50 w - Translate

Sakura pink are the prettiest 🌸🌸

image
50 w - Translate

Sakura pink are the prettiest 🌸🌸

image
image
image
image
image

cute ❤

Summer fashion

50 w - Translate

ဆွီဒင်နိုင်ငံသား စွန့်စားသွားလာသူ တောင်တက်သမား ဂိုရန်ခရော့ဟာ
ဆွီဒင်ကနေ နီပေါနိုင်ငံကို စက်ဘီးစီးလာပြီးနောက် လမ်းပြ မပါ၊ အောက်ဆီဂျင် အထောက်အပံ့မပါဘဲ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့ပြီး
ဆွီဒင်နိုင်ငံထံ စက်ဘီးစီး ပြန်ခဲ့သူပါ။
သူဟာ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့တဲ့ ပထမဆုံး
စကင်ဒီနေးဗီးယန်းသားလည်း
ဖြစ်ပါတယ်။

အသက် ၆ နှစ်သားအရွယ်မှာ သူ့အဖေက သူ့ကို စကင်ဒီနေးဗီးယားဒေသရဲ့ အမြင့်ဆုံးတောင်ဖြစ်တဲ့ ဂယ်ဟော့ပစ်ဂျန်တောင်ထိပ်ထံ ခေါ်သွားခဲ့ရာကနေ တောင်တက်ဝါသနာ ပါခဲ့ပြီး ကျောင်းပြီးချိန်မှာ လေထီးတပ်ထဲ ဝင်ခဲ့ပါတယ်။ လေထီးတပ်ထဲမှာ အပြင်းအထန် လေ့ကျင့်ခဲ့ရတဲ့ ဂိုရန်ခရော့ဟာ ကမ္ဘာ့တိုက်ကြီးအသီးသီးမှ မြင့်မားတဲ့တောင်တွေကို တက်ရောက်ခဲ့ပြီး ၁၉၉၆ ခုနှစ်မှာ ဧဝရက်တောင်ကို တက်ရောက်အောင်မြင်ခဲ့တာပါ။

ဂိုရန်ခရော့ဟာ အမေရိကန်နိုင်ငံ၊ ဝါရှင်တန်မြို့မှာရှိတဲ့ Frenchman Coulee ကျောက်ဆောင်ကို တွယ်တက်နေတုန်း ပေ ၆၀ အမြင့်ကနေ ပြုတ်ကျခဲ့တာကြောင့် ဦးခေါင်းဒဏ်ရာရခဲ့ပြီး အသက် ၃၅ နှစ်အရွယ်မှာ ကွယ်လွန်ခဲ့ပါတယ်။

image
50 w - Translate

ဆွီဒင်နိုင်ငံသား စွန့်စားသွားလာသူ တောင်တက်သမား ဂိုရန်ခရော့ဟာ
ဆွီဒင်ကနေ နီပေါနိုင်ငံကို စက်ဘီးစီးလာပြီးနောက် လမ်းပြ မပါ၊ အောက်ဆီဂျင် အထောက်အပံ့မပါဘဲ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့ပြီး
ဆွီဒင်နိုင်ငံထံ စက်ဘီးစီး ပြန်ခဲ့သူပါ။
သူဟာ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့တဲ့ ပထမဆုံး
စကင်ဒီနေးဗီးယန်းသားလည်း
ဖြစ်ပါတယ်။

အသက် ၆ နှစ်သားအရွယ်မှာ သူ့အဖေက သူ့ကို စကင်ဒီနေးဗီးယားဒေသရဲ့ အမြင့်ဆုံးတောင်ဖြစ်တဲ့ ဂယ်ဟော့ပစ်ဂျန်တောင်ထိပ်ထံ ခေါ်သွားခဲ့ရာကနေ တောင်တက်ဝါသနာ ပါခဲ့ပြီး ကျောင်းပြီးချိန်မှာ လေထီးတပ်ထဲ ဝင်ခဲ့ပါတယ်။ လေထီးတပ်ထဲမှာ အပြင်းအထန် လေ့ကျင့်ခဲ့ရတဲ့ ဂိုရန်ခရော့ဟာ ကမ္ဘာ့တိုက်ကြီးအသီးသီးမှ မြင့်မားတဲ့တောင်တွေကို တက်ရောက်ခဲ့ပြီး ၁၉၉၆ ခုနှစ်မှာ ဧဝရက်တောင်ကို တက်ရောက်အောင်မြင်ခဲ့တာပါ။

