2 w - Translate

ထိုင်၀မ်သစ်မင်း
အိမ်ဆောက်တဲ့အခါသစ်ခြောက်တွေပါခဲ့ရင်
👉အိမ်မှာမကောင်းဆိုးဝါးကပ်နေသလိုခြောက်တက်ပါတယ်
👉တကြွတ်ကြွတ်အော်နေတာ
👉အေးစိမ့်နေတာလူနေချင်စိတ်မရှိတာ
👉လူကျန်းမာရေးထိခိုက်တက်တာတွေ
👉စီးပွါးရေးလူမှူရေးအဆင်မပြေတာတွေဖြစ်လာတတ်ပါတယ်
👉အဲ့အတွက်ကြောင့်သစ်မင်းပင်‌လေးစိုက်ထားတာ ဖြစ်ဖြစ် 👉သစ်မင်းအရွယ်တော်လေးတုံးပြီးအိမ်တိုင် အတွင်းမှာအပေါက်ဖေါက်ပြီးမြုပ်နှံထားရုံဖြစ်ဖြစ်
👉 မကောင်းတဲ့အငွေ့အသက်တွေအညံ့တွေပျောက်ပြယ်သွားပါလိမ့်မယ်နော်
Credit

image
2 w - Translate

ထိုင်၀မ်သစ်မင်း
အိမ်ဆောက်တဲ့အခါသစ်ခြောက်တွေပါခဲ့ရင်
👉အိမ်မှာမကောင်းဆိုးဝါးကပ်နေသလိုခြောက်တက်ပါတယ်
👉တကြွတ်ကြွတ်အော်နေတာ
👉အေးစိမ့်နေတာလူနေချင်စိတ်မရှိတာ
👉လူကျန်းမာရေးထိခိုက်တက်တာတွေ
👉စီးပွါးရေးလူမှူရေးအဆင်မပြေတာတွေဖြစ်လာတတ်ပါတယ်
👉အဲ့အတွက်ကြောင့်သစ်မင်းပင်‌လေးစိုက်ထားတာ ဖြစ်ဖြစ် 👉သစ်မင်းအရွယ်တော်လေးတုံးပြီးအိမ်တိုင် အတွင်းမှာအပေါက်ဖေါက်ပြီးမြုပ်နှံထားရုံဖြစ်ဖြစ်
👉 မကောင်းတဲ့အငွေ့အသက်တွေအညံ့တွေပျောက်ပြယ်သွားပါလိမ့်မယ်နော်
Credit

imageimage
2 w - Translate

Watch here: https://movie.cafex.biz/blog/0447
🍽️ Bon Appétit, Your Majesty (2025) — “A taste of the future in the heart of the past.”
Currently streaming on Netflix and airing weekends on tvN, this fantasy romance K-drama has quickly become a global sensation. Starring Im Yoon-ah and Lee Chae-min, the series blends time travel, palace intrigue, and gourmet cooking into a deliciously addictive story.
👑 Plot Overview
Yeon Ji-young (Im Yoon-ah), a Michelin-starred chef from modern-day Seoul, wins an elite culinary competition in France—only to be mysteriously transported 500 years into the Joseon Dynasty. There, she meets King Lee Heon (Lee Chae-min), a tyrant with a tortured past and a palate that changes with the weather.
Ji-young’s modern cooking stuns the royal court, earning her a place in the palace kitchen. But her rise draws jealousy and danger, especially from Kang Mok-ju (Kang Han-na), a powerful concubine with deadly ambitions. As Ji-young navigates ancient politics, forbidden romance, and high-stakes cook-offs, her dishes become weapons of survival—and healing.

