💁♀️မုန်လာဥပိုးတီ လုပ်နည်း....
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
မုန်လာဥ (7) ဥ
ကြက်သွန်နီ
နှမ်း
ရှာလကာရည် (4)ဇွန်း ဟင်းခက်ဇွန်း
သကြား (2) ဇွန်း ဟင်းခက်ဇွန်း
ဆား
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
မုန်လာဥကို မပြတ်အောင် သတိထားပြီး စောင်းစောင်းလေးဖြစ်အောင် နှစ်ဖက်စလုံး လှီးပါ။
ပြီးနောက် မုန်လာဥကို ဆားနယ်ပြီး ၁၅မိနစ်လောက်နှပ်ထားပါ ပြီးလျှင် ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ရေညှစ်ပါ။
ပြိးလျှင် ရှာလကာရည် သကြားတို့ဖြင့် တညသိပ် စိမ်ထားလိုက်ပါ။
ကြက်သွန်နီကို ပါးပါးလှီးပြီး ဆီချက် ချက်ထားလိုက်ပါ။
နောက်တရက် စားတော့မယ်ဆိုရင် တညသိပ်ထားတဲ့ မုန်လာဥကို ဆီချက်ဆီနဲနဲထည့်ပြီး ကြက်သွန်နီဆီချက် နှမ်းတို့ကိုထည့်လိုက်ပါ။က ကြွပ်ကြွပ်ရွရွနဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့ မုန်လာဥ ပိုးတီရပါပြီနော်။
များများစားမယ်ဆိုရင် ပိုလုပ်လို့လည်းရပါတယ်နော်။