34 w - Translate

The month of February has ended with extreme heat in the southern hemisphere summer and high temperatures atypical of the northern hemisphere winter. The WMO community is monitoring the state of the climate and providing timely forecasts and warnings to protect lives and livelihoods.https://wmo.int/media/news/feb....ruary-ends-extreme-a

February ends with extreme and unusual heat
wmo.int

February ends with extreme and unusual heat

Parts of North and South America, northwest and southeast Africa, southeast and far eastern Asia, western Australia and Europe all saw record-breaking temperatures, either on a daily basis or for the entire month.
34 w - Translate

အသဲကွဲလို့ သီချင်းနားထောင်မလို့ပါဆို နာကြပ်ကလည်းတစ်ဖက်ပဲကြားရတယ်😒

image
34 w - Translate

ပုစွန်တန်ပူရာမွမွလေး ကြော်စားမယ်

ဆိုင်မှာရောင်းတဲ့ ပုစွန်တန်ပူရာကြော် အတိုင်း အိမ်မှာလုပ်စားကြည့်ကြမယ်။ ဆော့စ် အနေနဲ့ လိုက်ဖက်အောင်
ဘိတ်ချဉ်လေး စီစဉ်ထားပါတယ်။

ဒီပိတ်ရက်မှာလုပ်စားကြည့်ပါဦးနော့်ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့
ပုစွန်(အကောင်ကြီး)၁၀ကောင်၊
ဂျုံမှုန့်လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာ၊ ပြောင်းဖူးမှုန့်လက်ဖက်ရည်ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာ၊ ဆား အနည်းငယ်၊ ကြက်ဥ ၁ လုံး၊ ရေခဲရေ၊ ဆီ၊ ဆော်ဒါမှုန့် အနည်းငယ် ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်ကို
ပြောပြပါမယ်။

၁။ ပုစွန်ကို ခေါင်းဖြုတ် အခွံနွှာ ပြီး အမြီးက အခွံနည်းနည်းကိုတော့ ချန်ထားပါ။

၂။ ဇလုံအသေးထဲမှာ ဂျုံမှုန့်ကို ထည့်ထားပါ။ ကြက်ဥကို ရေခဲရေထဲထည့်ပြီး ခလောက်မွှေပါ။ ပူစီဖောင်း အမြှုပ်လေးတွေ ထွက်လာရင် ခပ်ထုတ်ပစ်ပါ။ ကြက်ဥ ရည်ကို ဂျုံမှုန့်ဇလုံထဲ လောင်းထည့်ပြီး ဆော်ဒါမှုန့်ရောထည့်ကာ ခလောက်မွှေပြီး မုန့်နှစ်လုပ်ပါ။

၃။ ပုစွန်အကောင် တွေပေါ်မှာ ပြောင်းဖူးမှုန့်လိုက်ဖြူးပါ။

၄။ ပြီးတော့မှ ပုစွန်တွေကို မုန့်နှစ်ဇလုံထဲ ထည့်နှစ်ပါ။

၅။ မီးဖိုပေါ်မှာ အကြော်အိုးတင်ပြီး ဆီကို အပူပေးထားပါ။ ၂ မိနစ်လောက် ပုစွန်တွေကို ရွှေရောင် သန်းလာတဲ့အထိအောင်ကြော်ပါ။ ကြော်တဲ့အခါ ဟိုဘက် သည်ဘက်လှန်ပေးဖို့ မမေ့ပါနဲ့နော်။ပုစွန်တန်ပူရာ မွမွလေးတွေကို ဆီပူထဲကဆယ်ယူပြီး ဆီစစ်စက္ကူပေါ်မှာစစ်ပါ။

ဘိတ်ချဉ်အတွက်ကတော့ ပဲငံပြာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ ဇွန်း ၊ သံပုရာရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ၊ သကြား အနည်းငယ်၊ ငရုတ်သီးပါးပါးလှီထားတာ၊ ကြက်သွန်ဖြူ ပါးပါးလှီး၊ နံနံပင်နုတ်နုတ်စင်း၊ ကြက်သားမှုန့်အနည်းငယ် ရောစပ်လိုက်ရင် ရပါပြီ။

ဘိတ်ချဉ် နဲ့ ပုစွန်တန်ပူရာ
တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါပြီရှင့်။

image
34 w - Translate

မြန်မာပြည်အလယ်ပိုင်းရဲ့
ပန်းချီကားတစ်ချပ်

ပုပ္ပါးတောင်မကြီးအလှ 🏔️ 🏔️

credit to original photographer

image
34 w - Translate

ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံက တီထွင် 🍺
____________________________________

