22 w - Translate

စကားလုံးတိုင်းမှာ အစွမ်းတွေရှိတယ်
________________________________
" စဉ်စားပြီးမှ ပြောရင်...
ရန်သူက မိတ်ဆွေဖြစ်လာနိုင်တယ်...
ပြောပြီးမှ စဉ်စားရင်...
မိတ်ဆွေက ရန်သူဖြစ်သွားနိုင်တယ် " တဲ့ ။
သိပ်တန်ဖိုးရှိတဲ့စကားလေးပဲ...
အရမ်းစဉ်းစားလို့ကောင်းတယ် ။
ဘာလို့လဲဆိုတော့...
တချို့က...
မစဉ်းစားပဲ ပြောချင်ရာပြောကြတယ် ။
တချို့က...
စဉ်းစားပြီးမှ ပြောသင့်တာပြောကြတယ်..။
ဒီနေရာမှာ....
နှလုံးသားကို ဦးစားပေးတဲ့သူက
ခံစားချက်အတိုင်း ပြောချင်ရာပြောချလိုက်တယ် ။
ဦးနှောက်ကိုဦးစားပေးတဲ့သူက အဲ့လိုမဟုတ်ဘူး...
ခံစားချက်ရှိရင်တောင် ပြောသင့်မှပြောတယ်..
ပြောသင့်တာပဲ ပြောတယ် ။
စကားအသုံးအနှုံးလည်း ကွာသလို
မိတ်ဆွေအပေါင်းအသင်းလဲကွာတယ် ။
လူတစ်ယောက်ရဲ့အပြုအမူအပြောအဆိုတွေကို
ကြည့်ခြင်းအားဖြင့်...
သူ့မှာ ရန်သူနဲ့မိတ်ဆွေ ဘယ်သူပိုများလဲဆိုတာ
သိနိုင်ပါတယ် ။
ဘာပဲဖြစ်ဖြစ်...
စိတ်ဆိုးစဉ်ခဏ ပြောလိုက်တဲ့အရာတိုင်းမှာ
ခံစားချက်တွေက ပြောင်းလဲသွားပေမဲ့
စကားလုံးတွေက ကျန်နေတတ်တယ် ။
ဒါ့ကြောင့်...
ဒီစာလေးဖတ်ပြီးတဲ့အခါ...
ခံစားချက်အတိုင်း ပြောချင်ရာ ပြောမိတတ်တဲ့
အကျင့်လေးတွေ ကိုယ့်မှာ ရှိနေတယ်ဆိုရင်...
အကောင်းဆုံးပြင်ပြောင်းလဲဖို့ ကြိုးစားကြည့်ကြတာပေါ့... ။
#crd

image
22 w - Translate

တနေ့ ၁၂ နာရီ မီးလာမယ့် ရန်ကုန် အနောက်ပိုင်းခရိုင် မီးပေးအချိန်ဇယားအသစ် ထွက်ပေါ်လာပါပြီ၊
ရန်ကုန်ရဲ့ တခြားမြို့နယ်တွေ တနေ့ ၄ နာရီပဲ မီးလာပေမယ့် အနောက်ပိုင်းခရိုင် (၁၂) မြို့နယ်ကတော့ တနေ့ ၁၂ နာရီ မီးလာပါတော့မယ်။ အနောက်ပိုင်းခရိုင်မှာ VIP တွေ ရှိတာကြောင့် မီးပိုလာတာလို့လည်း သိရပါတယ်။
ရန်ကုန်အနောက်ပိုင်းခရိုင်မှာတော့ အောက်ပါ မြို့နယ်တွေ ပါဝင်ပါတယ်။ ကမာရွတ်၊ ကျောက်တံတား၊ ကြည့်မြင်တိုင်၊ စမ်းချောင်း၊ ဒဂုံ၊ ပန်းဘဲတန်း၊ ဗဟန်း၊ မရမ်းကုန်း၊ လမ်းမတော်၊ လသာ၊ လှိုင် နဲ့ အလုံမြို့နယ်တွေ ပါဝင်ပါတယ်။

