လူတွေက နည်းပညာသမားဖြစ်ချင်ကြတယ်
ပိုက်ဆံရကြလို့ ထင်ပြီး ဖြစ်ချင်ကြသလို
ကွန်ပျူတာလေးနဲ့ အဲကွန်းခန်းလေးထဲ နေရတယ်ဆိုပြီး
ဖြစ်ချင်ကြတာလည်းရှိနိုင်သလို

နည်းပညာရဲ့အရေးပါပုံကို နားလည်ပြီး နည်းပညာအလုပ်အခွင့်အလမ်းတွေများပြားလာလို့ ဆိုပြီးဖြစ်ချင်ကြတာလည်း ရှိနိုင်ပါတယ်

အခုပြောချင်တဲ့ အကြောင်းအရာကတော့ မည်သည့်အကြောင်းကြောင်းကြောင့် ဖြစ်စေ နည်းပညာသမား ဖြစ်ချင်တဲ့သူတွေအနေနဲ့ ကျွန်တော့်ရဲ့လက်ကိုင်ထားတဲ့ အချက်လေး နှစ်ချက်ကို မျှဝေချင်ပါတယ်။

ကျွန်တော်တို့က တခုခုကိုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင် အရေးကြီးတာက ဝါသနာအရင်းခံတာဖြစ်စေ ဒီအလုပ်တခုကို လုပ်လိုက်ရလို့ ပျော်နေရတာမျိုး ဖြစ်စေ ဖြစ်နေဖို့ လိုပါတယ်။​

အပွင့်လင်းဆုံးပြောရရင် ကျွန်တော်က နည်းပညာသမား ဖြစ်ချင်တဲ့ ဝါသနာပါခဲ့တဲ့သူတစ်ယောက်မဟုတ်ခဲ့ပါ။ သို့သော် ကျွန်တော့် ကွန်ပျူတာတွေနဲ့ စတင်ထိတွေ့စဥ်ကတည်းက ကွန်ပျူတာကိုင်နေရရင် ပျော်နေတယ် ကွန်ပျူတာ ကြည့်နေရရင် ပျော်နေခဲ့ပါတယ်။ ဒီလိုနဲ့ပဲ Passion ဆိုတဲ့အရာက ပေါက်ဖွားလာတယ်လို့ ယုံကြည်မိပါတယ်။​

နောက်တခုကတော့ Consistency ရှိခြင်းဖြစ်ပါတယ်။ ကျွန်တော့်အနေဖြင့်
စဥ်ဆက် မပြတ်ဆိုတာမျိုးထက် အချိန်တခုသတ်မှတ်ပြီး လေ့လာခြင်းလို့ မြန်မာလို အဓိပ္မါယ် ဖွင့်ဆိုချင်ပါတယ်။

ဥပမာ ပြောရရင် ဒီတပတ်မှာ နည်းပညာနဲ့ပတ်သတ်ပြီး စာဘယ်နှခုဖတ်ဖြစ်လည်း code ရေးဖြစ်တယ်ဆိုရင်လည်း ဘယ်လိုမျိုးတွေရေးဖြစ်လည်း hackerrank မှာ ပုဒ်စာ ဘယ်နှခုဖြေရှင်းဖြစ်လည်း ဒီလိုပဲ​ Cloud/DevOps သမားတွေ အတွက်ဆိုရင်လည်း Lab ဘယ်နှခုလုပ်ဖြစ်လည်း စသည်ဖြင့် ကိုယ်တိုင် မေးခွန်းထုတ်ပြီး အဖြေရှာကြည့်သင့်ပါတယ်။

ကျွန်တော့်အနေဖြင့် တပတ်ကို နည်းပညာ နဲ့ ပတ်သတ်တဲ့ ဆောင်းပါး၊ သတင်း (၂) ပုဒ်လောက်ဖတ်ဖြစ်အောင် ကြိုးစားသလို၊ lab ဖြစ်စေ အလုပ်တခုခုဖြစ်စေ ပြီးအောင် အနည်းဆုံး လုပ်ဖြစ်ပါတယ်။

