1 w - Translate

The death toll has continued to rise after the roof of a Dominican Republic nightclub collapsed during a concert.
At least 98 people were killed and another 160 injured in the roof collapse at the Jet Set nightclub, officials said.

https://abcnews.go.com/Interna....tional/dominican-rep

image
1 w - Translate

အင်္ဂါဂြိုဟ်မျက်နှာပြင်ပေါ်မှာ တည်ရှိတဲ့ Valles Marineris ချောက်ကြီးဟာ နေစကြဝဠာအတွင်းမှာ အရှည်ဆုံးနဲ့ အနက်ဆုံး (Canyon) ချောက်နက်ကြီးဖြစ်ပါတယ်။
အကယ်၍ Valles Marineris ချောက်နက်ကြီးသာ ကမ္ဘာပေါ်မှာ ရှိခဲ့မယ်ဆိုရင် အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုတစ်ခုလုံးကို ဖြတ်သန်းသွားနိုင်လောက်အောင် ရှည်လျားပါတယ်။
NASA ရဲ့အဆိုအရ Valles Marineris ဟာ အရှည် မိုင် ၃,၀၀၀ ကျော် (၄,၈၀၀ ကီလိုမီတာကျော်) ရှိပါတယ်။ ဒါဟာ အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုရဲ့ အရှေ့ဘက်ကမ်းရိုး တန်းကနေ အနောက်ဘက်ကမ်းရိုးတန်းအထိ အရှည်နဲ့ ညီမျှပါတယ်။
အနံ အားဖြင့် မိုင် ၂၀၀ (ကီလိုမီတာ ၃၂၀) အထိ ကျယ် ဝန်းပြီး အနက် ကတော့ ၄ မိုင် (၇ ကီလိုမီတာ) အထိ နက်ရှိုင်းပါတယ်။
#area51 #vallesmarineris #mars #solarsystem

image

ဖယောင်းနံ့သင်းသင်း မွန်ရိုးရာသၚ်္ကြန်ထမင်း❤
သင်္ကြန်နားနီးပီးဆိုတော့ ငရုပ်သီးတောင့် ကြွပ်ကြော်လေးကိုက်ပြီး မွန်သင်္ကြန်ထမင်း စားကြရအောင် 😍
တိုင်းရင်းသား လူမျိုးတိုင်းမှာ သူတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် ရိုးရာ အစားအသောက်တွေ ရှိကြပါတယ်။
အထူးသဖြင့် ရိုးရာ ပွဲတော်တွေမှာ ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်ကြတဲ့ အစားအစာတွေထဲက မွန်လူမျိုးတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် “မွန်သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်နည်းကို စာဖတ် ပရိသတ်တွေအတွက် ဝေမျှ ပေးချင်ပါတယ်။
မွန်လူမျိုးတွေက အခုလိုနွေရာသီ ပူလာတဲ့အချိန် မတ်လ၊ ဧပြီလတွေမှာ “သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်စားလေ့ရှိပြီး သင်္ကြန် အချိန်ခါမှာ သင်္ကြန်စာအဖြစ် ချက်စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။
#မွန်ရိုးရာသင်္ကြန်ထမင်း#သင်္ကြန်ကြော် ပြုလုပ်နည်း 😋
ထမင်း
~~~~
ဆန်ကို ရေများများနဲ့ ဆန်ပြုတ် ပြုတ်သလို ဆန်လုံးကွဲပြီး နူးအိလာအောင်ချက်ပါ ဆန်လုံးတွေ နူးအိသွားပြီဆို ထမင်းတွေကို ဇကာနဲ့ရေစစ်ပါ။ ထမင်းမှာစေးနေတာတွေကုန်အောင် ရေအေးနဲ့ထပ်ခါထပ်ခါလောင်းပြီး ဇကာကိုလှုပ်ကာရေဆေးရေစစ်ပေးပါ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပေးထားပါ (သို့) ထမင်းထဲရေခဲတုံးကြီးကြီးတစ်တုံးထည့်ထားပေးပါ
ဖယောင်းရေ (သင်းရေလို့လဲ ခေါ်ကြပါတယ်)
~~~~~~
ကြွေပန်းကန်ပြားပေါ်မှာ မီးရဲနေတဲ့မီးသွေး အနည်းငယ် တင်ပါ။
နံ့သာတုံးနဲ့ပျားဖယောင်းကို ဓါးနဲ့ပါးပါးခြစ်ထားပါ (ပျားဖယောင်းကို ပရဆေးဆိုင်တွေမှာဝယ်လို့ရပါတယ် မလွယ်ရင် ရိုးရိုးဖယောင်းတိုင်ကိုသုံးလို့ရပါတယ်)
ပူနေတဲ့မီးသွေးပေါ်ကို နံ့သာနဲ့ဖယောင်းဖတ်ကလေးတွေတင်ပါ
အငွေ့ထွက်လာရင် ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးတစ်လုံးကို ပန်းကန်ပြားပေါ်မှာမှောက်အုပ်ပြီး အငွေ့များ စုယူပါ။ (အနံ့ဖမ်းဖို့မြေအိုးအသေးကို သုံးရင် အနံ့ပိုစုပ်ပြီး ပိုကောင်းပါတယ်)
ပြီးရင်အိုးကိုလှန်ပြီးရေဆွတ်ထားတဲ့အဝတ်ပါးနဲ့ အိုးမျက်နှာဝကိုလုံအောင်ချက်ချင်းအုပ်ပါ။အဝတ်ပါးပေါ်မှအိုးထဲသို့သောက်ရေကို
လောင်းချပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ထားလိုက်ပါ ဖယောင်းနံ့သင်းတဲ့ရေကိုရပါမယ်။ အေးတာကြိုက်ရင် အိုးထဲရေခဲထည့်ထားပါ (သို့) ဗူးနဲ့ပြောင်းထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါ
(ဖယောင်းရေက စားနေကျလူမဟုတ်ရင် စားဖို့နဲနဲခက်ပါတယ် ဖယောင်းရေအစား ရိုးရိုးသောက်ရေသန့်နဲ့သုံးဆောင်ပါရှင့်)
သရက်သီးငါးခြောက်ထောင်းကြော်
~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခြောက်ထောင်းကြော်အတွက် အသားများပြီးနူးညံ့တဲ့ငါးခြောက်ကိုသုံးပါ ငါးခြောက်ကိုအရွယ်တော်တုံးပြီး နူးအောင်ရေခမ်းပြုတ်ပါ (သုံးတဲ့ငါးခြောက်ကအငန်ကဲနေရင် ရေဆူလာတဲ့ခါတစ်ရေလောက်ငှဲ့ထုတ်ပါ) ပြုတ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကိုပွလာအောင်ဆုံနဲ့ထောင်းပါ။
သရက်သီးကိုအခွံသင်ပြီး ခြစ်ထားပါ ( သရက်သီးခြစ်ရဲ့ပမာဏက ထောင်းထားတဲ့ငါးခြောက်ထောင်းရဲ့ တစ်ဝက်နီးပါးခန့်ရှိရပါမယ် ကိုယ်သုံးတဲ့သရက်သီးရဲ့အချဉ်အရသာပေါ်မူတည်ပြီး လိုတိုးပိုလျော့အနည်းငယ်ရှိနိုင်ပါတယ်)
ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်စိတ်ပြီး အဖတ်ကလေးတွေ ခွာထားပါ
ဆီအိုးတည်ပါ ပူလာရင် ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နဲ့တွဲစားဖို့လိုအပ်တဲ့ ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်အရင်ကြော်ထားပါ
ပြီးရင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ပါမယ် ဆီပူထဲနနွင်းထည့်ပါ ငါးခြောက်ဖွထားတာထည့်ကြော်ပါ အနည်းငယ်နီရောင်သန်းပြီးခြောက်လာတဲ့ခါ ခြစ်ထားတဲ့သရက်သီးထည့်ပါ ငါးခြောက်နဲ့သရက်သီးသမပြီးအရည်အနည်းငယ်ခြောက်တဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ
အပေါ့အငန်အရသာထည့်ပါ ကြက်သွန်နီအဖတ်ကလေးတွေထည့်ပါ ကြက်သွန်နီကျက်ပြီဆို ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီး
အမယ်အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီမို့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်းပြင်ဆင်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ
ခုမှ စမ်းပြီး စားကြည့်မယ့်လူတွေတွက် စားတဲ့နည်းကလေးလဲ
ပြောပြချင်ပါတယ် 😀
ငါးခြောက်ကြော်ကိုအရင်ခပ်စားပါ ပြီးရင်ထမင်းတစ်ဇွန်းကိုရေအနည်းငယ်ပါ ပါအောင်ခပ်စားပါ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်လေး ကိုက်ပါရှင့်
(တချို့ကတော့ သရက်သီးနဲ့ငါးခြောက်ကိုရောမကြော်ပဲ ငါးခြောက်ထောင်းကိုသက်သက်အကြွပ်ကြော် သရက်သီးကိုသုပ်ပြီး နှစ်မျိုးတွဲပြီးစားကြပါတယ်)