ဂိုရန်ခရော့ဟာ အမေရိကန်နိုင်ငံ၊ ဝါရှင်တန်မြို့မှာရှိတဲ့ Frenchman Coulee ကျောက်ဆောင်ကို တွယ်တက်နေတုန်း ပေ ၆၀ အမြင့်ကနေ ပြုတ်ကျခဲ့တာကြောင့် ဦးခေါင်းဒဏ်ရာရခဲ့ပြီး အသက် ၃၅ နှစ်အရွယ်မှာ ကွယ်လွန်ခဲ့ပါတယ်။

image
50 w - Translate

ဆွီဒင်နိုင်ငံသား စွန့်စားသွားလာသူ တောင်တက်သမား ဂိုရန်ခရော့ဟာ
ဆွီဒင်ကနေ နီပေါနိုင်ငံကို စက်ဘီးစီးလာပြီးနောက် လမ်းပြ မပါ၊ အောက်ဆီဂျင် အထောက်အပံ့မပါဘဲ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့ပြီး
ဆွီဒင်နိုင်ငံထံ စက်ဘီးစီး ပြန်ခဲ့သူပါ။
သူဟာ ဧဝရက်တောင်ထိပ်ကို တက်ရောက်နိုင်ခဲ့တဲ့ ပထမဆုံး
စကင်ဒီနေးဗီးယန်းသားလည်း
ဖြစ်ပါတယ်။

အသက် ၆ နှစ်သားအရွယ်မှာ သူ့အဖေက သူ့ကို စကင်ဒီနေးဗီးယားဒေသရဲ့ အမြင့်ဆုံးတောင်ဖြစ်တဲ့ ဂယ်ဟော့ပစ်ဂျန်တောင်ထိပ်ထံ ခေါ်သွားခဲ့ရာကနေ တောင်တက်ဝါသနာ ပါခဲ့ပြီး ကျောင်းပြီးချိန်မှာ လေထီးတပ်ထဲ ဝင်ခဲ့ပါတယ်။ လေထီးတပ်ထဲမှာ အပြင်းအထန် လေ့ကျင့်ခဲ့ရတဲ့ ဂိုရန်ခရော့ဟာ ကမ္ဘာ့တိုက်ကြီးအသီးသီးမှ မြင့်မားတဲ့တောင်တွေကို တက်ရောက်ခဲ့ပြီး ၁၉၉၆ ခုနှစ်မှာ ဧဝရက်တောင်ကို တက်ရောက်အောင်မြင်ခဲ့တာပါ။

ဂိုရန်ခရော့ဟာ အမေရိကန်နိုင်ငံ၊ ဝါရှင်တန်မြို့မှာရှိတဲ့ Frenchman Coulee ကျောက်ဆောင်ကို တွယ်တက်နေတုန်း ပေ ၆၀ အမြင့်ကနေ ပြုတ်ကျခဲ့တာကြောင့် ဦးခေါင်းဒဏ်ရာရခဲ့ပြီး အသက် ၃၅ နှစ်အရွယ်မှာ ကွယ်လွန်ခဲ့ပါတယ်။

imageimage
50 w - Translate

နည်းလမ်းအမျိုးမျိုး အသုံးဝင်တဲ့ သံပုရာသီး

သံပုရာသီးကို ဖျော်ရည် လုပ်သောက်ခြင်း အပြင် အခြားသော အသုံးပြုနည်း များစွာ ရှိပါသေးတယ်။

– သံပုရာသီးလုံးကို ရှူခြင်းအားဖြင့် ခေါင်းမူး ခေါင်းကိုက် သက်သာတာတော့ တော်တော်များများ သိကြပါတယ်

– စွန့်ပစ်ရန် ထားရှိထားတဲ့ အမှိုက်ထုတ်၊ အမှိုက်ပှုံးကနေ အနံ့ဆိုး မထွက်စေချင်ဘူးဆိုရင် သံပုရာသီခြမ်း တစ်ခြမ်းထည့်ထားလိုက်ရင် ရပါတယ်။ သံပုရာသီးခြမ်းက အနံ့ကို ဆုပ်သွားပေးပါတယ်။

– ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အစားအသောက်စုံလင်စွာ ထည့်ထားမှုကြောင့် အနံ့အသက် မကောင်းဘူးဆိုရင် သံပုရာသီး ခြမ်း တစ်ခြမ်း ထည့်ထားနိုင်ပါတယ်။ အနံ့ဆိုးရှိတော့မှာ မဟုတ်ပါဘူး။

– ရေနွေးပန်းကန်လုံးထဲ သံပုရာသီးညစ်၊ သံပုရာသီးခြမ်းပါထည့်ထားပြီးတော့ လက်ဆေးရင် လက်ပေါ်က အနံ့အသက်တွေ ပျောက်ပါတယ်။ အထူးသဖြင့် ဂဏန်း၊ အမဲသား၊ ကြက်သား အစရှိသဖြင့်တို့ကို လက်နဲ့ ကိုင်ပြီးစားတဲ့အခါ အနံ့အသက်ဟာ အတော်လေး ပျောက်ရန် ခဲယင်းတာကြောင့် ယင်းကဲ့သို့ ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။

