Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ဘောလုံးပွဲစဉ်တွေ များပြားနေခြင်းအတွက် ကစားသမားတွေက ဝေဖန်နေမှုအပေါ်
Aleksander Čeferin က
" ဖီဖာ နဲ့ ယူအီးအက်ဖ်အေ တို့ကို စောဒကတက်ဝေဖန်ရတာ အရမ်းကိုလွယ်ပါတယ် ။ ဒါပေမဲ့ ဒါက စဉ်းစားကြည့်ရင် ရှင်းရှင်းလေးပါ။ မင်းနည်းနည်းရင်းရင် နည်းနည်းရမယ်။ မင်းနည်းနည်းပဲကစားရင် နည်းနည်းပဲရမယ်။ "
လို့ပြောကြားလိုက်ပါတယ်။
ကြက်သားရခိုင်သုပ်
------------------------
ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်အရသာလေးနဲ့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် အသုပ်လေးတစ်မျိုးပါ။ လုပ်စားကြည့်ကြပါနော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ကြက်သား - ၂ဝဝ ဂရမ်
• ငရုတ်သီးစိမ်း/နီ - ၁၀ တောင့်
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၆ မြွှာ
• သကြား - အနည်းငယ်
• ကြက်သွန်နီ - ၂ လုံး
• သံပရာသီး - ၂ လုံး
• ငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• စိမ်းစားငါးပိ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ဆား - အနည်းငယ်
• ကြက်သွန်မြိတ် - ၃ ပင်ခန့်
• ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး
• ရှောက်ရွက် - ၇ ရွက်ခန့်
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်နီနှင့် ခရမ်းချဉ်သီးတို့ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်ကို အနေတော် လှီးပြီး ရှောက်ရွက်ကို ပါးပါးလှီးပါ။ သံပရာသီးကို အရည်ညှစ်ရန်အတွက် လှီးထားပါ။ ပြီးလျှင် အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်း/နီတို့ကို အနံ့မွှေးလာသည်အထိ
လှော်ပါ။ လှော်ထားတဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း/နီနှင့် ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို ထောင်းပါ။ ထောင်းထားတဲ့ အထဲ စိမ်းစားငါးပိထည့်ပြီး သံပရာရည်ထည့်ပါ။ ဆား၊ သကြား၊ ငံပြာရည်ထည့်ပြီး
နှံ့စပ်အောင် နယ်ပါ။ ပြီးလျှင် ပြုတ်ပြီး ပြင်ထားတဲ့ ကြက်သား၊ ကြက်သွန်နီ၊ ရှောက်ရွက်၊ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် ခရမ်းချဉ်သီးတို့ကို ထည့်ပြီး နှံ့အောင်မွှေထားပါ။ အရသာပြည့်စုံပြီဆိုလျှင် ပန်းကန်မှာပြင်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။