ပုံမှန် ဘီယာတွေလို အမြှုပ်ထ၊ အရသာရှိပြီး ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်တဲ့ နော့ဇယ်လဲ
ခလို့စ်တက်ဘွိုင် က ဖန်တီးလိုက်ပြီ ဖြစ်ပါတယ်။

နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် ဟာ နှစ်ပေါင်း ၅၀၀ နီးပါး သက်တမ်းရှိပြီဖြစ်တဲ့ ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်ပါတယ်။ ဘီယာကြိုက်သူတွေဟာ သူတို့ထုတ်ထားတဲ့ ဘီယာမှုန့်အနည်းငယ်ကို ဖန်ခွက်ထဲထည့်၊ ရေနဲ့ရောပြီး မွှေလိုက်ရုံဖြင့် အသင့်သောက် ဘီယာတစ်ခွက်ကို ရရှိနိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

ဒါဟာ ဘီယာဈေးကွက်ကို ပြောင်းလဲစေမယ့် ဖန်တီးမှုကြီးပါ။ အခုလက်ရှိ ဘီယာဈေးကွက်မှာ ကုမ္ပဏီတွေဟာ ဘီယာကို သူတို့နိုင်ငံမှာ သူတို့ရေနဲ့ ချက်လုပ်ပြီး သံဘူး ဒါမဟုတ် ပုလင်းတွေနဲ့ ထုပ်ပိုးကာ ဝယ်လက်တွေဆီ ပို့ရပါတယ်။ ဒီလုပ်ငန်းစဉ်ဟာ ဘီယာ သယ်ယူပို့ဆောင်တဲ့အချိန်မှာ နေရာပိုယူပြီး အလေးချိန် ပိုများပါတယ်။

ဒါပေမယ့် သူတို့ရဲ့ ဘီယာမှုန့်ဟာ ရေ၊ သံဘူးနဲ့ ပုလင်းတွေလိုမှာမဟုတ်တဲ့အတွက် သယ်ယူပို့ဆောင်ရာမှာ အလေးချိန်ကို အရင်ကထက် ၉၀ ရာခိုင်နှုန်း လျှော့ချပေးနိုင်မယ်လို့ နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် အထွေထွေမန်နေဂျာ စတီဖန် ဖရစ်ချာ က ပြောလာပါတယ်။

လက်ရှိမှာတော့ ဘီယာမှုန့်မှာ အရက်မပါဝင်သေးပါဘူး။ ဒါပေမယ့် မကြာခင် အရက်ပါတဲ့ ဘီယာကို ထုတ်သွားမှာဖြစ်ပြီး ကမ္ဘာ့အနှံ့တင်ပို့ဖိုအထိ မျှော်လင့်ထားတယ်လို့ စတီဖန်က ပြောပါတယ်။

Source: New York Post

image
34 w - Translate

ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံက တီထွင် 🍺
____________________________________

ပုံမှန် ဘီယာတွေလို အမြှုပ်ထ၊ အရသာရှိပြီး ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်တဲ့ နော့ဇယ်လဲ
ခလို့စ်တက်ဘွိုင် က ဖန်တီးလိုက်ပြီ ဖြစ်ပါတယ်။

နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် ဟာ နှစ်ပေါင်း ၅၀၀ နီးပါး သက်တမ်းရှိပြီဖြစ်တဲ့ ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်ပါတယ်။ ဘီယာကြိုက်သူတွေဟာ သူတို့ထုတ်ထားတဲ့ ဘီယာမှုန့်အနည်းငယ်ကို ဖန်ခွက်ထဲထည့်၊ ရေနဲ့ရောပြီး မွှေလိုက်ရုံဖြင့် အသင့်သောက် ဘီယာတစ်ခွက်ကို ရရှိနိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

ဒါဟာ ဘီယာဈေးကွက်ကို ပြောင်းလဲစေမယ့် ဖန်တီးမှုကြီးပါ။ အခုလက်ရှိ ဘီယာဈေးကွက်မှာ ကုမ္ပဏီတွေဟာ ဘီယာကို သူတို့နိုင်ငံမှာ သူတို့ရေနဲ့ ချက်လုပ်ပြီး သံဘူး ဒါမဟုတ် ပုလင်းတွေနဲ့ ထုပ်ပိုးကာ ဝယ်လက်တွေဆီ ပို့ရပါတယ်။ ဒီလုပ်ငန်းစဉ်ဟာ ဘီယာ သယ်ယူပို့ဆောင်တဲ့အချိန်မှာ နေရာပိုယူပြီး အလေးချိန် ပိုများပါတယ်။

ဒါပေမယ့် သူတို့ရဲ့ ဘီယာမှုန့်ဟာ ရေ၊ သံဘူးနဲ့ ပုလင်းတွေလိုမှာမဟုတ်တဲ့အတွက် သယ်ယူပို့ဆောင်ရာမှာ အလေးချိန်ကို အရင်ကထက် ၉၀ ရာခိုင်နှုန်း လျှော့ချပေးနိုင်မယ်လို့ နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် အထွေထွေမန်နေဂျာ စတီဖန် ဖရစ်ချာ က ပြောလာပါတယ်။

လက်ရှိမှာတော့ ဘီယာမှုန့်မှာ အရက်မပါဝင်သေးပါဘူး။ ဒါပေမယ့် မကြာခင် အရက်ပါတဲ့ ဘီယာကို ထုတ်သွားမှာဖြစ်ပြီး ကမ္ဘာ့အနှံ့တင်ပို့ဖိုအထိ မျှော်လင့်ထားတယ်လို့ စတီဖန်က ပြောပါတယ်။

Source: New York Post

image
34 w - Translate

ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံက တီထွင် 🍺
____________________________________

ပုံမှန် ဘီယာတွေလို အမြှုပ်ထ၊ အရသာရှိပြီး ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်တဲ့ နော့ဇယ်လဲ
ခလို့စ်တက်ဘွိုင် က ဖန်တီးလိုက်ပြီ ဖြစ်ပါတယ်။

နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် ဟာ နှစ်ပေါင်း ၅၀၀ နီးပါး သက်တမ်းရှိပြီဖြစ်တဲ့ ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်ပါတယ်။ ဘီယာကြိုက်သူတွေဟာ သူတို့ထုတ်ထားတဲ့ ဘီယာမှုန့်အနည်းငယ်ကို ဖန်ခွက်ထဲထည့်၊ ရေနဲ့ရောပြီး မွှေလိုက်ရုံဖြင့် အသင့်သောက် ဘီယာတစ်ခွက်ကို ရရှိနိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

ဒါဟာ ဘီယာဈေးကွက်ကို ပြောင်းလဲစေမယ့် ဖန်တီးမှုကြီးပါ။ အခုလက်ရှိ ဘီယာဈေးကွက်မှာ ကုမ္ပဏီတွေဟာ ဘီယာကို သူတို့နိုင်ငံမှာ သူတို့ရေနဲ့ ချက်လုပ်ပြီး သံဘူး ဒါမဟုတ် ပုလင်းတွေနဲ့ ထုပ်ပိုးကာ ဝယ်လက်တွေဆီ ပို့ရပါတယ်။ ဒီလုပ်ငန်းစဉ်ဟာ ဘီယာ သယ်ယူပို့ဆောင်တဲ့အချိန်မှာ နေရာပိုယူပြီး အလေးချိန် ပိုများပါတယ်။

ဒါပေမယ့် သူတို့ရဲ့ ဘီယာမှုန့်ဟာ ရေ၊ သံဘူးနဲ့ ပုလင်းတွေလိုမှာမဟုတ်တဲ့အတွက် သယ်ယူပို့ဆောင်ရာမှာ အလေးချိန်ကို အရင်ကထက် ၉၀ ရာခိုင်နှုန်း လျှော့ချပေးနိုင်မယ်လို့ နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် အထွေထွေမန်နေဂျာ စတီဖန် ဖရစ်ချာ က ပြောလာပါတယ်။

လက်ရှိမှာတော့ ဘီယာမှုန့်မှာ အရက်မပါဝင်သေးပါဘူး။ ဒါပေမယ့် မကြာခင် အရက်ပါတဲ့ ဘီယာကို ထုတ်သွားမှာဖြစ်ပြီး ကမ္ဘာ့အနှံ့တင်ပို့ဖိုအထိ မျှော်လင့်ထားတယ်လို့ စတီဖန်က ပြောပါတယ်။

Source: New York Post

image
34 w - Translate

ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံက တီထွင် 🍺
____________________________________

