11 w - Translate

ဒီဖေ

image
11 w - Translate

Me .. ကျောင်းသွားတာကို အိမ်က မုန့်လဲဝယ်ထည့်မပေးဘူး သူငယ်ချင်းရယ် ..🥲

My fri .. နင်က ဆရာမလေ 😑 ..

Me ... ဆရာမလည်း မုန့်စားချင်တာပေါ့ဟယ် ..🥹

image
11 w - Translate

ပြန်ကြားပြီးသွားပြီ ဘယ်သူ့ကိုမှ ကိုကြီးက ကောင်း” reply ပြန်တာ မရှိဘူးတဲ့
ငါ့တစ်ယောက်တည်းကိုပဲတဲ့
ပလေးတာတဲ့ 🫠

image
11 w - Translate

ကိုကြီးဆိုတာ...

image
11 w - Translate

One day အတ်ဲနဲ့ 🫣😍😘

image
11 w - Translate

ဒီနေ့မှစားတာပါ ထမင်းက

image
11 w - Youtube

ဘဲဥကလယ်ချက်နည်း
°°°°°°°°°°°°°°°°


ဒီဟင်းပွဲလေးက ရိုးရှင်းပါတယ်။
လွယ်လည်းလွယ်ပါတယ် ၊ ထမင်းလဲမြိန်ပါတယ်။

မူရင်းကြက်ကလယ်ချက်တွေမှာ မန်ကျည်းသီးအမှည့်မသုံးပါဘူး။ဒီမှာတော့ ဘဲဥချက်တာမို့ မန်ကျည်းမှည့်လေးအနည်းငယ်သုံးထားပါတယ်။ နောက်တစ်ခု က ဂေါ်ရန်ဂျီမဆလာပါ။
ဂေါ်ရန်ဂျီမဆလာမရရင် ရိုးရိုးဟင်းချက်မဆလာ(သို့)ကုလားလေးမဆလာနဲ့လဲ
ချက်နိူင်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဘဲဥ....................၅လုံး
ကြက်သွန်နီ..........၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ......... ၅မွှာ
ငရုတ်သီးခွဲကြမ်း.... ၁ဇွန်းခွဲ
ငရုတ်လှော်မှုန့်........ဇွန်းဝက်
မဆလာ.............၂ ဇွန်း(လက်ဖက်စားဇွန်း)
မန်ကျည်းသီးမှည့်...ကွမ်းသီးလုံးခန့်

ပထမဆုံးဘဲဥကိုရေနွေးဆူဆူထဲ ထည့်ပြုတ်ပါမယ်။ ဘဲဥထည့်ပြီး ရေစဆူကာ(၇)မိနစ်ဆိုရင်ဘဲဥ လုံးဝကျက်ပါပြီ။

ဆယ်ထုတ်ပြီးရေအေးစိမ်ပါ။ ဘဲဥကိုအပူထဲကဆယ်ထုတ်ပြီးအေးလိုဇောနဲ့ရေခဲရေလိုမျိုးအရမ်းအေးတဲ့ရေမှာမစိမ်သင့်ပါ။ ဘဲဥတွေ
အခွံခွာမရအောင်ကပ်သွားတတ်တာကိုသတိပြုပါ။

ကြက်သွန်နီ ၊ ဖြူ ၊ ငရုတ်ခွဲကြမ်းမှုန့်တို့ကို
ဆား ၊ နနွင်း ၊ အရောင်တင်အနည်းငယ်တို့နှင့်အတူ ခပ်ကြမ်းကြမ်းထောင်းပါ။ညှက်စေးနေအောင်ထောင်းလဲရပေမယ့် ကျွန်တော်က
အနှစ်ခပ်ကြမ်းကြမ်းလေးလိုချင်တဲ့အတွက်ခပ်ကြမ်းကြမ်းလေးပဲထောင်းပါတယ်။

မန်ကျည်းမှည့်လေးကိုရေနွေးစိမ်ပြီးအနှစ်ကျဲကျဲရအောင်ဖျော်ပါ။

ဘဲဥတွေအေးပြီဆိုအခွံခွာ ထက်ခြမ်း ခြမ်းပါ။
အလုံးလိုက်ချက်ချင်ရင်တော့ ပတ်လည်ကို ဓားလေးနဲ့အနည်းငယ်မွှန်းပါ။

ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာဆီကိုအပူပေးပြီး ထောင်းထားသောအရောကိုဆီသပ်ပါ။

ကရဝေးရွက် ၂ ရွက်လောက်ကိုလဲ ထည့်ဆီစပ်ပါ။

မွှေးလာလျှင်ဂေါ်ရင်ဂျီမဆလာထည့်ပါ။မဆလာခပ်တဲ့အချိန်သတိထားစရာတစ်ခုရှိပါတယ်။ မဆလာဆိုတာဆီပူထဲကိုခပ် မှမွှေးပါတယ်။ ရေရှိနေတဲ့အချိန်မဆလာထည့်ရင်အနံ့မမွှေးပဲ ရေထဲကို အမှုန့်တွေဖြူ းသလိုပဲ
ဖြစ်တတ်ပါတယ်။

