6 w - Translate

🙂

#translatedbysangpi

image
6 w - Translate

Delicious...🤤🍽️

image
image
image
image
6 w - Translate

တစ်မျိုးထဲနဲ့ထမင်းမြိန်စေမယ့် ခရမ်းချဉ်သီးငပိချက် 🍅🍅🍅

ချက်နည်းရေးပေးထားပါတယ်ရှင့် ။

(Zawgyi)
ခရမ်းချဉ်သီးငပိချက်

ခရမ်းချဉ်သီးလှီးထားပါ ကြက်သွန်ဖြူအလုံးလိုက်ထည့်မှာမို့ ဒီတိုင်းအခွံခွာထားပါ ငရုတ်သီးစိမ်း နံနံပင်လှီးထားပါ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးပြီးဆီသပ် အရောင်ရဲလာရင် ငရုတ်စိမ်းမှုန့် နဲ့ ငပိစိမ်းစားအနည်းငယ် ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပြီး ချက်ပါ ခရမ်းချဉ်သီးပျော့ပြဲလာပြီဆို ကျေစေရန် ဇွန်းနဲ့မွှေပါ ငရုတ်သီးစိမ်း ကြက်သားမှုန့် ထည့်ပြီး ဆီပြန်ခြောက်သည်အထိတည်ပါ တူးမသွားစေရန်မွှေပေးပါ နောက်ဆုံးမှာ နံနံပင်အုပ်ပါ ပူတီနံလေးပါထည့်ပြီးအုပ်ရင် အနံပိုမွှေးပါတယ် ဒီတစ်ခေါက်ချက်တာ နံနံပင်ရော ပူတီနံရောထည့်အုပ်လိုက်တာ စားလို့မြိန်မှမြိန်ဘဲ 😍

Credit Htun Thiri

(Unicode)
ခရမ်းချဉ်သီးငပိချက်

ခရမ်းချဉ်သီးလှီးထားပါ ကြက်သွန်ဖြူအလုံးလိုက်ထည့်မှာမို့ ဒီတိုင်းအခွံခွာထားပါ ငရုတ်သီးစိမ်း နံနံပင်လှီးထားပါ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးပြီးဆီသပ် အရောင်ရဲလာရင် ငရုတ်စိမ်းမှုန့် နဲ့ ငပိစိမ်းစားအနည်းငယ် ခရမ်းချဉ်သီး ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပြီး ချက်ပါ ခရမ်းချဉ်သီးပျော့ပြဲလာပြီဆို ကျေစေရန် ဇွန်းနဲ့မွှေပါ ငရုတ်သီးစိမ်း ကြက်သားမှုန့် ထည့်ပြီး ဆီပြန်ခြောက်သည်အထိတည်ပါ တူးမသွားစေရန်မွှေပေးပါ နောက်ဆုံးမှာ နံနံပင်အုပ်ပါ ပူတီနံလေးပါထည့်ပြီးအုပ်ရင် အနံပိုမွှေးပါတယ် ဒီတစ်ခေါက်ချက်တာ နံနံပင်ရော ပူတီနံရောထည့်အုပ်လိုက်တာ စားလို့မြိန်မှမြိန်ဘဲ 😍

image
6 w - Translate

ခရမ်းသီး ငသရွဲခြောက်မီးဖုတ်သုပ် ( မြန်မာ အခေါ် - ခရမ်းသီး ငါးတံခွန်အခြောက် မီးဖုတ်သုပ်)

ရခိုင်လို အင်ဗာရီ လို့ခေါ်တဲ့ ခရမ်းသီး အကြီးကြီး ကို စို့လေးနဲ့ တစ်လုံးလုံး နေရာအနှံ့ထိုးပေးပါ ..... ပြီးရင်တော့ မီးသွေးမီးဖိုထဲ ထည့်ပြီး ဟိုဘက် ဒီဘက် ပြန်လှန် ဖုတ်လိုက်ပါ .... ငါးတံခွန် အကောင်သေးကို သေချာ ပွတ်တိုက်ပေးပြီး ကြွပ်လာအောင်ထိ မီးဖုတ် / ကင်ပေးပါ ..... ပြီးရင် မိမိနှစ်သက်သလောက် ငရုတ်သီးစိမ်း နဲ့ ငပိစိမ်းစားလေး နည်းနည်း မီးကင်ပေးထားပါ ..... ခရမ်းသီး မွှေးပြီး အိလာပြီဆိုရင် ထုတ်ပြီး ရေနဲ့ ပွတ်ဆေးပေးလိုက်ပါ .... အပေါ်အရေခွံခွါပေးပါ .... ပြီးရင် ဇလုံတစ်ခုထဲထည့်ပြီး ခြေပေးပါ .... ငါးတံခွန် ကြွပ်လာပြီဆိုရင် ရေနဲ့ ပွတ်ဆေးပေးပြီး (ရေသွန်ပြီး မဆေးပါနဲ့၊ အီသွားမှာ စိုးလို့ပါ) သေးသေးလေးတွေ ပိုင်း ၊ ခရမ်းသီး ဇလုံထဲ ထည့်ပေးပါ ....