ပုံမှန် ဘီယာတွေလို အမြှုပ်ထ၊ အရသာရှိပြီး ကော်ဖီမှုန့်လိုမျိုး ရေနဲ့ အသင့်ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် ဘီယာမှုန့်ကို ဂျာမန်ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်တဲ့ နော့ဇယ်လဲ
ခလို့စ်တက်ဘွိုင် က ဖန်တီးလိုက်ပြီ ဖြစ်ပါတယ်။

နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် ဟာ နှစ်ပေါင်း ၅၀၀ နီးပါး သက်တမ်းရှိပြီဖြစ်တဲ့ ဘီယာချက်စက်ရုံဖြစ်ပါတယ်။ ဘီယာကြိုက်သူတွေဟာ သူတို့ထုတ်ထားတဲ့ ဘီယာမှုန့်အနည်းငယ်ကို ဖန်ခွက်ထဲထည့်၊ ရေနဲ့ရောပြီး မွှေလိုက်ရုံဖြင့် အသင့်သောက် ဘီယာတစ်ခွက်ကို ရရှိနိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

ဒါဟာ ဘီယာဈေးကွက်ကို ပြောင်းလဲစေမယ့် ဖန်တီးမှုကြီးပါ။ အခုလက်ရှိ ဘီယာဈေးကွက်မှာ ကုမ္ပဏီတွေဟာ ဘီယာကို သူတို့နိုင်ငံမှာ သူတို့ရေနဲ့ ချက်လုပ်ပြီး သံဘူး ဒါမဟုတ် ပုလင်းတွေနဲ့ ထုပ်ပိုးကာ ဝယ်လက်တွေဆီ ပို့ရပါတယ်။ ဒီလုပ်ငန်းစဉ်ဟာ ဘီယာ သယ်ယူပို့ဆောင်တဲ့အချိန်မှာ နေရာပိုယူပြီး အလေးချိန် ပိုများပါတယ်။

ဒါပေမယ့် သူတို့ရဲ့ ဘီယာမှုန့်ဟာ ရေ၊ သံဘူးနဲ့ ပုလင်းတွေလိုမှာမဟုတ်တဲ့အတွက် သယ်ယူပို့ဆောင်ရာမှာ အလေးချိန်ကို အရင်ကထက် ၉၀ ရာခိုင်နှုန်း လျှော့ချပေးနိုင်မယ်လို့ နော့ဇယ်လဲ ခလို့စ်တက်ဘွိုင် အထွေထွေမန်နေဂျာ စတီဖန် ဖရစ်ချာ က ပြောလာပါတယ်။

လက်ရှိမှာတော့ ဘီယာမှုန့်မှာ အရက်မပါဝင်သေးပါဘူး။ ဒါပေမယ့် မကြာခင် အရက်ပါတဲ့ ဘီယာကို ထုတ်သွားမှာဖြစ်ပြီး ကမ္ဘာ့အနှံ့တင်ပို့ဖိုအထိ မျှော်လင့်ထားတယ်လို့ စတီဖန်က ပြောပါတယ်။

Source: New York Post

image
image
image
34 w - Translate

ဒါ‌ကတော့ ပန်း မဟုတ်တဲ့ ပန်းပါ နာမည်လေးက
ဒေါနပန်းပါ အဓိပ္ပါယ်ကတော့
" တို့တတွေ ခွဲခွာကြပါစို့ " တဲ့ 💚

သူလေးကိုတော့ ဆေးဖော်တဲ့နေရာနဲ့ skincare လုပ်တဲ့နေရာတွေမှာ များသောအားဖြင့် အသုံးပြုကြပါတယ်
ရနံ့လေးက သင်းသင်းလေးနဲ့ ခြောက်သွားရင်ပိုမွှေးပါတယ်💚💚💚

image
34 w - Translate

ဒါ‌ကတော့ ပန်း မဟုတ်တဲ့ ပန်းပါ နာမည်လေးက
ဒေါနပန်းပါ အဓိပ္ပါယ်ကတော့
" တို့တတွေ ခွဲခွာကြပါစို့ " တဲ့ 💚

သူလေးကိုတော့ ဆေးဖော်တဲ့နေရာနဲ့ skincare လုပ်တဲ့နေရာတွေမှာ များသောအားဖြင့် အသုံးပြုကြပါတယ်
ရနံ့လေးက သင်းသင်းလေးနဲ့ ခြောက်သွားရင်ပိုမွှေးပါတယ်💚💚💚

image