မဆလာထည့်ပြီးတာနဲ့ငရုတ်သီးလှော်မှုန့်လေးထည့်ပြီးမွှေပေးပါ။မန်ကျည်းမှည့်ရည်လေး
လောင်းထည့်ပါ။

ဆား ၊ ဟင်းခတ်မှုန့်ဖြင့်အရသာဖြည့်စွက်ပါ။

ဘဲဥတွေ ထည့်ပါ။ ဘဲဥ ထည့်ချိန်က စပြီးမီးရှိန်လျှော့ထားပြီး လိုအပ်မှ မွှေပေးရပါမယ်။
ဘဲဥ အနှစ်အကာ တွေ ထွက်သွားတတ်တာကိုဂရုပြုပါ။

ရေခမ်းဆီပြန်လာပြီဆိုရင်တော့ မီးဖိုပေါ်မှချပါ။

ရနံ့လဲမွှေး အမြင်လဲ လှပြီး အရသာရှိလှတဲ့
ဘဲဥ ကလယ်ချက်လေးရပါပြီ။

image
11 w - Translate

ရန်ကုန်တွင် စက်သုံးဆီကို စမတ်ကတ်ဖြင့် ဝယ်ရန် စမ်းသပ်အသုံးပြုမည်
------------------
စက်သုံးဆီ ဝယ်ယူခွင့် ကတ်ပြား (စမတ်ကတ်) နဲ့ စက်သုံးဆီ ဝယ်ယူဖို့ ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီးအတွင်းရှိ ဆီဆိုင် ကြီးတွေမှာ ကနဦး စမ်းသပ်အသုံးပြုဖို့ စီစဉ်နေတယ်လို့ မြန်မာနိုင်ငံ စက်သုံးဆီတင်သွင်းရောင်းချ ဖြန့်ဖြူးရေး အသင်းက တာဝန်ရှိသူ တစ်ယောက်က ပြောပါတယ်။

စက်သုံးဆီကို စမတ်ကတ်နဲ့ ရောင်းချဖို့ စီစဉ်တာဟာ တရားမဝင် မှောင်ခိုဈေးကွက်ထဲကို စက်သုံးဆီတွေ အကြိမ်ကြိမ် ထုတ်ယူပြီး ဖြန့်ဖြူးရောင်းချနေတာတွေကို တားဆီးဖို့ နဲ့ ဆီပြတ်လပ်တာ တန်းစီဝယ်ယူတာတွေကို ဖြေရှင်းနိုင်ဖို့ ရည်ရွယ်ပြီး ဆောင်ရွက်နေတာ ဖြစ်တယ်လို့ သိရပါတယ်။

လက်ရှိမှာတော့ စက်သုံးဆီဆိုင်တွေမှာ ဆီလာရောက်ဝယ်ယူသူတွေကို စမတ်ကတ်တွေ ထုတ်ပေးဖို့ ရည်ရွယ် ထားပြီး ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီးအတွင်းရှိ ဆီဆိုင်ကြီးတွေမှာ စတင်စမ်းသပ်ဆောင်ရွက်သွားမှာ ဖြစ်တယ်လို့ မြန်မာနိုင်ငံ စက်သုံးဆီတင်သွင်းရောင်းချ ဖြန့်ဖြူးရေး အသင်းက တာဝန်ရှိသူ တစ်ယောက်က ပြောပါတယ်။

စမတ်ကတ်နဲ့ ဝယ်ယူရာမှာ အဆင်ပြေတယ်ဆိုရင်တော့ ရန်ကုန်၊ မန္တလေး၊ နေပြည်တော်မှာ တိုးချဲ့ဆောင်ရွက် သွားမှာ ဖြစ်ပြီး တစ်နိုင်ငံလုံး လွှမ်းခြုံနိုင်အောင် ဆက်လက်လုပ်ဆောင်သွားမယ်လို့လည်း ဆိုပါတယ်။

စက်သုံးဆီ ဝယ်ယူခွင့် ကတ်ပြား (စမတ်ကတ်) နဲ့ ဆီဝယ်ယူတဲ့အခါ ယာဉ်နံပါတ်၊ ယာဉ်အမျိုးအစား နဲ့ ဝယ်ယူ တဲ့ ဆီအမျိုးအစားတွေကို အချက်အလက်ကောက်ယူနိုင်တဲ့ ကတ်အမျိုးအစား ဖြစ်ကြောင်း နဲ့ တစ်ရက်ကို တစ်ကြိမ် သာ အကန့်အသတ်နဲ့ ဆီဝယ်ယူဖို့ ဆောင်ရွက်တာ မဟုတ်ဘူးလို့လည်း သိရပါတယ်။

image
11 w - Translate

ကျိုင်းဇူး🤣

image