image

ဖယောင်းနံ့သင်းသင်း မွန်ရိုးရာသၚ်္ကြန်ထမင်း❤
သင်္ကြန်နားနီးပီးဆိုတော့ ငရုပ်သီးတောင့် ကြွပ်ကြော်လေးကိုက်ပြီး မွန်သင်္ကြန်ထမင်း စားကြရအောင် 😍
တိုင်းရင်းသား လူမျိုးတိုင်းမှာ သူတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် ရိုးရာ အစားအသောက်တွေ ရှိကြပါတယ်။
အထူးသဖြင့် ရိုးရာ ပွဲတော်တွေမှာ ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်ကြတဲ့ အစားအစာတွေထဲက မွန်လူမျိုးတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် “မွန်သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်နည်းကို စာဖတ် ပရိသတ်တွေအတွက် ဝေမျှ ပေးချင်ပါတယ်။
မွန်လူမျိုးတွေက အခုလိုနွေရာသီ ပူလာတဲ့အချိန် မတ်လ၊ ဧပြီလတွေမှာ “သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်စားလေ့ရှိပြီး သင်္ကြန် အချိန်ခါမှာ သင်္ကြန်စာအဖြစ် ချက်စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။
#မွန်ရိုးရာသင်္ကြန်ထမင်း#သင်္ကြန်ကြော် ပြုလုပ်နည်း 😋
ထမင်း
~~~~
ဆန်ကို ရေများများနဲ့ ဆန်ပြုတ် ပြုတ်သလို ဆန်လုံးကွဲပြီး နူးအိလာအောင်ချက်ပါ ဆန်လုံးတွေ နူးအိသွားပြီဆို ထမင်းတွေကို ဇကာနဲ့ရေစစ်ပါ။ ထမင်းမှာစေးနေတာတွေကုန်အောင် ရေအေးနဲ့ထပ်ခါထပ်ခါလောင်းပြီး ဇကာကိုလှုပ်ကာရေဆေးရေစစ်ပေးပါ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပေးထားပါ (သို့) ထမင်းထဲရေခဲတုံးကြီးကြီးတစ်တုံးထည့်ထားပေးပါ
ဖယောင်းရေ (သင်းရေလို့လဲ ခေါ်ကြပါတယ်)
~~~~~~
ကြွေပန်းကန်ပြားပေါ်မှာ မီးရဲနေတဲ့မီးသွေး အနည်းငယ် တင်ပါ။
နံ့သာတုံးနဲ့ပျားဖယောင်းကို ဓါးနဲ့ပါးပါးခြစ်ထားပါ (ပျားဖယောင်းကို ပရဆေးဆိုင်တွေမှာဝယ်လို့ရပါတယ် မလွယ်ရင် ရိုးရိုးဖယောင်းတိုင်ကိုသုံးလို့ရပါတယ်)
ပူနေတဲ့မီးသွေးပေါ်ကို နံ့သာနဲ့ဖယောင်းဖတ်ကလေးတွေတင်ပါ
အငွေ့ထွက်လာရင် ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးတစ်လုံးကို ပန်းကန်ပြားပေါ်မှာမှောက်အုပ်ပြီး အငွေ့များ စုယူပါ။ (အနံ့ဖမ်းဖို့မြေအိုးအသေးကို သုံးရင် အနံ့ပိုစုပ်ပြီး ပိုကောင်းပါတယ်)
ပြီးရင်အိုးကိုလှန်ပြီးရေဆွတ်ထားတဲ့အဝတ်ပါးနဲ့ အိုးမျက်နှာဝကိုလုံအောင်ချက်ချင်းအုပ်ပါ။အဝတ်ပါးပေါ်မှအိုးထဲသို့သောက်ရေကို
လောင်းချပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ထားလိုက်ပါ ဖယောင်းနံ့သင်းတဲ့ရေကိုရပါမယ်။ အေးတာကြိုက်ရင် အိုးထဲရေခဲထည့်ထားပါ (သို့) ဗူးနဲ့ပြောင်းထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါ
(ဖယောင်းရေက စားနေကျလူမဟုတ်ရင် စားဖို့နဲနဲခက်ပါတယ် ဖယောင်းရေအစား ရိုးရိုးသောက်ရေသန့်နဲ့သုံးဆောင်ပါရှင့်)
သရက်သီးငါးခြောက်ထောင်းကြော်
~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခြောက်ထောင်းကြော်အတွက် အသားများပြီးနူးညံ့တဲ့ငါးခြောက်ကိုသုံးပါ ငါးခြောက်ကိုအရွယ်တော်တုံးပြီး နူးအောင်ရေခမ်းပြုတ်ပါ (သုံးတဲ့ငါးခြောက်ကအငန်ကဲနေရင် ရေဆူလာတဲ့ခါတစ်ရေလောက်ငှဲ့ထုတ်ပါ) ပြုတ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကိုပွလာအောင်ဆုံနဲ့ထောင်းပါ။
သရက်သီးကိုအခွံသင်ပြီး ခြစ်ထားပါ ( သရက်သီးခြစ်ရဲ့ပမာဏက ထောင်းထားတဲ့ငါးခြောက်ထောင်းရဲ့ တစ်ဝက်နီးပါးခန့်ရှိရပါမယ် ကိုယ်သုံးတဲ့သရက်သီးရဲ့အချဉ်အရသာပေါ်မူတည်ပြီး လိုတိုးပိုလျော့အနည်းငယ်ရှိနိုင်ပါတယ်)
ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်စိတ်ပြီး အဖတ်ကလေးတွေ ခွာထားပါ
ဆီအိုးတည်ပါ ပူလာရင် ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နဲ့တွဲစားဖို့လိုအပ်တဲ့ ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်အရင်ကြော်ထားပါ
ပြီးရင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ပါမယ် ဆီပူထဲနနွင်းထည့်ပါ ငါးခြောက်ဖွထားတာထည့်ကြော်ပါ အနည်းငယ်နီရောင်သန်းပြီးခြောက်လာတဲ့ခါ ခြစ်ထားတဲ့သရက်သီးထည့်ပါ ငါးခြောက်နဲ့သရက်သီးသမပြီးအရည်အနည်းငယ်ခြောက်တဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ
အပေါ့အငန်အရသာထည့်ပါ ကြက်သွန်နီအဖတ်ကလေးတွေထည့်ပါ ကြက်သွန်နီကျက်ပြီဆို ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီး
အမယ်အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီမို့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်းပြင်ဆင်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ
ခုမှ စမ်းပြီး စားကြည့်မယ့်လူတွေတွက် စားတဲ့နည်းကလေးလဲ
ပြောပြချင်ပါတယ် 😀
ငါးခြောက်ကြော်ကိုအရင်ခပ်စားပါ ပြီးရင်ထမင်းတစ်ဇွန်းကိုရေအနည်းငယ်ပါ ပါအောင်ခပ်စားပါ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်လေး ကိုက်ပါရှင့်
(တချို့ကတော့ သရက်သီးနဲ့ငါးခြောက်ကိုရောမကြော်ပဲ ငါးခြောက်ထောင်းကိုသက်သက်အကြွပ်ကြော် သရက်သီးကိုသုပ်ပြီး နှစ်မျိုးတွဲပြီးစားကြပါတယ်)

