♨️ အသားဟင်းနဲ့တောင်မလဲနိုင်တဲ့
ပိန္နဲသီးနဲ့ဆူးပုပ်ရွက်အရည်သောက်အစပ်ချက်ဟင်း♨️
ပါဝင်ပစ္စည်း
◾ပိန္နဲသီး၊ ဆူးပုပ်ရွက်၊ ငရုပ်သီးစိမ်း
◾ငပိစိမ်းသား၊ ကြက်သွန်ဖြူ/နီ
◾ဆီ၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ နနွင်း၊ အရောင်တင်မှုန့်။
⬛ ပိန္နဲသီးကိုအစေးထွက်အောင်ဓားရိုးလေးနဲ့ထုပေးပါ။ အစေးမကပ်အောင် လက်ကိုဆီသုပ်ပြီးကိုင်တွယ်ပါ။ ပြီးလျှင် အခွံသင်ကာအူတိုင်ထုတ်ပြီးအနေတော်တုံးပါ။ အစေးတွေပြောင်အောင်ပိန္နဲသီးကိုဆားရည်နဲ့ (၁၅)မိနစ်ခန့်စိမ်ပြီး ရေပြောင်အောင်ဆေးပါ။ ပိန္နဲသီးထဲသို့ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ နနွင်း၊ အရောင်တင်မှုန့်၊ ငပိစိမ်းသားရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူ/နီ၊ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ကာ နှံ့အောင်နယ်ပါ။ ပြီးလျင် မီးဖိုပေါ်တင်ကာ ဆီပြန်အောင်လုံးပါ။ ဆီပြန်ပါကရေထည့်ပြီး ပိန္နဲသီးနူးသည်အထိတည်ထားပါ။
ချကာနီးလေးမှာ ဆူးပုပ်ရွက်နဲ့ငရုပ်သီးစိမ်းထည့်လိုက်ပါ။ ဆူးပုပ်ရွက်နွမ်းပါက သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
