❛အုန်းနို့ကျောက်ကျော❜
__________________
တကိုက်ဆိုတကိုက်စိမ့်ပြီး အရသာလည်းအရမ်းရှိ
လုပ်ရတာလည်းတအားလွယ်တဲ့ အုန်းနို့ကျောက်ကျောထိုးနည်းလေးရေးပေးလိုက်တယ်နော်........
ဦးစွာ....
လိုတာလေးတွေက
1. တယ်လီဖုန်းကျောက်ကျော 25g တထုပ်
2.အုန်းနို့ ဗူးဆို 500ml (ခြစ်ညှစ်ရင် ရင့်ရင့် ပျစ်ပျစ် 1/2လုံး )
3.သကြား ၂၀သား (ပိုချိုချင်ရင်၂၅သား)
ကျိုမယ့်အိုးထဲကို...
ကျောက်ကျောမုန့် 25g ကို ရေ+ အုန်းနိူ့ 1.5 liter ၁လီတာခွဲ ထည့်ပါ
ပြီးရင် သကြား ကျောက်ကျောမှုန့် နှင့် ဆားထည့်လိုပါက နဲနဲလေးထည့်ပြီး မွှေပေးပါ၊
မီးအလယ်အလတ်နဲ့ဘဲ မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ကျိုပေးပါ
အဓိက မမွှေဘဲထားရင် လုံးပြီးကပ်သွားပါမယ်။
အဆက်မပြတ်မွှေပေးပါ......
10မိနစ်လောက်နေရင် ပွတ်ပွတ်ဆူလာရင် နောက်ထပ် 7/10 မိနစ်လောက် ထပ်ကျိုပြီးရင်တော့
ထည့်မယ့်ဗန်းထဲထည့်ပြီးအအေးခံပြီးလိုသလိုလှီးပြီးစားလို့ရပါပြီ။
❗အုန်းနို့ နဲ့ ရေအရော ကို 1.5Lထည့်တာပါ။
❗အရည်1.5Lက ကျောက်ကျောထုတ်ထုတ်တင်းတင်းလေးသားချင်လို့ပါ အိအိပျော့ပျော့လေးစားချင်ရင်ရေပိုထည့်လို့ရပါတယ်။
❗ကိုယ့်ဟာကအုန့်နို့များလို့ 2ထပ်မဖြစ်တာပါ အုန်းနို့နည်းရင် 2ထပ်ဖြစ်ပါတယ်။