image

ဖယောင်းနံ့သင်းသင်း မွန်ရိုးရာသၚ်္ကြန်ထမင်း❤
သင်္ကြန်နားနီးပီးဆိုတော့ ငရုပ်သီးတောင့် ကြွပ်ကြော်လေးကိုက်ပြီး မွန်သင်္ကြန်ထမင်း စားကြရအောင် 😍
တိုင်းရင်းသား လူမျိုးတိုင်းမှာ သူတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် ရိုးရာ အစားအသောက်တွေ ရှိကြပါတယ်။
အထူးသဖြင့် ရိုးရာ ပွဲတော်တွေမှာ ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်ကြတဲ့ အစားအစာတွေထဲက မွန်လူမျိုးတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် “မွန်သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်နည်းကို စာဖတ် ပရိသတ်တွေအတွက် ဝေမျှ ပေးချင်ပါတယ်။
မွန်လူမျိုးတွေက အခုလိုနွေရာသီ ပူလာတဲ့အချိန် မတ်လ၊ ဧပြီလတွေမှာ “သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်စားလေ့ရှိပြီး သင်္ကြန် အချိန်ခါမှာ သင်္ကြန်စာအဖြစ် ချက်စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။
#မွန်ရိုးရာသင်္ကြန်ထမင်း#သင်္ကြန်ကြော် ပြုလုပ်နည်း 😋
ထမင်း
~~~~
ဆန်ကို ရေများများနဲ့ ဆန်ပြုတ် ပြုတ်သလို ဆန်လုံးကွဲပြီး နူးအိလာအောင်ချက်ပါ ဆန်လုံးတွေ နူးအိသွားပြီဆို ထမင်းတွေကို ဇကာနဲ့ရေစစ်ပါ။ ထမင်းမှာစေးနေတာတွေကုန်အောင် ရေအေးနဲ့ထပ်ခါထပ်ခါလောင်းပြီး ဇကာကိုလှုပ်ကာရေဆေးရေစစ်ပေးပါ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပေးထားပါ (သို့) ထမင်းထဲရေခဲတုံးကြီးကြီးတစ်တုံးထည့်ထားပေးပါ
ဖယောင်းရေ (သင်းရေလို့လဲ ခေါ်ကြပါတယ်)
~~~~~~
ကြွေပန်းကန်ပြားပေါ်မှာ မီးရဲနေတဲ့မီးသွေး အနည်းငယ် တင်ပါ။
နံ့သာတုံးနဲ့ပျားဖယောင်းကို ဓါးနဲ့ပါးပါးခြစ်ထားပါ (ပျားဖယောင်းကို ပရဆေးဆိုင်တွေမှာဝယ်လို့ရပါတယ် မလွယ်ရင် ရိုးရိုးဖယောင်းတိုင်ကိုသုံးလို့ရပါတယ်)
ပူနေတဲ့မီးသွေးပေါ်ကို နံ့သာနဲ့ဖယောင်းဖတ်ကလေးတွေတင်ပါ
အငွေ့ထွက်လာရင် ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးတစ်လုံးကို ပန်းကန်ပြားပေါ်မှာမှောက်အုပ်ပြီး အငွေ့များ စုယူပါ။ (အနံ့ဖမ်းဖို့မြေအိုးအသေးကို သုံးရင် အနံ့ပိုစုပ်ပြီး ပိုကောင်းပါတယ်)
ပြီးရင်အိုးကိုလှန်ပြီးရေဆွတ်ထားတဲ့အဝတ်ပါးနဲ့ အိုးမျက်နှာဝကိုလုံအောင်ချက်ချင်းအုပ်ပါ။အဝတ်ပါးပေါ်မှအိုးထဲသို့သောက်ရေကို
လောင်းချပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ထားလိုက်ပါ ဖယောင်းနံ့သင်းတဲ့ရေကိုရပါမယ်။ အေးတာကြိုက်ရင် အိုးထဲရေခဲထည့်ထားပါ (သို့) ဗူးနဲ့ပြောင်းထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါ
(ဖယောင်းရေက စားနေကျလူမဟုတ်ရင် စားဖို့နဲနဲခက်ပါတယ် ဖယောင်းရေအစား ရိုးရိုးသောက်ရေသန့်နဲ့သုံးဆောင်ပါရှင့်)
သရက်သီးငါးခြောက်ထောင်းကြော်
~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခြောက်ထောင်းကြော်အတွက် အသားများပြီးနူးညံ့တဲ့ငါးခြောက်ကိုသုံးပါ ငါးခြောက်ကိုအရွယ်တော်တုံးပြီး နူးအောင်ရေခမ်းပြုတ်ပါ (သုံးတဲ့ငါးခြောက်ကအငန်ကဲနေရင် ရေဆူလာတဲ့ခါတစ်ရေလောက်ငှဲ့ထုတ်ပါ) ပြုတ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကိုပွလာအောင်ဆုံနဲ့ထောင်းပါ။
သရက်သီးကိုအခွံသင်ပြီး ခြစ်ထားပါ ( သရက်သီးခြစ်ရဲ့ပမာဏက ထောင်းထားတဲ့ငါးခြောက်ထောင်းရဲ့ တစ်ဝက်နီးပါးခန့်ရှိရပါမယ် ကိုယ်သုံးတဲ့သရက်သီးရဲ့အချဉ်အရသာပေါ်မူတည်ပြီး လိုတိုးပိုလျော့အနည်းငယ်ရှိနိုင်ပါတယ်)
ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်စိတ်ပြီး အဖတ်ကလေးတွေ ခွာထားပါ
ဆီအိုးတည်ပါ ပူလာရင် ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နဲ့တွဲစားဖို့လိုအပ်တဲ့ ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်အရင်ကြော်ထားပါ
ပြီးရင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ပါမယ် ဆီပူထဲနနွင်းထည့်ပါ ငါးခြောက်ဖွထားတာထည့်ကြော်ပါ အနည်းငယ်နီရောင်သန်းပြီးခြောက်လာတဲ့ခါ ခြစ်ထားတဲ့သရက်သီးထည့်ပါ ငါးခြောက်နဲ့သရက်သီးသမပြီးအရည်အနည်းငယ်ခြောက်တဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ
အပေါ့အငန်အရသာထည့်ပါ ကြက်သွန်နီအဖတ်ကလေးတွေထည့်ပါ ကြက်သွန်နီကျက်ပြီဆို ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီး
အမယ်အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီမို့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်းပြင်ဆင်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ
ခုမှ စမ်းပြီး စားကြည့်မယ့်လူတွေတွက် စားတဲ့နည်းကလေးလဲ
ပြောပြချင်ပါတယ် 😀
ငါးခြောက်ကြော်ကိုအရင်ခပ်စားပါ ပြီးရင်ထမင်းတစ်ဇွန်းကိုရေအနည်းငယ်ပါ ပါအောင်ခပ်စားပါ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်လေး ကိုက်ပါရှင့်
(တချို့ကတော့ သရက်သီးနဲ့ငါးခြောက်ကိုရောမကြော်ပဲ ငါးခြောက်ထောင်းကိုသက်သက်အကြွပ်ကြော် သရက်သီးကိုသုပ်ပြီး နှစ်မျိုးတွဲပြီးစားကြပါတယ်)