image

ကနေဒါနဲ့ မက္ကဆီကိုတို့အပေါ် အမေရိကန်ရဲ့ အခွန်ကောက်ခံမှု ရက် ၃၀ ဆိုင်းငံ့ပေး

ဝါရှင်တန်၊ ဖေဖော်ဝါရီ ၄

အမေရိကန်သမ္မတ ဒေါ်နယ်ထရန့်ဟာ အိမ်နီးချင်းနှစ်နိုင်ငံနဲ့ နယ်စပ်လုံခြုံရေး၊ ရာဇဝတ်မှုတိုက်ဖျက်ရေးတွေနဲ့ပတ်သက်ပြီး လိုလျောညီထွေ ပြုပြင်ပြောင်းလဲမှုတွေလုပ်ဖို့အတွက် ကနေဒါနဲ့ မက္ကဆီကိုတို့အပေါ် အခွန်ကောက်ခံမှုကို ရက် ၃၀ ဆိုင်းငံ့လိုက်ပါတယ်။

နယ်စပ်မှာ လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးနဲ့ မူးယစ်ဆေးဝါး မှောင်ခိုရောင်းဝယ်မှုတွေကို နှိမ်နင်းဖို့ ဒေါ်နယ်ထရန့်ရဲ့ တောင်းဆိုမှုကို တုံ့ပြန်တဲ့အနေနဲ့ နယ်စပ်လုံခြုံရေးဆိုင်ရာ အစီအမံတွေကို မြှင့်တင်ဖို့ သဘောတူခဲ့ကြောင်း ကနေဒါဝန်ကြီးချုပ်နဲ့ မက္ကဆီကို သမ္မတတို့က ပြောပါတယ်။

ဒါကြောင့် အခွန် ၂၅ ရာခိုင်နှုန်း စတင်ကောက်ခံမယ့် အစီအစဉ်ကို ရက် ၃၀ ကြာ ဆိုင်းငံ့ခဲ့တာလို့ ဆိုပါတယ်။ ကနေဒါဟာ နယ်စပ်တလျှောက်မှာ နည်းပညာနဲ့ ဝန်ထမ်းအသစ်တွေ ထပ်မံဖြန့်ကြက်ပြီး ရာဇဝတ်မှု၊ ဖန်တနိုင်းမူးယစ်ဆေးဝါး မှောင်လိုမှု၊ ငွေကြေးခဝါချမှုတို့ကို တိုက်ဖျက်ရေး ပိုမိုအားထုတ်လုပ်ဆောင်ဖို့ သဘောတူခဲ့ပါတယ်။

မက္ကဆီကိုကလည်း တရားမဝင် ရွှေ့ပြောင်းဒုက္ခသည်တွေနဲ့ မူးယစ်ဆေးဝါး မှောင်ခိုမှုတွေကို ဟန့်တားဖို့ အမျိုးသားအစောင့်တပ် အင်အားတသောင်းဖြည့်တင်းပြီး မြောက်ပိုင်းနယ်စပ်ကို လုံခြုံရေးတိုးမြှင့်ဖို့ မက္ကဆီကိုလည်း သဘောတူခဲ့ပါတယ်။

ဒါပေမယ့်လည်း တရုတ်နို်ငငံအပေါ် အခွန် ၁၀ ရာခိုင်နှုန်း ကောက်ခံမှုကတော့ နာရီပိုင်းအတွင်း စတင်သက်ဝင်တော့မှာ ဖြစ်ပြီး နောက်ထပ်လည်း ထပ်တိုးနိုင်တယ်လို့ ဒေါ်နယ်ထရန့်က ခြိမ်းခြောက်ထားကာ လက်ရှိအချိန်ထိ နှစ်ဖက်အကြား သဘောတူညီချက် တစုံတရာ မရရှိသေးပါဘူး။

တရုတ်ကနေ ဖန်တနိုင်းမူးယစ်ဆေးတွေပို့တာ ရပ်သွားလိမ့်မယ်လို့ မျှော်လင့်ထားပြီး မဟုတ်ရင်တော့ အခွန်တွေ သိသိသာသာ ထပ်တိုးမယ်လို့ ထရန့်က ဆိုပါတယ်။ တရုတ်ကတော့ ဆွေးနွေးမှုတွေအတွက် တံခါးဖွင့်ထားဆဲ ဖြစ်ပေမယ့် ဒီကိစ္စကို ကမ္ဘာ့ကုန်သွယ်ရေးအဖွဲ့မှာ တိုင်ကြားသွားမယ်လို့ ထုတ်ဖော်ပြောဆိုထားပါတယ်။

