1 w - Translate

Tribal tattoo designs

image
1 w - Translate

Tribal tattoo designs

image
1 w - Translate

Tribal tattoo designs

image
1 w - Translate

Tribal tattoo designs

image
1 w - Translate

Tribal tattoo designs

image
1 w - Translate

Tribal tattoo designs

imageimage
+5

#ပိန္နဲသီးပြုတ်သုပ် 🍲

ကုန်ကျစရိတ်လည်းသက်သာပြီးအရသာရှိရှိစားသုံးနိုင်တဲ့ပိန္နဲသီးပြုတ်သုပ်လေးပါရှင့် 🤩

🍲 ပါဝင်ပစ္စည်းများ

- ပိန္နဲသီးပြုတ်
- မြေပဲထောင်း
- မြေပဲဆံကြော်
- ပုစွန်ခြောက်ထောင်း
- ဆူးပုပ်
- ကြက်သွန်နီ
- ဆီချက်
- ဆား
- ငံပြာရည်
- ငရုတ်အလှော်မှုန့်
- ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ်

🍲 ပြုလုပ်ပုံ

🔸ပိန္နဲသီးမနုမရင့်(နုလွန်းရင်သိပ်မကောင်း)ကို အခွံသင်တုံးတစ်ပြီး ဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ နူးအိတဲ့ထိ ပြုတ်ပေးရပါမယ်။နူးလာရင် ရေညှစ်ပြီး အမွှာလေးတွေ ဖဲ့ရွဲ့ထားပါရှင်း ။

🔸မြေပဲလှော် မညက်တညက်ထောင်းမယ်။
သတ်လွတ်မဟုတ်ရင် ပုဇွန်ခြောက်ကိုလည်း မညက်တညက် ထောင်းထားပါ။

🔸ဆူးပုပ်အနည်းငယ် ပြုတ်ပြီး ရေညှစ် ခပ်နုပ်နုပ်လေးလှီးထားပါ ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီး ရေဆေး ရေစစ်ထား ပိန္နဲသီး နဲ့ အတူတူ သုပ်မယ့်ပန်းကန် ထဲ ထည့်ပါမယ်။

🔸ကိုင်းခရမ်းချဉ် အနှစ် ကျိုထားတာပါ ။
မလုပ်နိုင်ရင် အစိမ်းတိုင်း လှီးထည့် လည်း ရပါတယ်ရှင့်..

🔸သုပ်တော့မယ်ဆို မြေပဲထောင်း ပုစွန်ခြောက်ထောင်း ဆူးပုပ် ကြက်သွန်နီ ဆီချက် ဆား ငံပြာရည် ငရုတ်အလှော်မှုန့် ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ် စသည်တို့ကို ထည့်ပါမယ်။ သေချာ နှံ့စပ်အောင် နယ်ပေးပြီးရင် အရသာမြည်းကြည့်ပါ..

🔸ချဉ်ငံစပ် ထိထိမိမိလေး ဆို ရပြီရှင်းမြေပဲဆံကြော် ဖြူးပြီးထမင်းနဲ့တွဲစားလို့ရသလို ဒီတိုင်းအလွတ်စားလည်းအရမ်းအရသာရှိပါတယ်ရှင့် 🤩

image

ဘဲဥချဉ်ဟင်းကို အရသာရှိရှိ ချက်နည်း 🥰

ဘဲဥချဥ်ဟင်း ချက်နည်း
ဘဲဥကိုရေမြုတ်အောင်ထည့်ဆားလေးထမင်းစားဇွန်းတဝက်လောက်ထည့်ပြီးကျက်အောင်ပြုတ်ပြီးအအေးခံပြီးအပ်ချည်ကြိုးလေးနဲ့နှစ်ခြမ်းခွဲထားပါ
မန်ကျည်းရည်လေးအနည်းငယ်ဖျော်ထားပါ.
ကြက်သွန်နီလေးလုံးလောက်နဲ့ကြက်သွန်ဖြူတလုံးလောက်ကိုရောထောင်းအရောင်တင်မုန့်တဇွန်းနဲ့ငပိစိမ်းစားလက်တဆစ်လောက်ထည့်ထောင်းထားပါ
ဒယ်အိုးထဲဆီထည့်ဆီပူရင်နနွင်းလေးထည့်ပါ
ပြီးရင်ထောင်းထားတာထည့်ဆီသတ်ပါ
ဆီသတ်နံလေးမွေးလာရင်ရေထည့်ပါ
ပြီးရင်မန်ကျည်းရည်အသင့်အတင့်လေးဖျော်ထည့်ပါ
ပြီးရင်အရသာအတွက်လိုအပ်တဲ့ဆားကြက်သားမုန့်ထည့်ပါရှင်
ပြီးမှခြမ်းထားတဲ့ဘဲဥလေးတွေထည့်ရေလိုသေးရင်ထပ်ထည့်ဆူအောင်တည်အရသာလေးမြည်းမဆလာလေးခပ်ပြီးရပါပြီရှင်

