12 w - Translate

Beautiful Bob Haircuts 😍❤

image
12 w - Translate

Beautiful Bob Haircuts 😍❤

image
image
image
image
image
12 w - Translate

မိသားစုနဲ့ နေနေ ... သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ နေနေ
အိမ်တိုင်း မှာ ဒီလိုတစ်ယောက် က အမြဲကို ရှိတယ်

image
12 w - Translate

လှလိုက်တာ ငါ့ကိုယ်ငါအရမ်းချစ်နေပီ

image

#ဒိန်ချဉ်ကြက်ကြော် (ဒိန်ချဉ်နဲ့နှပ်ပြီးမှ ကြော်ထားတဲ့ကြက်ကြော်)

ဒိန်ချဉ်ကြက်ကြော်က အခြားကြက်ကြော်တွေနဲ့အရသာကွဲထွက်ပြီးအတော်ကို စားကောင်းတယ်။ အနံ့ကလဲအတော်မွှေးတယ်။ သူ့ရဲ့အကောင်းဆုံးက ဒိန်ချဉ်နဲ့အကြော်မှုန့်ကိုကပ်ထားတဲ့နေရာက ကြွပ်ပြီး အခြားကြက်ကြော် အ၇သာနဲ့မတူပဲ စားကောင်းပါတယ်။ အတွင်းက အသားကတော့ ဒိန်ချဉ်နဲ့နှပ်ထားလို့နူးနူးအိအိလေးနေပါတယ်။ လုပ်ရတာလဲလွယ်ကူလို့လုပ်စားကြည့်နော်။

ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကြက်ပေါင် - ၂၅ ကျပ်သား (သို့) ၂ ပေါင်
၂။ ဒိန်ချဉ် - ၁ ခွက်
၃။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၄။ အကြော်မှုန့်- ၁ ခွက်
၅။ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀က်
၆။ ကြော်ရန်ဆီ

( ၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုး၇ိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်သားကို သန့်စင်ပြီး ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀က်နှင့် နယ်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန့်နှပ်ပါ။ ပြီးလျှင် ဒိန်ချဉ်ကို ထည့်ပြီး အနည်းဆုံး ၃ နာရီခန့်ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ နှပ်ထားပါ။ (အိစံကတော့ တည နှပ်ထားပါတယ်။)
၂။ ပန်းကန်တခုထဲမှာ ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀က်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀က်နှင့် အကြော်မှုန့်တို့ကို ရောရ်ျ သမအောင်လုပ်ပါ။
၃။ ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီကို အပူပေးရ်ျ ဆီပူလာလျှင် ဒိန်ချဉ်နှင့်နှပ်ထားသော ကြက်ပေါင် တခု ဆီကို အကြော်မှုန့်ဖြင့် နှံ့အောင်လူးရ်ျ ဆီပူပူတွင် ထည့်ကြော်ပါ။
၄။ ကြက်ပေါင်များ နီညို ေ၇ာင်သန်းလာလျှင် ဆီစစ်ပါ။
၅။ အခြားကြက်ကြော်တွေနဲ့မတူပဲ အနံ့မွှေးမွှေးနဲ့အလွန်စားလို့ကောင်းတဲ့ဒိန်ချဉ်ကြက်ကြော်ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image

💖 ကြက်သောက်စမ်း ( ရှယ်ချက် ) 💖
*************************************
💖 Happy new year အမှီချက်စားဖို့အရမ်းစားကောင်းတဲ့
💖 ကြက်သောက်စမ်း ရှယ်ချက်နည်းလေး တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
******************
ကြက်သား ( အတုံးတုံးထားပါ )
စပါးလင် ( ထုခွေထားပါ )
ငရုတ်တောင့် အရှည် ( နှစ်ခြမ်းခွဲထားပါ )
ငရုတ်ခြောက် အပွ ( ခပ်ကြမ်းကြမ်း ထောင်းထားပါ )
ချင်း ( ခပ်ကြမ်းကြမ်း ထောင်းထားပါ )
ကြက်သွန်ဖြူ ( ခပ်ကြမ်းကြမ်း ထောင်းထားပါ။ )
ကြက်သွန်နီ ( ခပ်ကြမ်းကြမ်း ထောင်းထားပါ။ )
ငရုတ်ကောင်းစေ့ ( လှော်ပီး ထောင်းထားပါ။ )
ဆီ( သိပ်များရပါ )
ဆား
သကြား
ငံပြာရည်
အရသာမှုန့်

ချက်ပါတော့မယ်
*****************
ချက်မယ့် အိုးထဲကို ပါဝင် ပစ္စည်းအားလုံး ထည့်၍ ဆုပ်နယ်ပါ။
( စပါးလင် နဲ့ ငရုတ်တောင့်ရှည် ထည့်မနယ်ရပါ )
ပီးရင် မီးဖိုပေါ်တင်၍ လုံးပေးပါ။
လုံးထားတဲ့ ရေမခန်းခင် ရေနွေးပူပူကို
ကြက်သားတုံးများမြုပ်တဲ့အထိ ထည့်ပြီး
ဗွမ်းဗွမ်း ဆူအောင်တည်ပါ။

အသားနူးတဲ့အခါမှ စပါးလင် နဲ့ ငရုတ်တောင့်ရှည်ထည့်ပါ။
၅ မိနစ်/ ၁၀ မိနစ်ခန့်ကြာရင် တော့
အရသာရှိလှတဲ့ ကြက်သောက်စမ်း ရှယ်ချက်လေးရပါပြီ။

မှတ်ချက်
********
ဒီနည်းကတော့ ကျမချက်စားလေ့ရှိတဲ့
ကြက်သောက်စမ်း ချက်နည်းပါ။
သူများနည်းတွေနဲ့ တူချင်မှ တူပါလိမ့်မယ်။

အရသာကတော့ သိပ်စားကောင်းပါတယ်။
အိမ်မှာ ချက်စားတိုင်းတော့ စားမလောက်ပါဘူး။

🙏 ကဲ အားလုံးပဲ အဆင်ပြေကြပါစေနော်။ 🙏

image
12 w - Translate

ရှာနိုင်တာလေး ရှာပေးတာပါ

image
12 w - Translate

လှလိုက်တဲ့ရှုခင်းလေး အဝေးကကြည့်ရင်ပိုလှတယ်

image
12 w - Translate

Happy 1st monthsary

image
12 w - Translate

😁😁

image