5 w - Translate

ဘဝမှာ Sပြသနာတွေ ဝိုင်းဝိုင်လည်နေမယ့်အစား
ဘီယာပုလင်းတွေသာ ဝိုင်းဝိုင်းလည်နေရင် သိပ်ကောင်းမှာပဲ🤐

image
5 w - Translate

ဘဝမှာ Sပြသနာတွေ ဝိုင်းဝိုင်လည်နေမယ့်အစား
ဘီယာပုလင်းတွေသာ ဝိုင်းဝိုင်းလည်နေရင် သိပ်ကောင်းမှာပဲ🤐

imageimage
5 w - Translate

သူမကစီးကရက်သောက်တာ မကြိုက်ပေမယ့်
ကျွန်တော်ကြိုက်လို့ သောက်နေတုန်းပါပဲ…..

image
5 w - Translate

Happy birthday to me 🎉🥳💐🎂

အသက်တစ်နှစ်ကြီးသွားပါပြီ🤧

#myonainglinn
#myspace
#happybirthday

image
image
image
image
5 w - Translate

ဒီတခါ လတ်တလောရေဗန်းစားတဲ့ မြန်မာမုန့်တခုဖြစ်တဲ့ " မုန့်ပေါင်း " လုပ်နည်းကို တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ဗျာ
------------------------------------------
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက..မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့.တစ်စုံရယ်...ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု ၊ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ...။
ပါ၀င်ပစ္စည်းအချိုးအစားမှာ ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
အဆိမ့်အရသာအတွက်...စားတော်ပဲပြုတ်...နှမ်းထောင်း ၊ဆား ဖြစ်ပြီး...အချို
အတွက်ကတော့...ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်...။
ပြုလုပ်ပြင်ဆင်ပုံလေးကိုလေ့လာကြည့်ရအောင်ပါ။
ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး..ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီးဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်...။
ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့်..ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့..မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်...။
သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အ၀တ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်...( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင်...မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်ကအသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်..။
အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ..
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး..မုန်.သားကို ဇွန်း(သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး...ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။
ပန်းကန်လုံးအပေါ် ..ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့..မြေပေါင်းအိုးမှာ...တင်ပြီး..စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ..။
နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။
အချိူအတွက်မုန်.ပန်းကန်တစ်၀က်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး...ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ...ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး..အထက်ပါနည်းအတိုင်း...ပြန်ပေါင်းပါ...။
ပူပူနွေးနွေးလေးသုံးဆောင်ပါ..။

#food

image
5 w - Translate

ဒီတခါ လတ်တလောရေဗန်းစားတဲ့ မြန်မာမုန့်တခုဖြစ်တဲ့ " မုန့်ပေါင်း " လုပ်နည်းကို တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ဗျာ
------------------------------------------
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက..မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့.တစ်စုံရယ်...ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု ၊ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ...။
ပါ၀င်ပစ္စည်းအချိုးအစားမှာ ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
အဆိမ့်အရသာအတွက်...စားတော်ပဲပြုတ်...နှမ်းထောင်း ၊ဆား ဖြစ်ပြီး...အချို
အတွက်ကတော့...ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်...။
ပြုလုပ်ပြင်ဆင်ပုံလေးကိုလေ့လာကြည့်ရအောင်ပါ။
ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး..ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီးဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်...။
ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့်..ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့..မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်...။
သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အ၀တ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်...( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင်...မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်ကအသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်..။
အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ..
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး..မုန်.သားကို ဇွန်း(သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး...ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။
ပန်းကန်လုံးအပေါ် ..ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့..မြေပေါင်းအိုးမှာ...တင်ပြီး..စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ..။
နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။
အချိူအတွက်မုန်.ပန်းကန်တစ်၀က်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး...ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ...ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး..အထက်ပါနည်းအတိုင်း...ပြန်ပေါင်းပါ...။
ပူပူနွေးနွေးလေးသုံးဆောင်ပါ..။

#food

image
5 w - Translate

ဒီတခါ လတ်တလောရေဗန်းစားတဲ့ မြန်မာမုန့်တခုဖြစ်တဲ့ " မုန့်ပေါင်း " လုပ်နည်းကို တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ဗျာ
------------------------------------------
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက..မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့.တစ်စုံရယ်...ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု ၊ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ...။
ပါ၀င်ပစ္စည်းအချိုးအစားမှာ ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
အဆိမ့်အရသာအတွက်...စားတော်ပဲပြုတ်...နှမ်းထောင်း ၊ဆား ဖြစ်ပြီး...အချို
အတွက်ကတော့...ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်...။
ပြုလုပ်ပြင်ဆင်ပုံလေးကိုလေ့လာကြည့်ရအောင်ပါ။
ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး..ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီးဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်...။
ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့်..ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့..မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်...။
သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အ၀တ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်...( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင်...မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်ကအသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်..။
အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ..
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး..မုန်.သားကို ဇွန်း(သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး...ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။
ပန်းကန်လုံးအပေါ် ..ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့..မြေပေါင်းအိုးမှာ...တင်ပြီး..စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ..။
နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။
အချိူအတွက်မုန်.ပန်းကန်တစ်၀က်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး...ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ...ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး..အထက်ပါနည်းအတိုင်း...ပြန်ပေါင်းပါ...။
ပူပူနွေးနွေးလေးသုံးဆောင်ပါ..။