image

ဖယောင်းနံ့သင်းသင်း မွန်ရိုးရာသၚ်္ကြန်ထမင်း❤
သင်္ကြန်နားနီးပီးဆိုတော့ ငရုပ်သီးတောင့် ကြွပ်ကြော်လေးကိုက်ပြီး မွန်သင်္ကြန်ထမင်း စားကြရအောင် 😍
တိုင်းရင်းသား လူမျိုးတိုင်းမှာ သူတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် ရိုးရာ အစားအသောက်တွေ ရှိကြပါတယ်။
အထူးသဖြင့် ရိုးရာ ပွဲတော်တွေမှာ ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်ကြတဲ့ အစားအစာတွေထဲက မွန်လူမျိုးတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် “မွန်သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်နည်းကို စာဖတ် ပရိသတ်တွေအတွက် ဝေမျှ ပေးချင်ပါတယ်။
မွန်လူမျိုးတွေက အခုလိုနွေရာသီ ပူလာတဲ့အချိန် မတ်လ၊ ဧပြီလတွေမှာ “သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်စားလေ့ရှိပြီး သင်္ကြန် အချိန်ခါမှာ သင်္ကြန်စာအဖြစ် ချက်စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။
#မွန်ရိုးရာသင်္ကြန်ထမင်း#သင်္ကြန်ကြော် ပြုလုပ်နည်း 😋
ထမင်း
~~~~
ဆန်ကို ရေများများနဲ့ ဆန်ပြုတ် ပြုတ်သလို ဆန်လုံးကွဲပြီး နူးအိလာအောင်ချက်ပါ ဆန်လုံးတွေ နူးအိသွားပြီဆို ထမင်းတွေကို ဇကာနဲ့ရေစစ်ပါ။ ထမင်းမှာစေးနေတာတွေကုန်အောင် ရေအေးနဲ့ထပ်ခါထပ်ခါလောင်းပြီး ဇကာကိုလှုပ်ကာရေဆေးရေစစ်ပေးပါ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပေးထားပါ (သို့) ထမင်းထဲရေခဲတုံးကြီးကြီးတစ်တုံးထည့်ထားပေးပါ
ဖယောင်းရေ (သင်းရေလို့လဲ ခေါ်ကြပါတယ်)
~~~~~~
ကြွေပန်းကန်ပြားပေါ်မှာ မီးရဲနေတဲ့မီးသွေး အနည်းငယ် တင်ပါ။
နံ့သာတုံးနဲ့ပျားဖယောင်းကို ဓါးနဲ့ပါးပါးခြစ်ထားပါ (ပျားဖယောင်းကို ပရဆေးဆိုင်တွေမှာဝယ်လို့ရပါတယ် မလွယ်ရင် ရိုးရိုးဖယောင်းတိုင်ကိုသုံးလို့ရပါတယ်)
ပူနေတဲ့မီးသွေးပေါ်ကို နံ့သာနဲ့ဖယောင်းဖတ်ကလေးတွေတင်ပါ
အငွေ့ထွက်လာရင် ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးတစ်လုံးကို ပန်းကန်ပြားပေါ်မှာမှောက်အုပ်ပြီး အငွေ့များ စုယူပါ။ (အနံ့ဖမ်းဖို့မြေအိုးအသေးကို သုံးရင် အနံ့ပိုစုပ်ပြီး ပိုကောင်းပါတယ်)
ပြီးရင်အိုးကိုလှန်ပြီးရေဆွတ်ထားတဲ့အဝတ်ပါးနဲ့ အိုးမျက်နှာဝကိုလုံအောင်ချက်ချင်းအုပ်ပါ။အဝတ်ပါးပေါ်မှအိုးထဲသို့သောက်ရေကို
လောင်းချပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ထားလိုက်ပါ ဖယောင်းနံ့သင်းတဲ့ရေကိုရပါမယ်။ အေးတာကြိုက်ရင် အိုးထဲရေခဲထည့်ထားပါ (သို့) ဗူးနဲ့ပြောင်းထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါ
(ဖယောင်းရေက စားနေကျလူမဟုတ်ရင် စားဖို့နဲနဲခက်ပါတယ် ဖယောင်းရေအစား ရိုးရိုးသောက်ရေသန့်နဲ့သုံးဆောင်ပါရှင့်)
သရက်သီးငါးခြောက်ထောင်းကြော်
~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခြောက်ထောင်းကြော်အတွက် အသားများပြီးနူးညံ့တဲ့ငါးခြောက်ကိုသုံးပါ ငါးခြောက်ကိုအရွယ်တော်တုံးပြီး နူးအောင်ရေခမ်းပြုတ်ပါ (သုံးတဲ့ငါးခြောက်ကအငန်ကဲနေရင် ရေဆူလာတဲ့ခါတစ်ရေလောက်ငှဲ့ထုတ်ပါ) ပြုတ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကိုပွလာအောင်ဆုံနဲ့ထောင်းပါ။
သရက်သီးကိုအခွံသင်ပြီး ခြစ်ထားပါ ( သရက်သီးခြစ်ရဲ့ပမာဏက ထောင်းထားတဲ့ငါးခြောက်ထောင်းရဲ့ တစ်ဝက်နီးပါးခန့်ရှိရပါမယ် ကိုယ်သုံးတဲ့သရက်သီးရဲ့အချဉ်အရသာပေါ်မူတည်ပြီး လိုတိုးပိုလျော့အနည်းငယ်ရှိနိုင်ပါတယ်)
ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်စိတ်ပြီး အဖတ်ကလေးတွေ ခွာထားပါ
ဆီအိုးတည်ပါ ပူလာရင် ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နဲ့တွဲစားဖို့လိုအပ်တဲ့ ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်အရင်ကြော်ထားပါ
ပြီးရင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ပါမယ် ဆီပူထဲနနွင်းထည့်ပါ ငါးခြောက်ဖွထားတာထည့်ကြော်ပါ အနည်းငယ်နီရောင်သန်းပြီးခြောက်လာတဲ့ခါ ခြစ်ထားတဲ့သရက်သီးထည့်ပါ ငါးခြောက်နဲ့သရက်သီးသမပြီးအရည်အနည်းငယ်ခြောက်တဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ
အပေါ့အငန်အရသာထည့်ပါ ကြက်သွန်နီအဖတ်ကလေးတွေထည့်ပါ ကြက်သွန်နီကျက်ပြီဆို ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီး
အမယ်အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီမို့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်းပြင်ဆင်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ
ခုမှ စမ်းပြီး စားကြည့်မယ့်လူတွေတွက် စားတဲ့နည်းကလေးလဲ
ပြောပြချင်ပါတယ် 😀
ငါးခြောက်ကြော်ကိုအရင်ခပ်စားပါ ပြီးရင်ထမင်းတစ်ဇွန်းကိုရေအနည်းငယ်ပါ ပါအောင်ခပ်စားပါ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်လေး ကိုက်ပါရှင့်
(တချို့ကတော့ သရက်သီးနဲ့ငါးခြောက်ကိုရောမကြော်ပဲ ငါးခြောက်ထောင်းကိုသက်သက်အကြွပ်ကြော် သရက်သီးကိုသုပ်ပြီး နှစ်မျိုးတွဲပြီးစားကြပါတယ်)