မီးကင်ထားတဲ့ ငရုတ်သီး နဲ့ ငပိကို ဂျင်းအနည်းငယ် ထည့်ထောင်းပေးပါ (ဂျင်းမထည့်ဘဲလည်း စားကြပါတယ်) .... ကြိုက်တတ်ရင် ကြက်သွန်ဖြူထည့်ထောင်းပေးပါ ..... (ထည့်လေ့ထည့်ထတော့ မရှိသလောက်ပါပဲ) .... ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားပေးပါ ..... ပြီးရင်တော့ ခရမ်းသီးနဲ့ ငါးခြောက်ထည့်ထားတဲ့ ဇလုံထဲကို ငရုတ်သီးထောင်း ၊ ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးထားတာ ထည့်ပေးပြီး အချို အငန် မိမိသဘောကျထည့် ရောနယ်ပေးပါ .... မကျည်းနှစ်လေး ရေဖျော်ထည့်ပေးပါ .... နောက်ဆုံး နံနံပင်အုပ်ပေးလိုက်ရင် မီးဖုတ်နံ့ သင်းသင်းလေးနဲ့ မွှေးအိနေတဲ့ ခရမ်းသီး ငါးတံခွန်သုပ်ကို ရပါပြီတဲ့ရှင် .......

ဆီလုံးဝ မပါတဲ့ ခရမ်းသီးမီးဖုတ်သုပ် ချဉ်ငန်စပ်လေးပါ .... အားလုံးကို ကျေးဇူးပါရှင့် ........

image
6 w - Translate

ကြက်သားရခိုင်သုပ်
------------------------
ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်အရသာလေးနဲ့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် အသုပ်လေးတစ်မျိုးပါ။ လုပ်စားကြည့်ကြပါနော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ကြက်သား - ၂ဝဝ ဂရမ်
• ငရုတ်သီးစိမ်း/နီ - ၁၀ တောင့်
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၆ မြွှာ
• သကြား - အနည်းငယ်
• ကြက်သွန်နီ - ၂ လုံး
• သံပရာသီး - ၂ လုံး
• ငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• စိမ်းစားငါးပိ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ဆား - အနည်းငယ်
• ကြက်သွန်မြိတ် - ၃ ပင်ခန့်
• ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး
• ရှောက်ရွက် - ၇ ရွက်ခန့်

ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်နီနှင့် ခရမ်းချဉ်သီးတို့ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်ကို အနေတော် လှီးပြီး ရှောက်ရွက်ကို ပါးပါးလှီးပါ။ သံပရာသီးကို အရည်ညှစ်ရန်အတွက် လှီးထားပါ။ ပြီးလျှင် အိုးကို မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်း/နီတို့ကို အနံ့မွှေးလာသည်အထိ
လှော်ပါ။ လှော်ထားတဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း/နီနှင့် ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို ထောင်းပါ။ ထောင်းထားတဲ့ အထဲ စိမ်းစားငါးပိထည့်ပြီး သံပရာရည်ထည့်ပါ။ ဆား၊ သကြား၊ ငံပြာရည်ထည့်ပြီး
နှံ့စပ်အောင် နယ်ပါ။ ပြီးလျှင် ပြုတ်ပြီး ပြင်ထားတဲ့ ကြက်သား၊ ကြက်သွန်နီ၊ ရှောက်ရွက်၊ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့် ခရမ်းချဉ်သီးတို့ကို ထည့်ပြီး နှံ့အောင်မွှေထားပါ။ အရသာပြည့်စုံပြီဆိုလျှင် ပန်းကန်မှာပြင်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
-----------------------------

image
6 w - Translate

#၀က်အူချောင်းနှင့်ကြာဆံကြော် (Stir-Fried Vermicelli with Sausages)

ကြာဆံကြော်ကြိုက်သော အိမ်က မိသားစုတွေအတွက် အမြဲကြော်ပေးဖြစ်သော
နည်းပါ။ ကြော်စားကြည့်လိုက်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ဝက်အူချောင်းအချို – ၃ ချောင်း (အနေတော် ပါးပါးလေးများ လှီးထားပါ)

ကြာဆံ – ၃၀ ကျပ်သား (အထုပ်အညွှန်းအတိုင်း ရေဖြောထားပါ)

ပဲငံပြာရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း

ပဲငံပြာရည်အချို – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

အသီးအရွက်ဆီ – စားပွဲဇွန်း ၂ ၁/၂ ဇွန်း

မုန်လာဥနီ – ၁ ပိုင်း (အခွံနွှာပြီး ခပ်ပါးပါးအကွင်းလေးများ လှီးထားပါ)

ဂေါ်ဖီ – ၁ စိတ် (အနေတော်လေးများ လှီးထားပါ)

မုန်ညင်းရွက် – ၃ ပင် (အနေတော် လှီးထားပါ)

ရွှေပဲသီး – ၈ တောင့် (ဘေးအချော်များ ချိုးပြီး ထက်ပိုင်းပိုင်းထားပါ)

ကြက်ဥ – ၂ လုံး (ခလောက်ပြီး ကြော်ထားပါ)

ပြုလုပ်နည်း

၁။ ဇောက်နက်ဒယ်အိုးကြီးထဲ ဆီကို အပူပေးပါ။ ဒယ်အိုးပူလာလျှင် ခပ်ပါးပါးလှီးထားသော ဝက်အူချောင်းများ ထည့်ကြော်ပါ။ ဝက်အူချောင်း ကြွပ်ရွသည်အထိ ကြော်ပါ။

၂။ ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး အသီးအရွက်ဆီ ထည့်ပါ။ ဆီပူလာလျှင် မုန်လာဥနှင့် ရွှေပဲသီးများ ထည့်ပြီး ၃ မိနစ်ခန့် ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် မုန်ညင်းရွက် ထည့်ကြော်ပါ။ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံး ထည့်ပြီး အသီးအရွက်များ၊ ဝက်အူချောင်းနှင့် ကြာဆံ အားလုံးနှံ့အောင် ခပ်ဖွဖွလေး မွှေပါ။ ဆားမြည်းပြီး လိုတာထပ်ဖြည့်ပါ။ ကြော်ထားသော ကြက်ဥကြော်များကို အပေါ်မှာ ဖြူးပါ။ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အချဉ်ဖြင့်တွဲပြီး ပူပူလေး စားသုံးပါ။

မှတ်ချက်- ဝက်အူချောင်းနှင့် ဝက်သားအစား အခြားအသားများကို အစားထိုး အသုံးပြုလို့ရပါတယ်။

image
6 w - Translate

ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု ကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော် ရရှိ
---------------------------
အခုဘဏ္ဍာနှစ် ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ရေထွက်ကုန် ငါးမက်ထရစ်တန် ၁ သိန်း ၆ သောင်းကျော် တင်ပို့ နိုင်ခဲ့ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော်ဖိုး ရရှိခဲ့တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ဧပြီလမှ ၁ ရက်မှ စက်တင်ဘာလ ၃၀ ရက်နေ့အထိ ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု အနေနဲ့ မက်ထရစ်တန် တစ်သိန်း ခြောက်သောင်းကျော် တင်ပို့ခဲ့တာ ဖြစ်ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ ဒသမ ၃၀၂ သန်း ရရှိခဲ့တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။

ပြည်ပကို ပုံမှန်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ရှစ်သောင်း နှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ သန်း ၁၁၀ ကျော် နဲ့ နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ခုနစ်သောင်း ရှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ ၆၅ သန်းကျော် ရရှိခဲ့တာ ဖြစ်တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ပြည်တွင်းမှ ပုစွန် အပါအဝင် ငါးစတဲ့ ရေထွက်ကုန်တွေကို တရုတ်၊ ထိုင်း၊ ဘင်္ဂလားဒေ့ရှ်၊ ဂျပန် စတဲ့ နိုင်ငံပေါင်း ၄၀ ကျော်ကို တင်ပို့နေတာဖြစ်ပြီး ရန်ကုန်ကတစ်ဆင့် ပုံမှန်တင်ပို့တဲ့အပြင် နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုကလည်း တိုက်ရိုက် တင်ပို့နေတယ်လို့ သိရပါတယ်။

image
6 w - Translate

ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု ကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော် ရရှိ
---------------------------
အခုဘဏ္ဍာနှစ် ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ရေထွက်ကုန် ငါးမက်ထရစ်တန် ၁ သိန်း ၆ သောင်းကျော် တင်ပို့ နိုင်ခဲ့ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော်ဖိုး ရရှိခဲ့တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ဧပြီလမှ ၁ ရက်မှ စက်တင်ဘာလ ၃၀ ရက်နေ့အထိ ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု အနေနဲ့ မက်ထရစ်တန် တစ်သိန်း ခြောက်သောင်းကျော် တင်ပို့ခဲ့တာ ဖြစ်ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ ဒသမ ၃၀၂ သန်း ရရှိခဲ့တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။

