27 w - Translate

ကြာပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က
" မိတ်ဆွေလိုဖြူစင်မှု့မျိုးနဲ့
ခင်မင်ကြရအောင် " တဲ့ ဖြူစင်ခြင်းကို ကိုယ်စားပြုတဲ့ ပန်းလေးပေါ့ ✨✨✨

(ပန်းဋီကာများ) စာအုပ်မှကောက်နုတ်ဖော်ပြသည် 💜

image
27 w - Translate

ကြာပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က
" မိတ်ဆွေလိုဖြူစင်မှု့မျိုးနဲ့
ခင်မင်ကြရအောင် " တဲ့ ဖြူစင်ခြင်းကို ကိုယ်စားပြုတဲ့ ပန်းလေးပေါ့ ✨✨✨

(ပန်းဋီကာများ) စာအုပ်မှကောက်နုတ်ဖော်ပြသည် 💜

image
image
image
27 w - Translate

နေ့ရက်တိုင်းကို ပျော်ရွှင်စွာ
ဖြတ်သန်းနိုင်မယ့် နည်းလမ်း (၈) ခု💙

၁။ သူတို့မှာ ပန်းတိုင်တွေရှိတယ်

၂။ သင့်အတွက် ကျေးဇူးတင်စရာကောင်းတဲ့ အရာတစ်ခုကို နေ့တစ်နေ့စီတိုင်းအတွက် ရွေးချယ်မှတ်သားထားပါ

၃။ အနည်းဆုံး မိနစ် (၂၀) လောက် သဘာဝတရားနဲ့ တွေ့ထိပါ

၄။ သင့်ကိုယ်သင် နံပါတ် (၁) နေရာမှာထားပါ

၅။ မနက်စာ အလွတ်မခံပါနဲ့

၆။ ရေများများသောက်ပါ

၇။ သီချင်းနားထောင်ပါ

၈။ ည ၁၀:၀၀ နာရီ နောက်ဆုံးထားအိပ်ပါ

image
27 w - Translate

ဘိုင်ယန်၊ လီဗာပူးလ်တို့လို အသင်းအကောင်းစားတွေနဲ့ အလုပ်တွဲလုပ်ခွင့် ရနိုင်မယ့် အခွင့်အရေးတွေ ရှိပေမယ့်လည်း အလွန်ဆိုကတော့ နောက်နှစ်မှာ လေဗာကူဆင် မှာပဲ ဆက်နေမယ်လို့ ဆုံးဖြတ်ချက် ချခဲ့ပါတယ်။
ဒါဟာ အံ့အားသင့်ဖွယ် ခက်ခဲတဲ့ ဆုံးဖြတ်ချက် ဆိုပေမယ့်လည်း တဖက်မှာ အလွန်ဆိုဟာ သူ့ရဲ့ အရည်အသွေးကို တဆင့်ချင်းဆီ တည်ဆောက်ချင်တဲ့ စိတ် ရှိနေပုံပါပဲ။
အနည်းဆုံး နောက်နှစ် လေဗာကူဆင်မှာ တခုခု ထပ်လုပ်ပြနိုင်ရင် အသင်းကြီးတွေဆီ သွားဖို့ လိုအပ်တဲ့ အရည်အသွေးတွေ အသင့်ဖြစ်နေပြီလို့ ယုံကြည်ရမှာပါ။

image
27 w - Translate

တစ်ရပ်ကွက်လုံးပူနေမယ်ထင်လို့...🙃

image
27 w - Translate

ပဲခူးမြို့ ကျိုက်ပွန်ဘုရားကြီး 🙏🙏🙏

Photo - Sann Htun

image
27 w - Translate

လက်ထပ်လက်စွပ်ကို လက်သူကြွယ်မှာ ဝတ်ဆင်ရခြင်းရဲ့ အကြောင်းရင်း

လက်ထပ်လက်စွပ်ကို လက်သူကြွယ်မှာ ဝတ်ဆင်ရတာနဲ့ ပက်သက်ပြီး အလွန်ကောင်းမွန်တဲ့ တရုတ်လူမျိုးတွေရဲ့ ဆိုရိုးတစ်ခုရှိပါတယ်။ အဲဒီဆိုရိုးအရ လူတစ်ယောက်ရဲ့ လက်ချောင်းတွေမှာ အဓိပ္ပာယ်တစ်ခုစီ ရှိနေပါတယ်။

