Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကြက်ဥတောင်ဖြောင့်အောင်မကြော်တတ်တဲ့သူတွေ အဲ့နားမှာတင် အပိုင်း၁ဇာတ်သိမ်းတာပဲ😭😂
#blanktheseriesss2 #blanktheseries #fayeyoko
၇၆ နှစ်အရွယ် အဘွားအို ဂျင်းနီရိုက်စ်ဟာ ၂၀၂၄ ခုနှစ် လန်ဒန်မာရသွန်ပြိုင်ပွဲမှာ ၃ နာရီ ၃၃ မိနစ် ၂၇ စက္ကန့်နဲ့ ပန်းဝင်အောင် ပြေးနိုင်ခဲ့ပြီး ဒီသက်တမ်းမှာ အမြန်ဆုံး ကမ္ဘာ့စံချိန် တင်နိုင်ခဲ့ပါတယ်။ သူဟာ ၈ မိနစ် ၇ စက္ကန့်မှာ တစ်မိုင်နှုန်း ပြေးနိုင်ခဲ့တာပါ။
တောင်ကိုရီးယားနိုင်ငံမှာ မွေးဖွားခဲ့တဲ့ ဂျင်းနီရိုက်စ်ဟာ လွန်ခဲ့တဲ့ နှစ်ပေါင်း ၄၀ ကျော်ကတည်းက အမေရိကန်နိုင်ငံကို ရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်ခဲ့တာဖြစ်ပြီး အသက် ၃၅ နှစ်အရွယ်မှစပြီး မာရသွန်ပြေးခဲ့တာပါ။
၀င်ငွေတွေ ကြမ်းနေတယ့် ဆင်ပျံကြီး
ဆင်ပျံကြီး အာဆင်နယ် ကတော့ ဒီနှစ်မှာလည်း ၀င်ငွေတွေ ရှယ်ကြမ်းနေခဲ့ပါတယ်။ ပရီမီယားလိဒ် ဆုကြေးငွေကနေပဲ ပေါင် ၁၄၇ သန်းကျော်ရရှိခဲ့ပါတယ်။ ဒါ့အပြင် ချန်ပီယံလိဒ်ကနေလညိး ၀င်ငွေတွေ အမြောက်အများရရှိမှာဖြစ်သလို ရုပ်သံပြသခွင့်ကမေ အနည်းဆုံး သန်း ၁၅၀ လောက်လည်း ရအုန်းမှာဖြစ်ပါတယ်။
မာလာဟင်းချက်နည်း 🌶
ဟင်းသီးဟင်းရွက် အစုံ၊ ကြာစွယ်၊ မာလာခေါက်ဆွဲ၊ ကြွက်နားရွက်မှို၊ ပဲပြား အစုံအလင်ထည့်ထားပြီး မာလာဟင်း အနှစ်ကြောင့် စပ်စပ်လေးနဲ့ အနံ့ရော အရသာပါ ပြည့်စုံတဲ့ မာလာဟင်းလေးပါ။
ချက်ရတာလည်း လွယ်ကူပါတယ် 🤩
မာလာဟင်းချက်ရန်ပါဝင်ပစ္စည်းများ
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
▪️မာလာဟင်းနှစ်ထုပ် ၁ထုပ်
▪️ငရုတ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
▪️ကြက်သားချောင်း ၂ချောင်း (အစောင်းလှီးပါ)
▪️မာလာခေါက်ဆွဲ ၂မျိုး(သို့) ၃မျိုး ၅၀ဂရမ်
(မာလာခေါက်ဆွဲ အဖြူ၊ အညှိ၊ အစိမ်း ဆိုပြီး ၃မျိုးရှိတဲ့ အထဲမွ မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာ ၂မျိုးဖြစ်စေ၊ ၃မျိုးလုံးဖြစ်စေ ထည့်နိုင်သည်)
ပြင်ဆင်နည်း
🔸🔸🔸🔸🔸
၁။ အရင်ဆုံး မာလာခေါက်ဆွဲ ၃မျိုးရှိသည့်အထဲမှ အစိမ်းရောင် ခေါက်ဆွဲကို ရေ(၁၀မိနစ်ခန့်) စိမ်လျှင် ရသည်။
၂။ ခေါက်ဆွဲ (အညှိ) နှင့် ခေါက်ဆွဲ(အဖြူ)ကို မာလာဟင်းထဲ ထည့်ရုံအနည်းငယ် သက်သက္စီ ခေါက်ဆွဲကျက်သည်အထိ ရေဖြင့် ပြုတ်ပေးပါ။
၃။ ပြီးနောက် ပြုတ်ပြီးလျှင် ပြန်အအေးခံပြီး ဇကာဖြင့် ပြန်ဆယ်ထားပေးပါ။
မာလာဟင်းချက်နည်း
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
၁။ ဒယ်ထဲ ဆီ(စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း)ထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ ဆီသပ်ပေးပါ။
၂။ ပြီးလျှင် ငရုတ်သီး အရောင်တင်မှုန့် ထည့်ပြီး မာလာဟင်းအနှစ်ထုပ် (၅ပုံ ၄ပုံ) ထည့်ပေးပြီး ရေ(၃ခွက်) ထည့်ပါ။
၃။ ထို့နောက် အရသာအတွက် (ငါးငံပြာရည်၊ ကြက်သားမှုန့်၊ သကြား) တို့ကို ထည့်ပြီး ဆူလာသည်အထိ တည်ထားပါ။
၄။ မာလာဟင်းရည် ဆူလာလျှင် ကြက်သားချောင်း၊ ငါးသားလုံး၊ မုန္လာဥနီ၊ ကြာစွယ် တို့ကို အရင်ထည့်ပြီး ၁မိနစ်ခန့် တည်ထားပါ။
၅။ ပြီးမှ အနူးလွယ်သော (ပဲပြား၊ ရွှေပဲသီး) တို့ကို ထည့်ပြီး ၁မိနစ်ခန့် ထပ်တည်ထားပါ။
၆။ ပြီးနောက် ကန်စွန်းရွက်၊ မုန့်ညှင်းစိမ်း၊ ခေါက်ဆွဲ၊ မြေပဲထောင်း တို့ကို ထည့်ပြီး သမအောင် ရောမွှေလိုက်ပါ။
၇။ ရေအနည်းငယ်ကျန်ပြီး အရသာ အေပါ့အငံ အနေတော်
ပြီဆိုလျှင် အပေါ်မှ ကြက်သွန်မြိတ်၊ နှမ်းဆီ၊ နှမ်း တို့ကို ဖြူးပြီး မီးပိတ်လိုက်ပါ။
မာလာဟင်း စပ်စပ်လေးကို အရသာရှိစွာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပီ