ဆွေဇင်ရဲ့ အကြိုက်ဆုံး
ခရမ်းသီးအစာသွပ်/ခရမ်းသီးနှပ်
ခရမ်းသီးကို လေးခြမ်းခွဲပြီဆားရည်စိမ်နဲ့စိမ်ထားပါ
ကြက်သွန်နီ ..၁ ကြက်သွန်ဖြူ...၅မွှာ
နနွင်းမှုန့်...အနည်းငယ်
ငရုပ်သီးအစိမ်းမှုန့်...အနည်းငယ်
ဆား....အနည်းငယ်
အချိုမှုန့်...အနည်းငယ်
ပုဇွန်ခြောက်...လက်တဆုပ်စာ ရေဆေး
ငါးပိ ..အနည်းငယ် တို့ကို ညက်အောင် ထောင်းထားပါ
ဒယ်အိုးထဲဆီထည့် ဆီပူလာရင်
ထောင်းထားတာထည့်မွှေ
အနံ့မွှေးအောင် ကြော်
ပြီရင် ကြော်ထားတဲ့အစာကို ဇွန်းနဲ့ ခပ် ခရမ်း
သီးမှာ
အစာသိပ်ပြီးဒယ်အိုးထဲ စီထည့်ထားပါ
ဆုံဆေးရည်ကို လောင်းထည့်ပြီ တည်ထားပါ
ရေခန်းရင် ရေနည်းနည်းထည့် ခရမ်းသီးကို ဇွန်းနဲ့ တဖက်လှန်ပေး ရေခန်းရင် ရေ ထည့်လိုက်
ခရမ်းသီးနူးတဲ့အထိ တည်ထားပါ
အရသာမြည်း လိုအပ်ရင် ငံပြာရည်ထည့်
ခရမ်းသီးနှပ်/ခရမ်းသီးအစာသွပ် ရပါပြီးနော်
ဆွေဇင်ချက်နည်းအတိုင်းဆို မန်ကျီးသီးမှည့်ရည် နည်းနည်းထည့်ပြီ ထပ်တည်လိုက်တယ် အရည်ခန်းရင် ငရုပ်သီးစိမ်း
မဆလာဖြူး ရှမ်းနံနံပင်နဲ့အုပ် 😋😋
အနံ့လေးမွှေးနေရော ရနေပါပြီနော်
အရသာရှယ်ကောင်းတဲ့ ခရမ်းသီးအစာသွပ်/ခရမ်းသီးနှပ်လေးစားလို့ရပါပြီလို့
🌿 ဆွေဇင် 🌿
