☮ ပန်းသီးအခွံမခွာပဲ စားတတ်သူတွေသာ ရရှိနိုင်မယ့် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူး...☮
ပန်းသီးအခွံတွေက ဝါးစားရတာမကောင်းဘူး၊အခွံခွာစားမယ်ဆိုတဲ့သူတွေရှိသလို ရေစင်စင်ဆေးပြီး အခွံမခွာပဲစားတဲ့သူတွေ ရှိပါတယ်။
တကယ်တော့ ပန်းသီးအခွံမှာ ကျန်းမာရေးနဲ့ပတ်သက်လို့ကောင်းကျိုးတွေရှိနေပါတယ်။ပန်းသီးအခွံမခွာပဲ အခွံပါဝါးစားတဲ့သူတွေသာ ဒီလိုကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးတွေရရှိနိုင်တာပါ။
ပန်းသီးအခွံပါဝါးစားရင် ဘယ်လိုအကျိုးကျေးဇူးတွေရနိုင်မလဲဆိုရင်...
ပန်းသီးအခွံမှာ ဗီတာမင်အေ၊ ဗီတာမင်စီနဲ့တစ်ခြားသောဗီတာမင်မျိုးစုံပါ၀င်နေပါတယ်
ဗီတာမင်အေက မျက်လုံးအမြင်အာရုံနဲ့အသားအရည်အတွက်ကောင်းမွန်စေသလို ဗီတာမင်စီက ခန္ဓာကိုယ်တွင်းအင်္ဂါအစိတ်အပိုင်းလုပ်ဆောင်ချက်တွေပိုမိုကောင်းမွန်ဖို့အထောက်အကူပြုနေပါတယ်။တစ်ခြားသောဗီတာမင်တွေဖြစ်တဲ့ဗီတာမင်ကေက အရေပြားကျန်းမာရေးအတွက်ကောင်းမွန်စေသလို Choline လို့ခေါ်တဲ့ဗီတာမင်က ဆဲလ်အသစ်တွေတည်ဆောက်ပြုပြင်တဲ့နေရာမှာ အထိုက်အလျောက်ကူညီပေးတယ်။
သွေးအားနည်းတတ်သူတွေ စားပေးသင့်တဲ့အသီးအနှံ...
ပန်းသီးခွံမှာ calcium ၊ phosphorous ၊ zinc ၊ sodium ၊ magnesium နဲ့သံဓာတ်တွေပါ၀င်နေတဲ့အတွက်သွေးအားနည်းတတ်တဲ့သူတွေပုံမှန်စားပေးသင့်တဲ့အသီးအနှံတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။အမျိုးသမီးတွေအနေနဲ့သံဓာတ်လျော့နည်းတဲ့အခါမျိုးမှာ ပန်းသီးစားပေးခြင်းဖြင့်လည်း ညီမျှတဲ့သံဓာတ်ကိုရရှိစေပါတယ်။အထူးသဖြင့်ကယ်လ်စီယမ်နဲ့သံဓာတ်က အရိုးနဲ့သွားကျန်းမာရေးအတွက်အများကြီးအထောက်အကူပြုပါတယ်။
ပန်းသီးတစ်လုံးမှာပါ၀င်တဲ့အမျှင်ဓာတ်က အခွံမှာအများဆုံး...
ပန်းသီးအခွံမှာသာ အမျှင်ဓာတ်ကိုရရှိနိုင်ပါတယ်။ခန္ဓာကိုယ်အတွက်လိုအပ်တဲ့အမျှင်ဓာတ်ကို ပန်းသီးအခွံပါဝါးစားပေးခြင်းဖြင့် ရရှိနိုင်ပါတယ်။အမျှင်ဓာတ်ပါရှိတဲ့အတွက်ကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်အလေးချိန်လျှော့ချတဲ့နေရာမှာပန်းသီးက မစားမဖြစ်စားပေးသင့်တဲ့အသီးတစ်မျိုးပါပဲ။
ပန်းသီးအခွံမှာပါတဲ့အမျှင်ဓာတ်က ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ fat tissues တွေကိုအဓိကထားလျှော့ချပေးပါတယ်။ပန်းသီးကိုအခွံပါဝါးစားပေးခြင်းက အူမကြီးအတွင်းစနစ်လုပ်ဆောင်ချက်ကိုလည်း ကောင်းမွန်စပြေီး အစာခြေစနစ်၊နှလုံးနဲ့ပတ်သက်တဲ့ရောဂါတွေမဖြစ်ပွားအောင်ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
ပန်းသီးအခွံဟာ natural antioxidant အရင်းအမြစ်ပါပဲ
တစ်နေ့ကိုပန်းသီးတစ်လုံးစားပေးရင် ဆရာ၀န်တောင်မလိုအပ်ဘူးဆိုတဲ့စကားတောင်ရှိပါတယ်။ပန်းသီးအခွံမှာပါ၀င်တဲ့ phenolic acid နဲ့ flavonoid ဓာတ်တွေဟာ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းအဆိပ်အတောက်တွေကိုသန့်စင်ပေးပြီး နှလုံးရှော့ခ်ဖြစ်ခြင်းနဲ့ဆီးချိုရောဂါဖြစ်ပွားခြင်းကို ကာကွယ်လျှော့ချပေးပါတယ်။
ကင်ဆာကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့ အသီးအနှံ...
အီလီနွိုက်တက္ကသိုလ်ရဲ ့လေ့လာတွေ့ရှိချက်တွေအရ ပန်းသီးအခွံမှာ ကင်ဆာကိုတိုက်ဖျက်ပေးနိုင်တဲ့ compound ဓာတ်တစ်မျိုးပါ၀င်နေကြောင်းတွေ့ရပါတယ်။ပန်းသီးအခွံဟာ အသည်းကင်ဆာ၊ရင်သားကင်ဆာ၊အူမကြီးကင်ဆာဖြစ်ပွားခြင်းကို လျှော့ချပေးနိုင်တဲ့အစွမ်းတွေရှိပါတယ်။

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

image

ကုန်းနေရေနေသတ္တဝါများ..🐢🐢

imageimage
+5

🇲🇲| Mandalay Palace, the last royal palace of the last Burmese monarchy. Mandalay, Myanmar.✨
📸/ Credit to owners

image