image
2 w - Translate

တစ်ခါတလေ အလှပြင်ရင်

image

image

လမ်းဘေးရောက်နေတဲ့ အိမ်ခြေရာမဲ့တစ်ယောက်က သူ့အာဝုလေးကို သက်သောင့်သက်သာ အိပ်ပျော်နိုင်အောင် ပွေ့ဖက်ပေးထားတဲ့ မြင်ကွင်းက တိချစ်သူတွေအတွက် မျက်ရည်လည်စရာ မြင်ကွင်းပါပဲ။
ဒီလူကြီးက သူ့အာဝုလေးကို ခန္ဓာကိုယ်ပေါ်တင်၊ လက်နဲ့ ပွေ့ပိုက်ထားပြီး အေးအေးချမ်းချမ်း အိပ်ပျော်နိုင်အောင် ထားပေးထားတာပါ။ အရင်တုန်းက သူတို့မှာ ကိုယ်ပိုင်အိမ်ရှိခဲ့ပေမယ့် အခုချိန်မှာတော့ ကံမကောင်း အကြောင်းမလှစွာနဲ့ လမ်းဘေးကို ရောက်နေခဲ့တာ ဖြစ်ပါတယ်။
မြို့လယ်ခေါင်မှာ ဆူညံသံတွေ၊ လူသံတွေက ညနက်သန်းခေါင်ဆိုလည်း မတိတ်ဆိတ်သွားပါဘူး။ အဲ့ဒါကြောင့်ပဲ ဒီလူကြီးက သူ့အာဝုလေး ကောင်းကောင်းအိပ်ပျော်နိုင်အောင် အခုလို လုပ်ပေးခဲ့တာပါ။
ပကာသနတွေ မပါတဲ့ ချစ်ခြင်းမေတ္တာကလည်း ဒီကမ္ဘာကြီးပေါ်မှာ ရှိသေးပါလားဆိုတာကို သတိရစေနိုင်တဲ့ မြင်ကွင်းလည်း ဖြစ်ခဲ့ပါတယ်။

image

သင်္ဘောသီးပွင့်ဟာ လူတော်တော်များများ မရင်းနှီးကြပေမဲ့ တကယ်တော့ ကျန်းမာရေးအတွက် တန်ဖိုးရှိတဲ့ ရိုးရာဆေးဖက်ဝင် အပင်တစ်မျိုး ဖြစ်ပါတယ်။ 🌿✨
​သင်္ဘောသီးပွင့်ရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ.......
* ​သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို လျှော့ချပေးတယ် - သကြား
ဓာတ် စုပ်ယူမှုကို နှေးကွေးစေတဲ့ အရာတွေ ပါဝင်လို့ပါ။
* ​နှလုံးနဲ့ သွေးကြောတွေကို အားကောင်းစေတယ် -
သွေးတွင်းအဆီဓာတ်ကို လျှော့ချပေးလို့ပါ။
* ​လေပွတာနဲ့ လေထတာကို သက်သာစေတယ်။
* ​ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်တယ် - အိုမင်းရင့်ရော်
တာကို နှေးကွေးစေပြီး နာတာရှည်ရောဂါတွေကို ကာကွယ်
ပေးနိုင်ပါတယ်။
* ​အမျှင်ဓာတ် ပါဝင်လို့ အူလှုပ်ရှားမှုကို အထောက်အကူပြု
ပါတယ်။
​စားသုံးနည်းများ.......
* ​ရေနွေးဖြင့်ဖျောပြီး သို့မဟုတ် ပြုတ်ပြီး -
သင်္ဘောသီးပွင့်ကို ပြုတ်ပြီး ငပိရည်နဲ့ တို့စားနိုင်ပါတယ်။
* ​ခရုဆီဖြင့်ကြော်ခြင်း - ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ အတူ ကြော်စားရင်
အရသာ ပိုကောင်းပါတယ်။
* ​ဟင်းချိုချက်ခြင်း - တခြားဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေနဲ့ ရော
ချက်ရင် ခါးသက်တဲ့ အရသာကို လျော့နည်းစေပါတယ်။
* ​ကြက်ဥနဲ့တို့ပြီး ကြော်ခြင်း - ခါးတဲ့အရသာကို လျော့စေလို့
စားရလွယ်ကူပါတယ်။
​သိကောင်းစရာ......
​ခါးတဲ့အရသာကို မကြိုက်ဘူးဆိုရင် ဆားရည် ဒါမှမဟုတ် ဆန်ဆေးရေထဲမှာ အရင်ပြုတ်ပါ။ ဒါဆိုရင် စားရတာ ပိုလွယ်ကူသွားပါလိမ့်မယ်။
​သင်္ဘောသီးပွင့်ဟာ ကျန်းမာရေးကို ဂရုစိုက်ပြီး သွေးတွင်းသကြားဓာတ်နဲ့ အဆီဓာတ်ကို လျှော့ချလိုသူတွေနဲ့ ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို မြှင့်တင်လိုသူတွေအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။ 🌸