လက်မ မိဘကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်ညိုး မွေးချင်း မောင်နှမတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်ခလယ် မိမိကိုယ်ကိုယ် ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်သူကြွယ် ဘဝ လက်တွဲဖော်ကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်သန်း မိမိမွေးလာတဲ့ သားသမီးတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်

ဆိုလိုချင်တာကတော့ -(က) ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်း မိမိရဲ့ လက်တွေကို ထိပ်ခြင်းဆိုင်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် လက်ခလယ်ကို ခေါက်ပါ။ လက်ခလယ်ကိုခေါက်ပြီး ကျောချင်းကပ်လိုက်ပါ။ ကျန်တဲ့လက်တွေကိုတော့ မခေါက်ပါနဲ့။ ကပ်ထားတဲ့ လက်မထိပ်တွေကို ခွာကြည့်ပါ။ ခွာလို့ ရပါလိမ့်မယ်။ ဘာလို့လဲဆိုရင် လက်မဆိုတာ မိဘကို ရည်ညွှန်းတာ ဖြစ်ပါတယ်။ တစ်နေ့ကျရင် မိဘဆိုတာ မိမိနဲ့ ခွဲခွာရမှာဖြစ်တာကို လက်မလေးတွေက သက်သေပြနေပါတယ်။

(ခ) လက်ညိုးဟာ မွေးချင်း မောင်နှမတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။ မွေးချင်းတွေဆိုတာ တစ်နေ့ကျရင် သူတို့ဟာ ကိုယ်ပိုင်မိသားစု၊ ကိုယ်ပိုင်ဘဝတွေကို လျှောက်လှမ်းကြရမှာ ဖြစ်တယ်။ ဒါကြောင့် သင့်လက်ညိုးတွေဟာလည်း ခွာကြည့်တဲ့အခါ ကွာသွားခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။

(ဂ) လက်သန်းဆိုတာ မိမိရဲ့သားသမီးတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။ မိမိရဲ့သားသမီးတွေဆိုတာလည်း နောက်တစ်ချိန် မိမိနဲ့ အတူရှိနေမှာ မဟုတ်ပါဘူး။ ခွဲခွာရမယ့် လူတွေထဲမှာ ပါဝင်ပါတယ်။ လက်သန်းလေးတွေကို ခွာကြည့်လိုက်ပါ။

(ဃ) လက်ချောင်းထိပ်တွေ အားလုံး ခွာလို့ရပေမဲ့လည်း လက်သူကြွယ်ကတော့ ခွာလို့ မရပါဘူး။ လက်သူကြွယ်ဆိုတာ မိမိရဲ့ ဘဝကြင်ဖော်ကို ရည်ညွှန်းတာ ဖြစ်ပါတယ်။ တစ်သက်လုံး ကိုယ်နဲ့ အတူ အေးတူပူမျှ သေသည်ထိ နေရမယ့်သူလည်းဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် လက်သူကြွယ်မှာသာ လက်ထပ်လက်စွပ်ကို ဝတ်ဆင်ရခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။

image
27 w - Translate

On a morning few are aware of...
"Alright. I understand. Let's schedule the interview for today."
A moment is captured of Aventurine with his guard down.

image
27 w - Translate

ကိုးရီးငါးအသားပြား ကြိုက်လား😁
လုပ်နည်း(၂)နည်းပါတယ်

ကိုရီးယား ငါးအသားပြား FISH CAKE

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ >>>

၁ - ပုဇွန်

၂ - ငါးဖယ်

၃ - ပြည်ကြီးငါး

၄ - ဂျင်း

၅ - ကြက်သွန်ဖြူ

၆ - ကြက်သွန်နီ

၇ - ဆီမွှေး

၈ - ငြုပ်ကောင်းမှုန့်

၉ - အရသာမှုန့်

၁၀ - ဆား

၁၁ - ယိုးဒယားငံပြာရည်အနည်းငယ်

၁၂ - ကွကျဥ

၁၃ - ဂျုံ

၁၄ - ပြောင်းကော်မှုန့်

၁၅ - ရေ

၁၆ - ငါးနီတူ

၁၇ - မုန်လာဥ

၁၈ - ပလပ်စတစ်

၁၉ - ဖက်အနည်းငယ်

၂၀ - တုတ်ချောင်း

ပြင်ဆင်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

ချက်ပြုတ်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

အရင်ဆုံး ပုဇွန်တစ်ဆယ်သား
ကြက်သွန်နီဥ တစ်လုံးနူတ်နူတ်စင်း
ကြက်သွန်ဖြူခြောက်မွှာကိုအရင်ကြိတ်ပါမယ်
ပြည်ကြီးငါး ငါးကျပ်သား ခန့်ပါထည့်ကြိတ်ရပါမယ်
သတိပြုရမှာက ချင်း ထည့်မကြိတ်ပါဘူးနော်

ကြိတ်ပီးရင် လတ်ဆတ်သော ငါးဖယ်ခြစ် ၁၅ကျပ်သား
ကိုဆက်ထည့်ပါ။

အရသာထည့်ပါမယ်
အသားမူန့် သကြား ငရုတ်ကောင်းမူန် teaဇွန်းတစ်ဇွန်း စီ
ဆီမွှေး အနည်းငယ်
ယိုးဒယား ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ် ကြက်ဥအကာ တစ်လုံးထည့်ပါ။

အရသာသမပြီဆိုရင်..ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့်ထည့်ပါမယ်ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းစီရေအကြမ်းပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာခန့်ထည့်ပါ

ငါးအူချောင်း ပုံသွင်းရန်အတွက် မီးဖိုချောင် သုံးပလတ်စတစ်ကို ပုံပါအတိုင်း. အပြား
ကြီးကြီးဖြန့်ပါ.ပြီးရင်စုတ်တံဖြင့်ဆီလိုက်ဆွတ်ပေးပါ။

အဲဒီ ပလပ်စတစ်ပေါ်ကို ငါးအသားကို ဇွန်လေးဖြင့် ဖြန့်ခင်းပြီး ညီနေအောင်ဖိပြားလိုက်ပါ ။ ငါးအသားပြးပေါ် ပလတ်စတစ်ပန်ထပ်ပြီး ပါးပါးပြားပြားဖြစ်အောင် လှိမ့်ပြီးဖြန့်ပါ ။

ငါးအသားလွှာများရလျင် ပေါင်းအိုးနဲ့ပေါင်းပါ ။ ပေါင်းတဲ့အခါ အောက်က ဖက် သို့မဟုတ် အလူမီနီယမ်ပြားခံပြီး ပေါင်းပါ ။ ပြီးလျင်တော့ တုတ်းထိုးရန် ပုံသွင်းလှီးဖြတ်ပြီး ငါးနီတူနဲ့ အုန်လာဥ ပြုတ် ဟင်းချိုရည်ဖြင့်လည်းကောင်း ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဆော့ အမျိုးမျိုးဖြင့်လည်းကောင်း တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ ။

#creditsa PHO MHUU
ကိုရီးယား ငါးအသားပြား
နောက်တနည်းက

ဒီတခါ ကိုရီးယား ငါးအသားပြား( fish cake )🐟🐟🐟🍙🍣🍥🍣
လုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်
ခေါက်ဆွဲလေးနဲပဲ တွဲပီးပြုတ်စားစား🍜
ဒီတိုင်း ကိုရီးယား ငြုတ်နှစ်လေးနဲ့ ချက်စားစား🍲

အိမ်မှာနေရင်း ဘေးဥပါတ်ကင်းတဲ့ ငါးအသားပြားလုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်

Ready make အရသာ မဟုတ်ပဲ
ကိုယ်တိုင်လုပ်တဲ့ ငါးအရသာ စစ်စစ်လေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်လားနော်