#food

image
5 w - Translate

ဒီတခါ လတ်တလောရေဗန်းစားတဲ့ မြန်မာမုန့်တခုဖြစ်တဲ့ " မုန့်ပေါင်း " လုပ်နည်းကို တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ဗျာ
------------------------------------------
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက..မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့.တစ်စုံရယ်...ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု ၊ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ...။
ပါ၀င်ပစ္စည်းအချိုးအစားမှာ ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
အဆိမ့်အရသာအတွက်...စားတော်ပဲပြုတ်...နှမ်းထောင်း ၊ဆား ဖြစ်ပြီး...အချို
အတွက်ကတော့...ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်...။
ပြုလုပ်ပြင်ဆင်ပုံလေးကိုလေ့လာကြည့်ရအောင်ပါ။
ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး..ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီးဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်...။
ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့်..ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့..မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်...။
သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အ၀တ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်...( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင်...မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်ကအသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်..။
အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ..
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး..မုန်.သားကို ဇွန်း(သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး...ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။
ပန်းကန်လုံးအပေါ် ..ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့..မြေပေါင်းအိုးမှာ...တင်ပြီး..စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ..။
နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။
အချိူအတွက်မုန်.ပန်းကန်တစ်၀က်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး...ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ...ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး..အထက်ပါနည်းအတိုင်း...ပြန်ပေါင်းပါ...။
ပူပူနွေးနွေးလေးသုံးဆောင်ပါ..။

#food

image
5 w - Translate

ဒီတခါ လတ်တလောရေဗန်းစားတဲ့ မြန်မာမုန့်တခုဖြစ်တဲ့ " မုန့်ပေါင်း " လုပ်နည်းကို တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ဗျာ
------------------------------------------
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေက..မြေအိုးမှာပေါင်းခွက် ၊ အဖုံး( စလောင်းဖုံး) ပါတဲ့.တစ်စုံရယ်...ပိတ်စ ပါးပါး တစ်ခု ၊ တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လုံးစောက်ခပ်ပက်ပက်က အဓိက ပါ...။
ပါ၀င်ပစ္စည်းအချိုးအစားမှာ ဆန်ကြမ်းမှုန်. (၃) ဆ ၊ ကောက်ညှင်းမှုန်. (၁) ဆပါ။
အဆိမ့်အရသာအတွက်...စားတော်ပဲပြုတ်...နှမ်းထောင်း ၊ဆား ဖြစ်ပြီး...အချို
အတွက်ကတော့...ထန်းလျက်( ညှက်) ဖြစ်ပါတယ်...။
ပြုလုပ်ပြင်ဆင်ပုံလေးကိုလေ့လာကြည့်ရအောင်ပါ။
ဆန်ကြမ်းမှုန်. ၊ကောက်ညှင်းမှုန်. တွေကိုသမစွာရောမွှေပြီး..ရေကျက်အေး
လေးကို အနည်းငယ်စီဖြန်းပြီးဇလုံတစ်ခုမှာ သိပ်ပေးရပါမယ်...။
ရေအချိုးအတိအကျမရှိပေမယ့်..ကိုယ်ပြုလုပ်တဲ့..မုန်.သားဟာ အလွယ်တကူ
ခြစ်ထုတ်လို.ရမယ့်အနေအထားဖြစ်နေရပါမယ်...။
သိပ်ထားတဲ့မုန်.သားကိုရေစိုတဲ့အ၀တ်စပါးလေးနဲ.အနည်းဆုံး (၅) နာရီခန်.
လောက်ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်...( မုန်.သားအချဉ်ဖောက်လာစေဖို.ပါ )
မုန်.ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင်...မုန်.ပြုလုပ်မယ့်အိုးမှာ အငွေ.ကောင်းစွာရနေဖို.
မီးအရှိန်ကအသင့်အနေအထားမှာအရံသင့်ရှိနေရပါမယ်..။
အဆိမ့်မုန်.အတွက် တရုတ်ရေနွေးသောက်တဲ့ပန်းကန်လေးအောက်ခြေမှာ..
ပဲပြုတ်လေးတွေကိုအောက်ကထည့်ပြီး..မုန်.သားကို ဇွန်း(သို.) ပန်းကန်အနား
ပါးပါးလေးနဲ.ခြစ်ပြီး...ခပ်ပြည့်ပြည့်လေးထည့်ပါ။
ပန်းကန်လုံးအပေါ် ..ပိတ်စပါးပါးလေးအုပ်၊ ပိတ်စအဖျားလေးတွေကိုစုပြီး
ရေဆူနေတဲ့..မြေပေါင်းအိုးမှာ...တင်ပြီး..စလောင်းဖုံးလေးပြန်ဖုံးကာအငွေ.လုံ
အောင် ( ၃-၅ ) မိနစ်ခန်.ပေါင်းပါ..။
နှမ်းထောင်း ၊ ဆားလေးဖြူးကာ သုံးဆောင်ပါ။
အချိူအတွက်မုန်.ပန်းကန်တစ်၀က်လောက်မှာမုန်.သားထည့်ပြီး...ညှက်
အောင်ချေထားတဲ့ထန်းလျက်လေးထည့်ပါ။ ပြီးမှ...ခြစ်ထားတဲ့မုန်.သားလေး
တွေဖြည့်ပြီး..အထက်ပါနည်းအတိုင်း...ပြန်ပေါင်းပါ...။
ပူပူနွေးနွေးလေးသုံးဆောင်ပါ..။

#food

image
image
image
image
5 w - Translate

ဓာတ်အားခနှုန်းထားတွက်ချက်ရန် အောက်ပါ Link ထဲဝင်၍ တွက်ချက်သိရှိနိုင်ပါသည်။

https://moep.gov.mm/mm/ignite/page/648

image