image

ဂျပန်စာလုပ်ချင်သော်လည်း ချော်နားကိုစွဲလမ်းနေသောအခါ🥹

image
2 w - Translate

၂၀၁၁ ခုနှစ် မတ်လ ၁၁ ရက်နေ့တုန်းက ဂျပန်နိုင်ငံ၊ တိုဟိုကု (Tohoku) မှာ ပြင်းအား ၉.၁ ရှိတဲ့ ငလျင်နဲ့ ဆူနာမီလှိုင်းကြီးတွေ ရိုက်ခတ်ခဲ့ပါတယ် ဒီသဘာဝဘေးအန္တရာယ်ကြောင့် Fukushima Daiichi နျူကလီးယားဓာတ်အားပေးစက်ရုံက ဓာတ်ပေါင်းဖို ၃ ခုဟာ လောင်စာချောင်းတွေ အရည်ပျော်ကျတဲ့ အထိ အကြီးအကျယ် ပျက်စီးခဲ့ရပြီး ဓာတ်ရောင်ခြည်တွေ ယိုစိမ့်ထွက်လာခဲ့ပါတယ် ဒီလို အခြေအနေမျိုးမှာ ဓာတ်ရောင်ခြည်နဲ့ ထိတွေ့မှု အန္တရာယ်ကို လျှော့ချဖို့အတွက် Skilled Veterans Corps (အငြိမ်းစား ပညာရှင်အဖွဲ့)ကို ဖွဲ့စည်းခဲ့ပါတယ်
ထူးခြားတာက အဲ့ဒီအဖွဲ့ကို Toshiyuki Tanaka ဆိုတဲ့ အသက် ၇၀ အရွယ် အငြိမ်းစား အင်ဂျင်နီယာတစ်ဦးက စတင်ဦးဆောင်ခဲ့တာပါ သူတို့အဖွဲ့ရဲ့ ရည်ရွယ်ချက်ကတော့ အန္တရာယ်များတဲ့နေရာမှာ ငယ်ရွယ်တဲ့ ဝန်ထမ်းတွေအစား အသက်ကြီးတဲ့ အငြိမ်းစား ပညာရှင်တွေက နေရာယူပြီး လုပ်ငန်းတွေကို လုပ်ကိုင်ဖို့ဘဲဖြစ်ပါတယ်
အဖွဲ့ဝင်အားလုံးဟာ အသက် ၆၀ ကျော်နေပြီဖြစ်တဲ့အတွက် သူတို့ဟာ ဓာတ်ရောင်ခြည် ထိတွေ့မှုကြောင့် ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ခြေလို ရေရှည်ကျန်းမာရေးအန္တရာယ်တွေအတွက် ငယ်ရွယ်တဲ့သူတွေလောက် စိုးရိမ်စရာ မလိုဘူးလို့ ယူဆခဲ့ကြပါတယ် Skilled Veterans Corps အဖွဲဟာ စေတနာ့ဝန်ထမ်းတွေနဲ့ ဖွဲ့စည်းထားတဲ့အဖွဲ့ဖြစ်ပြီး နျူကလီးယားစက်ရုံတွေမှာ လုပ်ကိုင်ဖူးတဲ့ အင်ဂျင်နီယာတွေ၊ နည်းပညာရှင်တွေနဲ့ တခြားပညာရှင် အယောက် ၂၀၀ ကျော် ပါဝင်ခဲ့ပါတယ်
ဒီအဖွဲ့ရဲ့ လုပ်ရပ်တွေဟာ ကမ္ဘာတစ်ဝန်းက လေးစားမှုနဲ့ အသိအမှတ်ပြုမှုကို ရရှိခဲ့ပါတယ် သက်ကြီးရွယ်အိုတွေရဲ့ လူငယ်တွေအတွက်ကိုယ်ကျိုးစွန့် အနစ်နာခံမှုဟာ လူသားချင်း စာနာထောက်ထားမှုနဲ့ တာဝန်ယူမှုစိတ်ဓာတ်ကို ပြသခဲ့ပြီး ကမ္ဘာ့အလယ်မှာ ဂျပန်လူမျိုးတွေရဲ့ စည်းလုံးညီညွတ်မှုကို ပေါ်လွင်စေခဲ့ပါတယ်