image
Sofia added new photos to Cooking
27 w - Translate

ကိုးရီးငါးအသားပြား ကြိုက်လား😁
လုပ်နည်း(၂)နည်းပါတယ်

ကိုရီးယား ငါးအသားပြား FISH CAKE

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ >>>

၁ - ပုဇွန်

၂ - ငါးဖယ်

၃ - ပြည်ကြီးငါး

၄ - ဂျင်း

၅ - ကြက်သွန်ဖြူ

၆ - ကြက်သွန်နီ

၇ - ဆီမွှေး

၈ - ငြုပ်ကောင်းမှုန့်

၉ - အရသာမှုန့်

၁၀ - ဆား

၁၁ - ယိုးဒယားငံပြာရည်အနည်းငယ်

၁၂ - ကွကျဥ

၁၃ - ဂျုံ

၁၄ - ပြောင်းကော်မှုန့်

၁၅ - ရေ

၁၆ - ငါးနီတူ

၁၇ - မုန်လာဥ

၁၈ - ပလပ်စတစ်

၁၉ - ဖက်အနည်းငယ်

၂၀ - တုတ်ချောင်း

ပြင်ဆင်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

ချက်ပြုတ်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

အရင်ဆုံး ပုဇွန်တစ်ဆယ်သား
ကြက်သွန်နီဥ တစ်လုံးနူတ်နူတ်စင်း
ကြက်သွန်ဖြူခြောက်မွှာကိုအရင်ကြိတ်ပါမယ်
ပြည်ကြီးငါး ငါးကျပ်သား ခန့်ပါထည့်ကြိတ်ရပါမယ်
သတိပြုရမှာက ချင်း ထည့်မကြိတ်ပါဘူးနော်

ကြိတ်ပီးရင် လတ်ဆတ်သော ငါးဖယ်ခြစ် ၁၅ကျပ်သား
ကိုဆက်ထည့်ပါ။

အရသာထည့်ပါမယ်
အသားမူန့် သကြား ငရုတ်ကောင်းမူန် teaဇွန်းတစ်ဇွန်း စီ
ဆီမွှေး အနည်းငယ်
ယိုးဒယား ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ် ကြက်ဥအကာ တစ်လုံးထည့်ပါ။

အရသာသမပြီဆိုရင်..ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့်ထည့်ပါမယ်ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းစီရေအကြမ်းပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာခန့်ထည့်ပါ

ငါးအူချောင်း ပုံသွင်းရန်အတွက် မီးဖိုချောင် သုံးပလတ်စတစ်ကို ပုံပါအတိုင်း. အပြား
ကြီးကြီးဖြန့်ပါ.ပြီးရင်စုတ်တံဖြင့်ဆီလိုက်ဆွတ်ပေးပါ။

အဲဒီ ပလပ်စတစ်ပေါ်ကို ငါးအသားကို ဇွန်လေးဖြင့် ဖြန့်ခင်းပြီး ညီနေအောင်ဖိပြားလိုက်ပါ ။ ငါးအသားပြးပေါ် ပလတ်စတစ်ပန်ထပ်ပြီး ပါးပါးပြားပြားဖြစ်အောင် လှိမ့်ပြီးဖြန့်ပါ ။

ငါးအသားလွှာများရလျင် ပေါင်းအိုးနဲ့ပေါင်းပါ ။ ပေါင်းတဲ့အခါ အောက်က ဖက် သို့မဟုတ် အလူမီနီယမ်ပြားခံပြီး ပေါင်းပါ ။ ပြီးလျင်တော့ တုတ်းထိုးရန် ပုံသွင်းလှီးဖြတ်ပြီး ငါးနီတူနဲ့ အုန်လာဥ ပြုတ် ဟင်းချိုရည်ဖြင့်လည်းကောင်း ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဆော့ အမျိုးမျိုးဖြင့်လည်းကောင်း တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ ။

#creditsa PHO MHUU
ကိုရီးယား ငါးအသားပြား
နောက်တနည်းက

ဒီတခါ ကိုရီးယား ငါးအသားပြား( fish cake )🐟🐟🐟🍙🍣🍥🍣
လုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်
ခေါက်ဆွဲလေးနဲပဲ တွဲပီးပြုတ်စားစား🍜
ဒီတိုင်း ကိုရီးယား ငြုတ်နှစ်လေးနဲ့ ချက်စားစား🍲

အိမ်မှာနေရင်း ဘေးဥပါတ်ကင်းတဲ့ ငါးအသားပြားလုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်

Ready make အရသာ မဟုတ်ပဲ
ကိုယ်တိုင်လုပ်တဲ့ ငါးအရသာ စစ်စစ်လေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်လားနော်

image