– သံပုရာသီးဖျော်ရည်ဖျော်သောက်ဖို့အတွက် အရည်ညစ်ပြီးရင် ကျန်တဲ့ အခွံ့နဲ့ တစ်ကိုယ်လုံးကို လိမ်းနိုင်ပါတယ်။ အသားရေကို စိုပြေစေမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ အထူးသဖြင့် တံတောင်ဆစ်မှာ လိမ်းသင့်ပါတယ်။ တံတောင်ဆစ်မှာ ထောက်ထားတာများတာကြောင့် ခပ်မာမာနဲ့ မဲနေတတ်ပြီး ယင်း အမဲများကို ပျောက်စေမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ အစိုဓာတ် ပြန်ပေးလို့ ဖြစ်ပါတယ်။ မျက်နှာကိုလည်း လိမ်းခြင်းဖြင့် အသားရေ စိုပြေစေ ပါတယ်။

– သံပုရာသီးခြမ်းကို ပန်းကန်ဆေးစက်ထဲ ထည့်ပြီးတော့ ပန်းကန်ဆေးရင် ပန်းကန်ကို အနံ့မွေး သန့်ရှင်းစေ ပါတယ်။

အခြားသော အသုံးပြုနည်းများစွာလည်း ရှိပါသေးတယ်။

image
50 w - Translate

The beautiful Switzerland fields💚💚

image
50 w - Translate

အမဲသားကြော် ကြွပ်ကြွပ်မွမွလေး
တခါတလေ ဆီပြန်ဟင်းတွေလည်း မချက်ချင်တဲ့အခါ လွယ်လွယ်ကူကူပဲ အမဲသားကြော် ကြွပ်ကြွပ်လေးကြော်ပြီး ထမင်းကို ဆီနဲ့ဆားနဲ့နယ်စားကြည့်ပါ အရမ်းစားလို့ကောင်းပါတယ်။ အမဲသားကြော်က အာဟာရလည်းပြည့်၊ ချက်ရပြတ်ရတာလည်း အလုပ်မရှုပ်ဘူးဆိုတော့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက် ရွေးချယ်သင့်တဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ပါ။ ပဲဆီနံမွှေးမွှေးလေးနဲ့ ထမင်းဖြူ‌လေးရယ်
အမဲသားကြော် ကြွပ်ကြွပ်မွမွလေးရယ် သွားရည်တောင်ကျလာပြီမဟုတ်လား
ပါဝင်ပစ္စည်းများကတော့
အမဲသား ၂၅ ကျပ်သား
ဂျင်းထောင်းပြီးသား ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီးသား ၅ ကျပ်သား
ကြက်သားမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးပုံနှစ်ပုံ
ဆီ ၂၅ ကျပ်သား
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ရေ တစ်လီတာ
ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပုံ
၁။ ပထမဆုံးအမဲသားတွေကို အနေတော်တုံးပြီး ရေဆေးထားပါ။ အသားတွေကို အိုးတစ်ခုထဲထည့်ပြီး ညှီနံပျောက်အောင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်းထားတဲ့ အရည်ရောအဖတ်ရောကိုထည့်၊ ငရုတ်ကောင်းနဲ့ ကြက်သားမှုန့်ထည့်ပြီး ၅မိနစ်ခန့် နယ်နှပ်ထားပါမယ်။
၂။ အသားထဲ အမွှေးအကြိုင်တွေစိမ့်ဝင်သွားပြီဆိုမှ အဲ့ဒီအိုးထဲ ရေတစ်လီတာထည့်ကာ မီးပြင်းပြင်းနဲ့ရေခမ်းချိန်ထိပြုတ်ထားပါမယ်။
၃။ ရေခမ်းချိန်မှ ပြုတ်ထားတဲ့ အသားတွေကိုထုတ်ပြီး အသားမျှင်နည်းနည်းဖြဲကာ အအေးခံထားပါမယ်။ အမဲသားကို အသားတွေမမျှင်ဘဲ အတုံးလိုက်စားချင်ရင်တော့ ပြုတ်ပြီး မကြော်ခင် အနည်းငယ်ထောင်းပြီးမှ ကြော်ပါ။
ဆီကိုအိုးမကပ်တဲ့ ဒယ်အိုးထဲထည့်၊ ပူအောင်တည်ပြီး ခုနက အမဲသားမျှင်တွေကို ဆီထဲ ထည့်ကြော်ပါမယ်။
၄။ အမဲသားတွေ အပြင်ရောင်ညိုလာပြီးကြွပ်လာပြီဆိုတာနဲ့ အိုးထဲကနေ ထုတ်ပြီး အရသာရှိတဲ့ အမဲသားကြွပ်ကြော်မွမွလေးကို ဆီဆားနယ်ထားတဲ့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါပြီ
အစပ်ကြိုက်ရင် ငရုတ်သီးထည့်ကြော်လို့ရပြီး တခြားကြိုက်နှစ်သက်ရာ ပျဉ်တော်သိမ်ရွက်၊ ကြက်သွန်နီတို့ရဲ့ ရောကြော်လည်းရပါတယ်...

image