Ref:CNA
Photo:Reuters

#သတင်းဟင်းလေးအိုးကြီး

image
22 w - Translate

လာမယ့် UFC 312မှာ ခေါင်ပွဲအနေနဲ့ DDP နဲ့ Stricklandတို့ ထိုးကြမှာကိုတော့ အားလုံး သိပြီးသား ဖြစ်မှာပါ။
ဒီမောင်နှစ်ယောက်ဟာ လွန်ခဲ့တဲ့ (၁)နှစ်ကပဲ ဆုံဖူးထားကြပြီး DDPက split decisionနဲ့ အနိုင်ရခဲ့တာလည်း ဖြစ်ပါတယ်။
လာမယ့် Sundayမှာတော့ မကြေပွဲ ထပ်ဗျင်းကြမှာလည်း ဖြစ်ပါတယ်။
ထိုနေ့ပွဲမှာ ဒီမောင်နှစ်ယောက်ကို ကွင်းထဲထိ အနီးကပ်လာပြီး စောင့်ကြည့်မယ့် ဝံပုလွေတစ်ကောင်လည်း ရှိနေပါတယ်။
အားလုံးသိကြတဲ့အတိုင်း Khamzat ဟာ Robert Whittakerကို ပထမအချီမှာတင် အဆုံးသတ်ပြခဲ့ပြီး လက်ရှိ Middleweightတန်းမှာဆိုရင်လည်း အဆင့်၃မှာ ရှိနေပါတယ်။

image

ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး

image

ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး

image

ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး

image

ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး

image

ပေါက်ဆီ
အသားချက်နည်း
အထဲထည့်မည့်အသားအတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ကြက်သား ဝက်သားကိုကြိတ်ပါ ပြီးလျှင် တရုတ်မဆလာ နှမ်းဆီမွှေး ကော်မှုန့် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ကြက်သွန်မိတ် ပဲငံပြာရည် ကြာညို တို့ကိုနှံ့အောင်နယ်ပါ
အိုးထဲသို့ဆီပါတယ်ဆိုရုံထည့်ပြီးလှိမ့်ပါ အသားကျက်လျှင်ရပါပြီ ဝက်အူချောင်း(သို့) အသားချောင်းကို အနေတော်ပိုင်းဖြတ်ပြီးကြော်ပါ ကြက်ဥကိုပြုတ်ပြီး အခြမ်းခြပ်းပြီး၄ပိုင်းပိုင်းထားပါ
ပေါက်ဆီအပြင်အခွံအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းမျာ
ဂျုံဆန်ချိန်ခွက်၂ခွက််
Baking powderလက်ဖက်ရည်ဇွန်းဇွန်းဝက်
Yeastလက်ဖက်ရည်ဇွန်း၁ဇွန်း
သကြား ထမင်းစားဇွန်း၁ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ်
ရေဆန်ချိန်ခွက်တဝက် (လိုတို့ပိုလျော့လုပ်ပါ)
ဆီလက်ဖကရည်ဇွန်း၂ဇွန်း
ရေနှင်ဆီမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းများကို သမအောင်နယ်ပါ
ပြီးလျှင်ရေကိုနည်းနည်းချင်းထည့်ပါ ရေများလျှင် ဂျံုများပျော့ပြီးမုန့်သားပျက်တတ်ပါသည် ပြီးလျှင်ဆီထည့်ပါ
ဂျံုသားလေးချာမွေ့လာလျှင် မိနစ်၃၀လောက်နှပ်ထားပါပြီးလျှင် မိနစ် ၃၀လောက်နယ်ပေးပါ ဂျုံသားလေးချောမွေ့လာလျှင်လေလုံအောင်ဖုံးပြီး ၁နာရီထပ်နှပ်ထားပါ
နှပ်ပြီးလျှင် ၂ဆပွလာတဲ့အနေအထားရပါမယ် လက်နဲ့ထိုးကြည့်လို့ပြန်ကန်မလာဘူးဆိုရပါပြီ
ပြီးလျှင်ဂျုံကိုယူပြီးဖိပြီးအသာအယာလေထုတ်ပါ မနယ်ရတော့ပါဘူး
ဂျုံအခင်းပေါ်မှာ မကပ်အောင်ဂျံုမှုန့်လေးတွေဖြူးပြီး ကိုယ်လိုသလောက်အရွယ်အစားဂျုံလေးတွေပိုင်းဖြတ်ပါ
အပိုင်းလေးမိားကိုအလုံးလေးများဖြစ်အောင်လုံးပါ ဂျုံမှုန်းဖြူးပြီးဂျုံလှိမ့်တုံးဖြင့် အပြားလေးများဖြစ်အောင်ပြားပါ
ပြားပြားလေးဖြစ်သွားလျှင် အသားကြက်ဥ အသားချောင်း များထည့်ပါ
ပြီးလျှင် ပေါက်ဆီပုံလုံးပါ ပြီးလျှင် အောက်ခံစက္ကူကပ်ပြီးပေါင်အိုးထဲထည့်ပါ အောက်ခံပေါင်းအိုးထဲရေထည့်ပါ
ရှာလကာရည်၂စက်လောက်ရေထဲထည့်ပါ ပေါက်ဆီသားပိုဖြူစေပါတယ်
ပေါက်ဆီလေးများကိုပေါင်အိုးထဲထည့်လျှင်နည်းနည်းခွါထည့်ပါ ပွလာလျှင်တခုနှင့်တခုကပ်တတ်ပါသည် ပေါက်ဆီနှင့်အိုးအဖုံးကြား အဝတ်ပါးစလေးတခုခံထည့်ပါ အပေါ်မှရေကျလျှင်ပေါက်ဆီပေါ်တိုက်ရိုက်မကျစေရန်ပါ
၁၅-၂၀မိနစ် လောက်ဆို ပေါက်ဆီပူပူလေးရပါပြီ ချက်ချင်းမထုတ်သေးပဲ ၅-၁၀မိနစ်လောက်အိုးထဲမှနှပ်ထားပါ
ပြီးလျှင်အရသာပြီးပြည့်စုံပြီးသန့်ရှင်းလတ်ဆပ်သော ပေါက်ဆီပူပူကောင်းကောင်းလေးရပါပြီး