ကျွန်တော်တို့ အချိန်တခုပေးပြီးတော့သာ ဒီအတိုင်းသေချာ ပလန်လေးချပြီး လေ့လာခဲ့ရင် ကျွန်တော်တို့လိုချင်တဲ့ ပန်းတိုင်ကို ရောက်မယ်ဆိုတာ အသေချာပါပါ။

ဒါကြောင့်မို့ ကျွန်တော့်ရဲ့ လက်သုံးစကားကတော့
Passion + Consistency = Success ဖြစ်ပါတယ်။​

KT
#crd

image
Myo Thida Hlaing shared a post  
5 w

5 w

မြောင်းမြ မုန်ဟင်းခါးချက်နည်းတွင် လှို့ဝှက်ချက် ရှိနေတယ် အများအားဖြင့် သိသူနည်းနေပါတယ် နာမည်ကြီးတဲ့ဆိုင်ကချက်နည်းနော်
ငါးရံ ငါးခူ ငါးကြင်းဖြူ များနှင့်ချက်လျှင်ပ်ုကောင်းပါတယ်
အချိုးအစားက နှစ်သက်သလိုတည့်ပါ
ငါးပြုတ်ရန်ရေနွေးတည်ထားပါ ဇပါးလင်. ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ နှင့်ဆူပွက်လာရင် ငါး ...ငံပြာရည် တည့်ကာ ဆီနည်းနည်း နနွင်းမု့န့် အနည်းငယ်ဖြင့် ငါးများနူးလာသည်အထိပြုတ်ပေးပါ
ရေဆူပြီးမှာ့ငါးတည့်သည့်အတွက် ငါးညှီနံမရှိတော့ပါ
ဟင်ရည်ချက်ရန် ငါးအသားနွှာပါကြေမသွားစေရ ငါးအသာမြောင်းလေးလှလှလေးဖြစ်နေပါစေ
ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းကာဆီသတ် ပြီလျှင် ငါးပြတ်ရေအိုးထဲသ်ု့တည့်ကာဆူပွက်သည့်အချိန်တွင် နွှာထားသောငါးပြုတ်တည့်ပါ ..ငါးပြုတ်ဆီမသတ်ရ
ဟင်းရည် ဆူပွက်၍ အနံမွေးလာရင် ဆန်လှော်မုန့် ပဲမုန့်အကြက်ရေဖျော်ပြီဖြေးဖြေးလောင်းတည်ပါ ဟင်းရည် ဆူချိန်ရောက်မှာ့အပေါ့အငံတွက်ငံပြာရည်တည့်ပါ
ဆူပွက်ချိန်မရောက်ခင်တည့်ရင် ငံပြာရည် အနံထွက်တတ်သည်
ကြသွန်နီတည့် ငရုတ်ကောင်း ပြီးလျှင် အနံအရသာဖြင့်ပြည့်စုံသော မုန့်ဟင်းခါး ဟင်းရည် ရပါပြီ အကြော်နှစ်သက်သလိုတည့်စားပါ
#cooking

image
5 w - Translate

ခုတော့ အကုန်လုံးမျောက်ဖြစ်ကုန်ပြီလေ 🙄

image
5 w - Translate

"Sometimes you really want to get things done but somehow it just does not work out. Sometimes you know that you should think less and do more but you cannot control the way you feel, so you feel blue anyway. Sometimes you want to be kind, mindful, present and the best version of yourself but something - no matter what it is - gets in the way. And that is okay, my love. I know you can easily end up being absolutely frustrated and disappointed in yourself. But you really should not feel that way. You are doing such an amazing job by trying. It is enough. You are enough. And with every day that passes you move closer to who you want to be and further from who you were. Do not be too hard on yourself, darling. You are doing so great."