image

ငါးကြင်းပေါင်း
ငါးကြင်း ၅၀သား
စပါးလင် ၂ပင်
ဂျင်း လက် ၁ဆစ်
ဗီနီကာ ၄ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ ၆မွှာ
ကြက်သွန်နီ ၄လုံး
ခရမ်းချဉ်သီး ၆လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ငံပြာရည် ။
နနွင်း ။
ငရုတ်ပုထောင်း ။
သကြား(သို့)အချိုမှုန့် ။
ငါးကြင်းကိုရေဆေး ရေစစ်ပြီး ဆား၊နနွင်းနယ်ပြီးနှပ်ထားပါ။ပြီးရင်
pressurecookerထဲသို့စပါးလင်အပေါ်ပိုင်းကိုဖြတ်စည်းပြီးအောက်ကခင်း၍အပေါ်ကငါးတင်ပါ။စပါးလင်၁ချောင်းကိုထုထည့်ပါ။ဂျင်း၂ပြား၊ကြက်သွန်ဖြူ၂မွှာ၊ငံပြာရည်၊ဗီနီကာ၊ရေနို့ဆီဘူး၃ဘူးထည့်၍မီးအနေတော်ဖြင့်၁နာရီခန့်ပြုတ်ပါ။ရလျှင်အရိုးကိုကိုင်ကြည့်ပြီးနူးလျှင်ရပါပြီ။မနူးသေးလျှင်ရေထပ်ထည့်၍တည်ပါ။
ဆီထည့်ပါ။ကြက်သွန်နီ၃လုံး၊ကြက်သွန်ဖြူ၄မွှာ၊ဂျင်း၁ပြား၊စပါးလင်ပါးပါး၂ပြား၊ကိုနနွင်းငရုတ်ပုထောင်းနှင့်ဆီသတ်ပါ။ခရမ်းချဉ်သီး၄လုံးပါးပါးလှီးထည့်ပါ။အနည်းငယ်နွမ်းသွားလျှင်အအေးခံ၍ဆီစစ်ပြီးblenderထဲ၍ကြိတ်ပါ။(သို့)ရေထည့်ပြီးအနှစ်ကျအောင်လုပ်လဲရပါတယ်။အိုးထဲသို့ပြန်ထည့်ပြီးရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။မဆလာ၊ငံပြာရည်၊သကြားအချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ဆီပြန်လာလျှင်ငါးထည့်ပြီးအောက်မကပ်ရုံမွှေပါ။ငါးပြုတ်တုန်းကပိုတဲ့ရေထည့်ပါ။အရမ်းမမွှေပဲအောက်မကပ်ရုံ မွှေပါ။ကြက်သွန်နီ၊ခရမ်းချဉ်သီးအကွင်းလှီး၍ထည့်ပါ။ရေခမ်း ဆီပြန်လျှင် နံနံပင်အုပ်၍ရပါပြီ။

image

🔶 ပဲပြားဟင်း ( သက်သတ်လွတ် )
*******************************
ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ/ ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့်/ နနွင်း ဆီသတ်ပါ။
ရွလာရင် ခရမ်းချဉ်သီးထည့်၍ လိတ်နေအောင် ဆီသတ်ပါ။
ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားထည့်ပါ။
ရေနွေး အနည်းငယ် ထည့်ပါ။
ဟင်းချိုမှုန့်, ဆား ( သို့မဟုတ် ) ငံပြာရည် ထည့်ပါ။
အိုးချခါနီး နံနံပင်, ငရုတ်သီးစိမ်းလေး
အုပ်ပါ။

image