Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ငိုတဲ့..အချိန် ချော့မယ့်သူ..မရှိတဲ့အခါ
ကြံ့ကြံ့ ခံတတ်ဖို့ ကျွန်မ သင်ယူခဲ့တယ်။
ကြောက်တဲ့..အချိန် အဖော်လုပ်မယ့်သူ..မရှိတဲ့အခါ
သတ္တိရှိတတ်ဖို့ ကျွန်မ သင်ယူခဲ့တယ်။
စိတ်ရှုပ်တဲ့..အချိန် ဂရုစိုက်မယ့်သူ..မရှိတဲ့အခါ
တောင့်ခံတတ်ဖို့ ကျွန်မ သင်ယူခဲ့တယ်။
ပင်ပန်းတဲ့..အချိန် မှီဖို့ ပုခုံးတစ်စုံ မရှိတဲ့အခါ
ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ် အားထားတတ်ဖို့ ကျွန်မ သင်ယူခဲ့တယ်။
ဒီလိုနဲ့...
ကျွန်မ ကိုယ် ကျွန်မ ရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့တယ် ။
ဒီလိုနဲ့...
ကျွန်မ တဖြည်းဖြည်း ရင့်ကျက်ခဲ့တယ်။
ကျွန်မကို အလိုမကျစေတဲ့..အရာ
ကြီးကြီးမားမားလည်း မရှိခဲ့တော့ပါဘူး.။
တစ်ခါတလေ
အလို မကျစေတဲ့..အရာလည်း
ကျွန်မ အတွက် ပျော်ရွှင်ခြင်းတစ်မျိုး ဖြစ်ခဲ့ပါတယ် ။
#နိုင်းနိုင်းစနေ
ကြက်သား ခရုဆီ
~~~~~~~~~
ကြက်သား ၃၀သား(အသားလွှာထားပါ)
ဥနီ ၁တောင့်(လှီးထားပါ)
ဘိုစား ၄တောင့်( ။ )
ကြက်သွန်နီ ၂လုံး(လေးစိတ်စိတ်၍ အဖတ်ခွာထားပါ)
ငရုတ်ပွ ၁တောင့်(လှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၃မွှာ (ဓားပြားရိုက်)
ဂျင်း ၂ပြား(အမျှင်လှီးထားပါ)
ကြက်သွန်မိတ် ၂ပင်
ခရမ်းချဉ်သီး ၁လုံး (လေးစိတ်)
ငရုတ်ပုတောင့် ၁တောင့်
ခရုဆီ ၂ဇွန်း(စားပွဲတင်)
ပဲငံပြာရည်အနောက် အနည်းငယ်
။ အကြည် ။
သကြား ။
ဆား ။
ငရုတ်ကောင်း ။
နှမ်းဆီမွှေး ။
ကော်မှုန့် လိုသလောက်
ဂျုံမှုန့် ။
-ကြက်သား အသားလွှာထားတာကို ပါးပါးလှီး၍ ဆား/သကြား/ငရုတ်
ကောင်း/နှမ်းဆီမွှေး/အနောက်ရည်/ခရုဆီတို့နှင့်နယ်၍နှပ်ထားပါ။
-အသီးအရွက်များကို ဆားထည့်၍ ၂မိနစ်ခန့်ကြော်ပြီ ဆယ်ထားပါ၊
-ပန်းကန်း ၁ချပ်ထဲတွင် ဂျုံမှုန့် ၃ဇွန်ူ ပြောင်းကော်မှုန့် ၁ဇွန်းရော၍နယ်
ထားပါ။
-အိုးတစ်လုံးထဲသို့ ဆီများများထည့်၍ ဆီပူလာလျှင် ကြက်သားများကို
ပန်းကန်းပြားထဲရှိ ဂျုံမှုန့်လူး၍ ထည့်ကြော်ပါ၊နီလာလျှင် ဆီစစ်ပြီး ထည့်ထားပါ၊
### အိုးထဲ၌ ဆီအနည်းငယ်ချန်၍ ငရုတ်ပုထောင်းထည့်ကြော်ပြီး
ဆယ်ထားပါ။ပြီးလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်းထည့်ပါ။မွှေးလာလျှင် ပဲအ
ကြည်/အနောက်ထည့်ပါ၊ကြော်ထားသောကြက်သားထည့်မွှေပါ။ကြက်သွန်နီ/ခရုဆီ/ငရုတ်ကောင်း/သကြားထည့်မွှေပြီးရေနွှေးအနည်းငယ်ထည့်၍အဖုံးအုပ်ထားပါ၊ရေခန်းလျှင်ခဏဆက်ကြော်၍အသ္ဓးအရွက်များထည့်ပါ။ခရမ်းချဉ်သီးထည့်ပါ၊ရေနွေးအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ကော်မှုန့်ရေဖျော်ထည့်ပါ။အရသာစိတ်ကြိုက်ဖြစ်လျှင်နှမ်းဆီမွှေး/ကြက်သွန်မိတ် ထည့်၍ ရပါပြီရှင်။