ပြည်ပကို ပုံမှန်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ရှစ်သောင်း နှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ သန်း ၁၁၀ ကျော် နဲ့ နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ခုနစ်သောင်း ရှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ ၆၅ သန်းကျော် ရရှိခဲ့တာ ဖြစ်တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ပြည်တွင်းမှ ပုစွန် အပါအဝင် ငါးစတဲ့ ရေထွက်ကုန်တွေကို တရုတ်၊ ထိုင်း၊ ဘင်္ဂလားဒေ့ရှ်၊ ဂျပန် စတဲ့ နိုင်ငံပေါင်း ၄၀ ကျော်ကို တင်ပို့နေတာဖြစ်ပြီး ရန်ကုန်ကတစ်ဆင့် ပုံမှန်တင်ပို့တဲ့အပြင် နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုကလည်း တိုက်ရိုက် တင်ပို့နေတယ်လို့ သိရပါတယ်။

image
6 w - Translate

ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု ကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော် ရရှိ
---------------------------
အခုဘဏ္ဍာနှစ် ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ရေထွက်ကုန် ငါးမက်ထရစ်တန် ၁ သိန်း ၆ သောင်းကျော် တင်ပို့ နိုင်ခဲ့ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော်ဖိုး ရရှိခဲ့တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ဧပြီလမှ ၁ ရက်မှ စက်တင်ဘာလ ၃၀ ရက်နေ့အထိ ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု အနေနဲ့ မက်ထရစ်တန် တစ်သိန်း ခြောက်သောင်းကျော် တင်ပို့ခဲ့တာ ဖြစ်ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ ဒသမ ၃၀၂ သန်း ရရှိခဲ့တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။

ပြည်ပကို ပုံမှန်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ရှစ်သောင်း နှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ သန်း ၁၁၀ ကျော် နဲ့ နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ခုနစ်သောင်း ရှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ ၆၅ သန်းကျော် ရရှိခဲ့တာ ဖြစ်တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ပြည်တွင်းမှ ပုစွန် အပါအဝင် ငါးစတဲ့ ရေထွက်ကုန်တွေကို တရုတ်၊ ထိုင်း၊ ဘင်္ဂလားဒေ့ရှ်၊ ဂျပန် စတဲ့ နိုင်ငံပေါင်း ၄၀ ကျော်ကို တင်ပို့နေတာဖြစ်ပြီး ရန်ကုန်ကတစ်ဆင့် ပုံမှန်တင်ပို့တဲ့အပြင် နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုကလည်း တိုက်ရိုက် တင်ပို့နေတယ်လို့ သိရပါတယ်။

image
6 w - Translate

ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု ကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော် ရရှိ
---------------------------
အခုဘဏ္ဍာနှစ် ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ရေထွက်ကုန် ငါးမက်ထရစ်တန် ၁ သိန်း ၆ သောင်းကျော် တင်ပို့ နိုင်ခဲ့ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ သန်းကျော်ဖိုး ရရှိခဲ့တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ဧပြီလမှ ၁ ရက်မှ စက်တင်ဘာလ ၃၀ ရက်နေ့အထိ ၆ လတာကာလအတွင်း ပြည်ပကို ငါးတင်ပို့မှု အနေနဲ့ မက်ထရစ်တန် တစ်သိန်း ခြောက်သောင်းကျော် တင်ပို့ခဲ့တာ ဖြစ်ပြီး အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၁၇၆ ဒသမ ၃၀၂ သန်း ရရှိခဲ့တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။

ပြည်ပကို ပုံမှန်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ရှစ်သောင်း နှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ သန်း ၁၁၀ ကျော် နဲ့ နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုမှ ငါးမက်ထရစ်တန် ခုနစ်သောင်း ရှစ်ထောင်ကျော် တင်ပို့ခဲ့ပြီး ကန်ဒေါ်လာ ၆၅ သန်းကျော် ရရှိခဲ့တာ ဖြစ်တယ်လို့ ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနကနေ သိရပါတယ်။

ပြည်တွင်းမှ ပုစွန် အပါအဝင် ငါးစတဲ့ ရေထွက်ကုန်တွေကို တရုတ်၊ ထိုင်း၊ ဘင်္ဂလားဒေ့ရှ်၊ ဂျပန် စတဲ့ နိုင်ငံပေါင်း ၄၀ ကျော်ကို တင်ပို့နေတာဖြစ်ပြီး ရန်ကုန်ကတစ်ဆင့် ပုံမှန်တင်ပို့တဲ့အပြင် နယ်စပ်ကုန်သွယ်မှုကလည်း တိုက်ရိုက် တင်ပို့နေတယ်လို့ သိရပါတယ်။

image
image
image