အလွယ်ဆုံးနည်းနဲ့ #မုန့်ဟင်းခါး ချက်နည်းလေးပါ လိုအပ်ရင် Save ထားပါ😋😋
=====================================
မုန့်ဟင်းခါး ချက်နည်းများစွာရှိတဲ့အထဲက ကျွန်တော်ကိုယ်တိုင် အိမ်မှာချက်စားဖြစ်တဲ့ အလွယ်ကူဆုံး ကုလားပဲနဲ့ မုန့်ဟင်းခါး ချက်နည်းတစ်မျိုးကိုပြောပြပါမယ်😋😋😋
မုန့်ဟင်းခါးချက်တဲ့အခါ လိုအပ်တာတွေက
၁။ ငါးဆီသတ်
၂။ ကုလားပဲပြုတ်ပြီးထောင်းပါ(သို့)blenderနှင့်ကြိတ်
၃။ဆန်လှော်မှုန့် ရေဖျော်ထားပါ
၄။ဌက်ပျောအူ
အရင့်များဖယ်ပြီ အနုများကို ပါးပါးလှီးပြီးလျှင်ဆနွင်း(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း)ထည့်ကာ ရေရော စိမ်ထားပေးပါ။
မှတ်ချက် ။ ။ နနွင်းစိမ်ခြင်းမှာ ဌက်ပျောအူများ မမဲသွားရန်ဖြစ်သည်။
_________
၁။ ငါးဆီသတ်ဖို့ အရင်ဦးဆုံး ငါးပြုတ်ကြရအောင်။
ငါးလေးဆယ်သားကို ( ငါးကြင်း )
👉 ထန်းလျက် ၃ ခဲ,
👉 စပါးလင် ၃ပင် ထုထောင်းခွေထည့်
👉 ငရုတ်ပွခြောက် ၄ တောင့်,
👉 ငံပြာရည်ထည့်နယ်ပြီး ရေကိုငါးမြုပ်သည့်အထိထည့်ပြီး နူးအောင်ပြုတ်၍ အသားနွှင်ထားပါ။
— ငါးပြုတ်ရည်ကို ခွက်တစ်ခုထဲ စစ်ထည့်ထားပါ။
— ကြက်သွန်ဖြူ(ထောင်း), ကြက်သွန်နီ(ပါးပါးလှီး) , ချင်း(ထောင်း)
စပါးလင်၃ပင် (နှုတ်နှုတ်စဉ်း)ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် နနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်နဲ့
ရွနေအောင်ဆီသတ်ပြီး နွှင်ထားတဲ့ငါးအသားကို ထည့်မွှေပါ။
မှတ်ချက်။ ။ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ချင်း၊စပါးလင်(blender ဖြင့်ကြိတ်လျှင် ပိုကောင်းပါသည်။)ကြက်သွန်နီထည့်မကြိတ်ရပါ။
— ငါးအသားနဲ့ ဆီသတ်များရောပြီးငါးသားအနည်းငယ်ခြောက်လာလျှင်
ငါးပြုတ်ရည် ရေတစ်ဖန်ခွက်ခန့် တစ်ခွက်ထည့်ပါ။
— ငါးကို ပျော့ပျော့အိအိ အနေအထားလေးမှာချထားပါ။
အရမ်းမကြွပ်ပါစေနှင့်။
_________
၂။ ကုလားပဲ လေးဆယ်သားကို
( ဆီ၁ ဇွန်း, နနွင်းအနဲငယ်, ချင်းလက်ငါးလုံးခန့် ) နဲ့
နူးအိနေအောင်ပြုတ်ပီးညက်နေအောင်ထောင်းပါ (သို့)
blenderထဲသို့ပဲပြုတ်ရေအနည်းငယ်ထည့်၍ကြိတ်ပါ။
မှတ်ချက်။ ။ကုလားပဲကို အရသာအနည်းငယ်ထည့်ပြုတ်ပါ။(ပဲပြုတ်ရေများကို ခွက်တစ်ခုထဲ ထည့်ထားပါ)
_________
မုန့်ဟင်းခါး စ ချက်ပါတော့မယ်။
— ရေနွေးအိုးတည်ထားပါ။
— ရေနွေးပွက်လျှင်ကုလားပဲ ပြုတ်ရည်နှင့်ငါးပြုတ်ရည် ရောထည့်ပါ။
စပါးလင်ထုခွေပီး ၂ ပင် ထည့်ပါ
— ငှက်ပျောအူပါးပါးလှီးပြီးသားထည့်ပါ။
— ဆန်လှော်မှုန့်ရေဖျော်ပြီး ဟင်းရေကို ဇွန်းနဲ့မွှေရင်း လောင်းထည့်ပါ။(တစ်နေရာထဲ သွန်ထည့်လိုက်လျှင် အခဲကြီးဖြစ်နေတတ်သည်။)
— ထိုအရည်ထဲသို့ဆီမွှေးသတ်ပြီးသားငါးကိုလောင်းထည့်ပါ။
— အရသာကို အချိုမှုန့်, ငံပြာရည် မိမိလိုသလို ကြည့်ထည့်ပါ။
— အိုးဘဲဥလုပ်ရန် ဘဲဥပြုတ် (သို့) ကြက်ဥပြုတ်ကို အခွံခွာထည့်ပါ။
— ကြက်ဥ ဖောက်ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ။
ဟင်းရည်ပေါ် ဆီများ ဝေ့လာသည်အထိမီးအေးအေးဖြင့်တည်ပေးပါ။
— ဟင်းရည် အပျစ် အကျဲကို မိမိစိတ်ကြိုက် ကြည့်၍ ချိန်ပါ။
အချို့က အပျစ်ကြိုက်၍ အချို့က အကျဲကြိုက်တာကြောင့်ပါ။
— ကြက်သွန်နီဥသေးလေးများထည့်ပါ။
— အိုးချခါနီး ငရုတ်ကောင်း အနည်းငယ်ခတ်ပေးပါ။
_________
👉 မုန့်ဟင်းခါးကျက်လျှင်တော့ မိမိတို့ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ
နံနံပင်၊ သံပုရာသီး ၊ ငံပြာရည် ၊ ပဲသီး၊ ပဲသွေး
ဘူးသီးကြော်၊ ပဲကြော်၊ ငါးဖယ်၊ အိုးဘဲဥ ၊ ငရုတ်သီးအကြော်မှုန့် ထည့်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ။
———————————––—––————————–––—
အားလုံးအဆင်ပြေကြပါစေခင်ဗျာ😍😍