image
image
image
image

#စက္ကူပန်းလေးတွေကိုပဲဆက်ချစ်နေပေးပါ

"ရနံ့မရွေးဘူးဆိုရင်တော့...
သစ်ခွပန်း၊ သဇင်ပန်းတို့လို့ မွှေးပျံ့တဲ့ရနံ့မရှိဘဲတန်ဖိုးမြှင့်မားတဲ့ပန်းအပြင်
သစ်ခွ၊သဇင်တို့နဲ့အပြိုင် အရောင်အသွေးအစမ်းနဲ့တစ်မူကွဲပြားခွဲထွက်နေတဲ့
စက္ကူပန်းလေးတွေကိုလည်း ခင်းဗျားတို့ချစ်လို့ရပါတယ်။"

တကယ်က ကျွန်တော်လည်းသိနေတာပဲလေ စက္ကူပန်းလေးတွေကိုချစ်ပေမယ့်
ဘယ်သူမှတော့ ခေါင်းပေါ်မပန်ချင်ကြဘူးမဟုတ်လား။
ချစ်တယ်ဆိုတဲ့ အနေထားဟာ ဟိုးအဝေးက တောင်တန်းပြာတွေကို ချစ်သလိုမျိုး
စိမ်းမြမြမြက်ခင်းကျယ်တစ်ခုကို ချစ်သလိုမျိုး...
ပုံစံမျိုးစုံနဲ့ လွှင့်မျောနေတဲ့ အဖြူရောင်တိမ်တိုက်တွေကို သဘောကျနှစ်သက်သလိုမျိုး
သူ့သဘာဝ သူ့အရှိတရား သူ့အလှတရားတွေကိုပဲ ချစ်တာပါ။

နောက်ပြီး......
တောင်တန်းတွေကို တောင်ခြေကကြည့်တာထပ် အဝေးပြေးလမ်းမပေါ်တွေကနေ
ကြည့်ရတာဟာ အင်မတန်မှကို နှစ်လိုဖွယ်ကောင်းလှတယ်။
ဘာလို့ဆို တစ်ချို့သောအရာတွေဟာ တကယ်နီးစပ်နေဖို့လောက်ထိမှမလိုတာ။

#aungsitt

image