image
5 w - Translate

မြောင်းမြ မုန်ဟင်းခါးချက်နည်းတွင် လှို့ဝှက်ချက် ရှိနေတယ် အများအားဖြင့် သိသူနည်းနေပါတယ် နာမည်ကြီးတဲ့ဆိုင်ကချက်နည်းနော်
ငါးရံ ငါးခူ ငါးကြင်းဖြူ များနှင့်ချက်လျှင်ပ်ုကောင်းပါတယ်
အချိုးအစားက နှစ်သက်သလိုတည့်ပါ
ငါးပြုတ်ရန်ရေနွေးတည်ထားပါ ဇပါးလင်. ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ နှင့်ဆူပွက်လာရင် ငါး ...ငံပြာရည် တည့်ကာ ဆီနည်းနည်း နနွင်းမု့န့် အနည်းငယ်ဖြင့် ငါးများနူးလာသည်အထိပြုတ်ပေးပါ
ရေဆူပြီးမှာ့ငါးတည့်သည့်အတွက် ငါးညှီနံမရှိတော့ပါ
ဟင်ရည်ချက်ရန် ငါးအသားနွှာပါကြေမသွားစေရ ငါးအသာမြောင်းလေးလှလှလေးဖြစ်နေပါစေ
ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းကာဆီသတ် ပြီလျှင် ငါးပြတ်ရေအိုးထဲသ်ု့တည့်ကာဆူပွက်သည့်အချိန်တွင် နွှာထားသောငါးပြုတ်တည့်ပါ ..ငါးပြုတ်ဆီမသတ်ရ
ဟင်းရည် ဆူပွက်၍ အနံမွေးလာရင် ဆန်လှော်မုန့် ပဲမုန့်အကြက်ရေဖျော်ပြီဖြေးဖြေးလောင်းတည်ပါ ဟင်းရည် ဆူချိန်ရောက်မှာ့အပေါ့အငံတွက်ငံပြာရည်တည့်ပါ
ဆူပွက်ချိန်မရောက်ခင်တည့်ရင် ငံပြာရည် အနံထွက်တတ်သည်
ကြသွန်နီတည့် ငရုတ်ကောင်း ပြီးလျှင် အနံအရသာဖြင့်ပြည့်စုံသော မုန့်ဟင်းခါး ဟင်းရည် ရပါပြီ အကြော်နှစ်သက်သလိုတည့်စားပါ
#cooking

image
5 w - Translate

ရွှေစျေး ငွေစျေး စက်တင်ဘာ ၃ အင်္ဂါ

ရွှေစျေး - ၇၂ သိန်း
ဒေါ်လာ - ၅၆၇၀
(YEGA) နဲ့ ဗဟိုဘဏ်
ရွှေစျေး သိန်း ၅၀ နဲ့ ၂ သောင်း ၈ ထောင် ၄၈၀
ဒေါ်လာ -
ဓါတ်ဆီ - 92 - ၃၁၀၀ / 95 - ၃၂၄၀
ဒီဇယ် - ၂၆၅၅
--------------------
မနေ့ကစျေး

ရွှေစျေး - ၇၂ သိန်း
ဒေါ်လာ - ၅၆၀၀
(YEGA) နဲ့ ဗဟိုဘဏ်
ရွှေစျေး သိန်း ၅၀ နဲ့ ၄ သောင်း ၆ ထောင် ၁၇၀
ဒေါ်လာ - ၃၇၆၀
ဓါတ်ဆီ - 92 - ၃၁၀၀ / 95 - ၃၂၄၀
ဒီဇယ် - ၂၆၅၅
---------------------------

5 w - Translate

နိုင်ငံခြားတဲ့ relationship ကိုပဲ လိုချင်တယ်
ရည်ရွယ်ချက်ကတော့
ခရီးသွားချင်လို့ 😑😐l

image
5 w - Translate

နိုင်ငံခြားတဲ့ relationship ကိုပဲ လိုချင်တယ်
ရည်ရွယ်ချက်ကတော့
ခရီးသွားချင်လို့ 😑😐l

image
5 w - Translate

နိုင်ငံခြားတဲ့ relationship ကိုပဲ လိုချင်တယ်
ရည်ရွယ်ချက်ကတော့
ခရီးသွားချင်လို့ 😑😐l

image
5 w - Translate

နိုင်ငံခြားတဲ့ relationship ကိုပဲ လိုချင်တယ်
ရည်ရွယ်ချက်ကတော့
ခရီးသွားချင်လို့ 😑😐l

image
image
image