image

ဖယောင်းနံ့သင်းသင်း မွန်ရိုးရာသၚ်္ကြန်ထမင်း❤
သင်္ကြန်နားနီးပီးဆိုတော့ ငရုပ်သီးတောင့် ကြွပ်ကြော်လေးကိုက်ပြီး မွန်သင်္ကြန်ထမင်း စားကြရအောင် 😍
တိုင်းရင်းသား လူမျိုးတိုင်းမှာ သူတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် ရိုးရာ အစားအသောက်တွေ ရှိကြပါတယ်။
အထူးသဖြင့် ရိုးရာ ပွဲတော်တွေမှာ ပြင်ဆင် ချက်ပြုတ်ကြတဲ့ အစားအစာတွေထဲက မွန်လူမျိုးတို့ရဲ့ နာမည်ကျော် “မွန်သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်နည်းကို စာဖတ် ပရိသတ်တွေအတွက် ဝေမျှ ပေးချင်ပါတယ်။
မွန်လူမျိုးတွေက အခုလိုနွေရာသီ ပူလာတဲ့အချိန် မတ်လ၊ ဧပြီလတွေမှာ “သင်္ကြန်ထမင်း” လုပ်စားလေ့ရှိပြီး သင်္ကြန် အချိန်ခါမှာ သင်္ကြန်စာအဖြစ် ချက်စားလေ့ ရှိကြပါတယ်။
#မွန်ရိုးရာသင်္ကြန်ထမင်း#သင်္ကြန်ကြော် ပြုလုပ်နည်း 😋
ထမင်း
~~~~
ဆန်ကို ရေများများနဲ့ ဆန်ပြုတ် ပြုတ်သလို ဆန်လုံးကွဲပြီး နူးအိလာအောင်ချက်ပါ ဆန်လုံးတွေ နူးအိသွားပြီဆို ထမင်းတွေကို ဇကာနဲ့ရေစစ်ပါ။ ထမင်းမှာစေးနေတာတွေကုန်အောင် ရေအေးနဲ့ထပ်ခါထပ်ခါလောင်းပြီး ဇကာကိုလှုပ်ကာရေဆေးရေစစ်ပေးပါ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပေးထားပါ (သို့) ထမင်းထဲရေခဲတုံးကြီးကြီးတစ်တုံးထည့်ထားပေးပါ
ဖယောင်းရေ (သင်းရေလို့လဲ ခေါ်ကြပါတယ်)
~~~~~~
ကြွေပန်းကန်ပြားပေါ်မှာ မီးရဲနေတဲ့မီးသွေး အနည်းငယ် တင်ပါ။
နံ့သာတုံးနဲ့ပျားဖယောင်းကို ဓါးနဲ့ပါးပါးခြစ်ထားပါ (ပျားဖယောင်းကို ပရဆေးဆိုင်တွေမှာဝယ်လို့ရပါတယ် မလွယ်ရင် ရိုးရိုးဖယောင်းတိုင်ကိုသုံးလို့ရပါတယ်)
ပူနေတဲ့မီးသွေးပေါ်ကို နံ့သာနဲ့ဖယောင်းဖတ်ကလေးတွေတင်ပါ
အငွေ့ထွက်လာရင် ခြောက်သွေ့နေတဲ့အိုးတစ်လုံးကို ပန်းကန်ပြားပေါ်မှာမှောက်အုပ်ပြီး အငွေ့များ စုယူပါ။ (အနံ့ဖမ်းဖို့မြေအိုးအသေးကို သုံးရင် အနံ့ပိုစုပ်ပြီး ပိုကောင်းပါတယ်)
ပြီးရင်အိုးကိုလှန်ပြီးရေဆွတ်ထားတဲ့အဝတ်ပါးနဲ့ အိုးမျက်နှာဝကိုလုံအောင်ချက်ချင်းအုပ်ပါ။အဝတ်ပါးပေါ်မှအိုးထဲသို့သောက်ရေကို
လောင်းချပြီး အိုးအဖုံးအုပ်ထားလိုက်ပါ ဖယောင်းနံ့သင်းတဲ့ရေကိုရပါမယ်။ အေးတာကြိုက်ရင် အိုးထဲရေခဲထည့်ထားပါ (သို့) ဗူးနဲ့ပြောင်းထည့်ပြီးရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ထားပါ
(ဖယောင်းရေက စားနေကျလူမဟုတ်ရင် စားဖို့နဲနဲခက်ပါတယ် ဖယောင်းရေအစား ရိုးရိုးသောက်ရေသန့်နဲ့သုံးဆောင်ပါရှင့်)
သရက်သီးငါးခြောက်ထောင်းကြော်
~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခြောက်ထောင်းကြော်အတွက် အသားများပြီးနူးညံ့တဲ့ငါးခြောက်ကိုသုံးပါ ငါးခြောက်ကိုအရွယ်တော်တုံးပြီး နူးအောင်ရေခမ်းပြုတ်ပါ (သုံးတဲ့ငါးခြောက်ကအငန်ကဲနေရင် ရေဆူလာတဲ့ခါတစ်ရေလောက်ငှဲ့ထုတ်ပါ) ပြုတ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကိုပွလာအောင်ဆုံနဲ့ထောင်းပါ။
သရက်သီးကိုအခွံသင်ပြီး ခြစ်ထားပါ ( သရက်သီးခြစ်ရဲ့ပမာဏက ထောင်းထားတဲ့ငါးခြောက်ထောင်းရဲ့ တစ်ဝက်နီးပါးခန့်ရှိရပါမယ် ကိုယ်သုံးတဲ့သရက်သီးရဲ့အချဉ်အရသာပေါ်မူတည်ပြီး လိုတိုးပိုလျော့အနည်းငယ်ရှိနိုင်ပါတယ်)
ကြက်သွန်နီ လေးစိတ်စိတ်ပြီး အဖတ်ကလေးတွေ ခွာထားပါ
ဆီအိုးတည်ပါ ပူလာရင် ငါးခြောက်ထောင်းကြော်နဲ့တွဲစားဖို့လိုအပ်တဲ့ ကြက်သွန်နီကြော်နဲ့ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်အရင်ကြော်ထားပါ
ပြီးရင်ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ပါမယ် ဆီပူထဲနနွင်းထည့်ပါ ငါးခြောက်ဖွထားတာထည့်ကြော်ပါ အနည်းငယ်နီရောင်သန်းပြီးခြောက်လာတဲ့ခါ ခြစ်ထားတဲ့သရက်သီးထည့်ပါ ငါးခြောက်နဲ့သရက်သီးသမပြီးအရည်အနည်းငယ်ခြောက်တဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ
အပေါ့အငန်အရသာထည့်ပါ ကြက်သွန်နီအဖတ်ကလေးတွေထည့်ပါ ကြက်သွန်နီကျက်ပြီဆို ငါးခြောက်ထောင်းကြော်ရပါပြီး
အမယ်အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီမို့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်းပြင်ဆင်ပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ
ခုမှ စမ်းပြီး စားကြည့်မယ့်လူတွေတွက် စားတဲ့နည်းကလေးလဲ
ပြောပြချင်ပါတယ် 😀
ငါးခြောက်ကြော်ကိုအရင်ခပ်စားပါ ပြီးရင်ထမင်းတစ်ဇွန်းကိုရေအနည်းငယ်ပါ ပါအောင်ခပ်စားပါ ငရုတ်သီးတောင့်ကြော်လေး ကိုက်ပါရှင့်
(တချို့ကတော့ သရက်သီးနဲ့ငါးခြောက်ကိုရောမကြော်ပဲ ငါးခြောက်ထောင်းကိုသက်သက်အကြွပ်ကြော် သရက်သီးကိုသုပ်ပြီး နှစ်မျိုးတွဲပြီးစားကြပါတယ်)

image
image
image
image
1 w - Translate

နေ နဲ့ လ ကို မိစ္စာတွေရဲ့ ရန်ကနေ ကာကွယ်ပေးရတဲ့ အကောင်လေးတွေ....

Mune: Guardian of the Moon ( 2014 ) 📱
===============================

ဇာတ်လမ်းအစမှာ နေနဲ့လရဲ့စောင့်ရှောက်သူတွေဟာ ကမ္ဘာကြီးကိုဟန်ချက်ညီအောင်ထိန်းသိမ်းနေကြရတယ်။

နက်ခရော့ဆိုတဲ့ မိစ္စာတစ်ကောင်က စောင့်ရှောက်သူအသစ်ခန့်အပ်လွှပြောင်းပွဲအပြီးမှာ လူသစ်လေးတွေဖြစ်တာကိုအခွင့်ကောင်းယူပြီး နေကိုခိုးဖိုကြိုးစားပါတော့တယ်။

အရည်ပျော်လိုက် ခဲလိုက်ဖြစ်နေတဲ့ ဖယောင်းကောင်မလေးက ဘယ်လိုတွေကူညီပေးနိုင်မလဲ။

စောင့်ရှောက်သူတွေဖြစ်တဲ့ မူရ် နဲ့ ဆိုဟွန်းတိုဘယ်လိုတွေကြိုးစားပြီး ကမ္ဘာကြီးကိုကယ်တင်ကြမလဲဆိုတာ ၊

ရင်ခုန်စရာလေးတွေ ဟာသလေးတွေရောပြီး မိသားစုနဲ့တူတူ ကြည့်ဖို အသင့်တော်ဆုံးကားလေးတစ်ကားပဲ ဖြစ်လို အခုပဲ ဒေါင်းထားလိုက်ကြတော့နော်။

image
1 w - Translate

Piggy (2022)

ဆိုက်ကို သည်းထိတ်ရင်ဖို ဇာတ်ကားကြမ်းကြမ်းလေးကို ကြိုက်တဲ့သူတွေအတွက်တော့ ဒီနေ့မှ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်ထွက်ထားတဲ့ Piggy ဆိုတဲ့ ဇာတ်ကားလေးကို မိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။
နွေရာသီ ကျောင်းပိတ်ရက်မှာ ဆယ်ကျော်သက်အရွယ် ကောင်မလေး ဆာရာဟာ မိဘတွေရဲ့ အသားဆိုင်မှာပဲ နေပြီး အိမ်တွင်းပုန်းနေခဲ့တယ်။ အကြောင်းအရင်းကတော့ ဆာရာဟာ အင်မတန် ဝလွန်းတဲ့ ကောင်မလေးဖြစ်တာကြောင့် အပေါင်းအသင်းတွေကြား အလှောင်ခံ အနိုင်ကျင့်ခံရလိုပါ။ အမေ ဖြစ်သူဆီကပါ မှိချိုးမျှစ်ချိုး ပြောခံရတဲ့ ကလေးမလေးပါပဲ။
ဒီလိုနဲ့ တစ်နေ့ မြိုထဲက ရေကန်လေးတစ်ခုမှာ ဆာရာတစ်ယောက် ရေကူးနေချိန် ရိုစီ မာကာနဲ့ ကလောင်းဒီးရားဆိုတဲ့ ကောင်မလေး ၃ ဦးက ဆာရာ့ကို ပိုက်ကွန်နဲ့ ရေနစ်မလို ဖြစ်တဲ့အထိ အနိုင်ကျင့်ပြီး ဆာရာရဲ့ အဝတ်အစားအိတ်တွေ တဘက်တွေကို ယူသွားခဲ့တယ်။ ဆာရာတစ်ယောက် ဘီကီနီနဲ့ပဲ အိမ်ကို လမ်းလျှောက်ပြန်ခဲ့ရတယ်။
ဆာရာနဲ့ ရေကန်မှာ အတူတူရှိခဲ့ ယောက်ျားတစ်ဦးက ဆာရာကို အနိုင်ကျင့်ခဲ့တဲ့ မာကာကို ကားထဲထည့်ပြီး သွေးသံတရဲရဲနဲ့ ခေါ်သွားခဲ့တယ်။ ဆာရာကိုယ်တိုင်လည်း တွေ့ခဲ့တယ်။ ဒါပေမဲ့ ကိုယ့်ကို အနိုင်ကျင့်ပြီး ရွံစရာလို ဆက်ဆံတဲ့သူကို ဘာလို ကယ်တင်ပေးရမှာလဲလို ဆာရာ တွေးကြောက်ပြီး ရေငုံနှုတ်ပိတ် နေခဲ့တယ်။
ဒီလိုနဲ့ အလောင်းတွေ ပေါ်လာတဲ့အချိန် ရဲတွေလည်း ပါဝင်ပတ်သက်လာတဲ့အချိန်မှာတော့ ဆာရာတစ်ယောက် ဘယ်လို ဖြေရှင်းမလဲ?
အပြစ်လွတ်မှာလား?
လူသတ်သမားနဲ့ ပူးပေါင်းမှာလား?
လူတစ်ယောက်ရဲ့ ပိန်တာ ဝတာကို အလွန်အကျွံ နှိမ်ချ အနိုင်ကျင့်သူတွေရဲ့ နိဂုံးက ဘာဖြစ်မလဲ?
အနိုင်ကျင့်ခံရသူရဲ့ အတွင်းစိတ်ဟာ ဘယ်လောက်ထိ အန္တရာယ်များနိုင်မလဲ?
စိတ်ဝင်စားဖိုကောင်းတဲ့ ဇာတ်ကားလေးဖြစ်တာမို ကြည့်ဖို တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။