image

ကိုရီးယားကြက်ကြော်
**********************
Homemade Korea Chicken Fried လေးကို
ပြောပြပေးချင်ပါတယ်။ ဆိုင်တွေနဲ့ အရသာလုံးဝထပ်တူကျချင်မှ ကျမယ်ဆိုပေမယ့် စာရေးသူကိုယ်တိုင်လုပ်စားကြည့်တဲ့အခါ တကယ်အရသာရှိပြီး လွယ်ကူမြန်ဆန်တာကြောင့် တစ်ခါလောက်တော့ လုပ်စားကြည့်ဖို့ recommend ပေးချင်ပါတယ်။
ကဲ ဒါဆို လုပ်နည်းလေး ကြည့်လိုက်ရအောင်နော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
(ကြက်သားကြော်ရန်)
ကြက်သား - (၁၅) ကျပ်သား
ကြက်ဥ - (၁) လုံး
ပြောင်းကော်မှုန့် (သို့) အာလူးကော်မှုန့် - (၂) ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ကြက်သွန်ဖြူ - အနည်းငယ်
(အချဉ်ပြုလုပ်ရန်)
ပဲငံပြာရည်အကြည် - (၂) ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အနောက် - ဇွန်းတစ်ဝက်
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် (tomato ketchup) (၁) ဇွန်း
ငရုတ်သီးဖတ်ဆော့စ်အချို (Sweet Chili sauce) - (၁) ဇွန်း
ငရုတ်သီးအကြမ်းမှုန့် - ဇွန်းတစ်ဝက် (အစပ်ကြိုက်ရင်ပိုထည့်ပါ)
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်ကြော်ဖို့ ကြက်သားကို အတုံးခပ်သေးသေးအနေတော်လေးတွေ တုံးပြီး ပါဝင်ပစ္စည်းတွေအကုန်လုံးကို ရောနယ်လိုက်ပါ။ ဆီပူပူမှာ အရောင်ရဲတဲ့အထိ ဆီမြုပ်အောင် ကြော်လိုက်ပြီး ဆယ်ထားပါ။ နည်းနည်းအအေးခံထားပြီး အတွင်းထဲထိ သေချာကျက်ဖို့ နောက်ထပ် (၃) မိနစ်လောက်ထပ်ကြော်ရမယ်နော်။ ဆော့စ်စပ်ဖို့ကတော့ ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ဆော့စ်စပ်ဖို့ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို ထည့်ကာ ဆော့စ်အနေအထားပုံစံ ပျစ်ပျစ်လေးရောက်တဲ့အထိ မွှေပေးပါ။ ပြီးရင်တော့ ကြော်ပြီးသားကြက်ကြော်ထည့်မွှေပြီး ဒယ်အိုးထဲက ချကာ စားသုံးနိုင်ပါပြီ။ ကြိုက်တတ်ရင်တော့ နှမ်းနဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်လေးတွေ အပေါ်ကနေ ဖြူးလို့ရပါသေးတယ်။ ကြက်ကြော်မထည့်ခင် ဆော့စ်အရသာကိုတော့ အရင်မြည်းပြီး ဆား၊အချို လိုသလိုအနည်းငယ်ထည့်ထပ်လို့ရပါတယ်။ ဒီအချိုးအစားလေးက နှစ်ယောက်/သုံးယောက်စာ ပဲဖြစ်လို့ လူများရင်များသလို အချိုးအစားအလိုက် ပိုထည့်သွားရုံပါပဲ။ လွယ်လည်းလွယ်သလို ချိုချိုစပ်စပ်နဲ့ အရသာလည်းအရမ်းရှိပါတယ်နော်
Credit original
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန် pageကို like & follow လုပ်ထားပါ။
# ကိုရီးယားကြက်ကြော်လုပ်နည်း
#ကြက်သားကြော်နည်း

image