image
1 w - Translate

ညဖက်အငှါးကားမောင်းတဲ့ တက္ကစီမောင်းတဲ့သူတစ်ယောက်ရဲ့ လောကကြီးအပေါ်ရှုမြင်ပုံအကြောင်းကြည့်ရမယ့်ရုပ်ရှင်

A Taxi Driver
2017 ‧ Action/Comedy ‧ 2h 17m

ယခုရုပ်ရှင်ထဲက ဒရိုင်ဘာလေး ထရာဘစ်စ်ဟာ လိင် | စကားလုံး ချိတ်ငင်မှု | ပျော်ရွှင်မှု |ရယူပြည့်ဝမှု စတဲ့ လူသဘာဝကြီးထဲက လူသားအများစုတိုင်း ရရှိရမှာ ဖြစ်တဲ့ ယင်းကဲ့သိုသော ယေဘုယျအချက်အလက်တွေကို ရရှိပိုင်ဆိုင်ဖိုမျှော်လင့်ခဲ့ပေမယ့် မျှော်လင့်မှု ရဲ့ အဆုံးသတ်ရလဒ်တွေက ရှု းနိမ့်ကြေကွဲခြင်းပဲ ဖြစ်ခဲ့ရတယ်။ဗီယက်နမ်စစ်မြေပြင်ကနေ ကယောင်ချောက်ချားနဲ့ ပြည်တော်ပြန်လာတယ်။အဲဒီကနေ အိပ်မပျော်တဲ့ရောဂါတစ်ခုကို စွဲကပ်လာခဲ့တယ်။အိပ်မပျော်တဲ့သူဖြစ်လေတော့ သူ့အတွက် အဆင်ပြေဆုံး အလုပ်က ညပိုင်းအငှားကားမောင်းခြင်းက အကိုက်ညီဆုံး လုပ်ငန်းတစ်ခု မဟုတ်ပါလား။အဲဒီလိုနဲ့ သူဟာ တက္ကစီမောင်းတဲ့အလုပ်ကို လုပ်ကိုင်ခဲ့တော့တယ်။မြိုပြညဟာ အချိန်မြင့်လာတာနဲ့အမျှ မှိင်းမှု ရီဝေလာသယောင် ရှိပေမယ့် အမှောင်ကာလပိုင်းရောက်မှသာ အသက်ဝင်နိုးကြွသူတွေလည်း ရှိကြပါတယ်။ဆေးသမားတွေ ။ပြည့်တန်ဆာတွေ။ဖောက်သည်ရှာပေးနေတဲ့ ပြည့်တန်ဆာခေါင်းတွေ စသဖြင့်ပေါ့ ။သူတိုက ညကိုမှီခိုပြီး အလုပ်လုပ်ကြတဲ့သူတွေပါပဲ။သူ့ရဲ့တက္ကစီကလေးက မြိုပြရဲ့ အလင်းမှန်ကူကွက်တွေကြားမှာ တိုးဝင်လူးလွန့်နေတဲ့ မြွေငယ်ကလေးတစ်ကောင်ဖြစ်ပါတယ်။

ဇာတ်ညွှန်းရေးဆရာ Paul Schraderအထူးလက်စွမ်းပြထားတဲ့ ယခုရုပ်ရှင်ဟာ 1956ကထုတ်လုပ်ခဲ့ဘူးတဲ့ ဒါရိုက်တာကြီး ဂျွန်ဖိုဒ်ရဲ့ The Searchers ရုပ်ရှင်ကို ဆင့်ပွားဖန်တီးထားတယ်လို ဆိုပါတယ်။The Searchers ရုပ်ရှင်ဟာ ဟောလိဝုဒ်ခေတ်ဦး မင်းသားကြီး ဂျွန်ဝိန်းရဲ့ နာမည်အကြီးဆုံးရုပ်ရှင်ကားတစ်ကားဟု သတ်မှတ်နိုင်သလို နှောင်းခေတ်ရုပ်ရှင်တွေအပေါ်လည်း များစွာ လမ်းပြလွှမ်းမိုးနိုင်ခဲ့တဲ့ ရုပ်ရှင်ကားတစ်ကားလို သတ်မှတ်ထားကြပါတယ်။အဲဒီရုပ်ရှင်ဟာ ထပ်တူအသက်သွင်းလာတဲ့ ကလဲ့စားချေမှုရဲ့ ဇာတ်လမ်းသွားတွေကို ဆန်းသစ်ပြောင်းလဲတဲ့ ကားတစ်ကား အရောင်နဲ့ဆိတ်ငြိမ်သော ပုံရိပ်များက အဖြေများစွာကို အလိုလိုထုတ်ပေးပြီးသား ဆိုတဲ့ Film Language ကို ညွှန်းဆိုပြတဲ့ကားတစ်ကားလို ပြောလိုရနိုင်ပါမယ်။

image