Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
အရမ်းခေတ်စားနေတဲ့ သင်္ကြန်မီနူး
ကိုရီးယားရေခဲသုပ် Bingsu ပြုလုပ်နည်း
..
ကိုရီးယားရိုးရာ အစားအစာဖြစ်တဲ့
Bingsu ရေခဲသုပ်ဟာ
သာမာန်မဟုတ်ပါဘူး
တဇွန်းခပ်စားလိုက်တာနဲ့
ပါးစပ်ထဲမှာ
မွမွကလေးအရည်ပျော်သွားတဲ့
နို့ရေခဲခြစ်မွမွရွရွလေးက အသက်ပါ။
စီးပွားဖြစ်လုပ်လုပ်
အိမ်မှာစားဖို့ပဲလုပ်လုပ်
စားမလောက်
ရောင်းမလောက်တဲ့
ကိုးရီးယား ရေခဲသုပ် ကလေး
လုပ်ကြည့်ကြပါစို့
A2ရဲ့ နည်းပညာ မျှဝေလိုက်ပါတယ်နော်
..
ပါဝင်ပစ္စည်းများ🍨
နွားနို့ရေခဲခြစ် ၂၅၀ ဂရမ်
နို့ဆီ ၂ ဇွန်း
နွားနို့ ယိုဇွန်း ၂ ဇွန်း
သီးစုံရနံ့ အချိုရည် အဆီ ၃၀ မီလီ
စပျစ်သီးခြောက် အနည်းငယ်
..
သစ်သီးအတုံးကလေးများ
၂၀၀-၄၀၀ ဂရမ်
စတော်ဘယ်ရီသီး🍓
ငှက်ပျောသီး🍌
ပန်းသီး🍎
ကီဝီသီး🥝
ဖရဲသီး🍉
နာနတ်သီး 🍍
စပျစ်သီး 🍇အစုံထဲ့လို့ရ။
.
ဖာလူဒါအနံ့ဆီ
လက်ဖက်စားဇွန်းတဇွန်း
..
ကျောက်ကျောမဲ
သို့မဟုတ်
ယိုးဒယားရောင်စုံမျှော့ချောင်း
သို့မဟုတ်
ပုလဲသီး
ယိုဇွန်း ၂ ဇွန်းစာ
..
ရေခဲမုန့် ၂ လုံး
..
ပြုလုပ်နည်း🍥
နွားနို့အစိမ်းကို
ပုံစံခွက်ထဲ ထဲ့ကာ
ရေခဲသေတ္တာမှာ အခဲခံထားပါ။
ရလာသော နို့ခဲကလေးများကို
ရေခဲကြိတ်စက်ဖြင့်
ကြိတ်ချေပါ။
နွားနို့ရေခဲခြစ်ကို
ပြင်ဆင်မည့်ခွက်ထဲ
ပထမဆုံးထဲ့ပါ
သစ်သီးများဖြင့်အလှဆင်ပါ
နို့၊နို့ဆီ၊အချိုရည်အဆီ၊ဖာလူဒါအဆီများ
အပေါ်မှ ညှစ်ထဲပါ။
..
ရေခဲမုန့် နှစ်လုံးထဲ့ပါ
စပျစ်သီးခြောက်ကလေးများဖြူးပါ။
..
နာမည်ကြီး
ကိုရီးယားBingsu ရေခဲသုပ်တပွဲ
စားသုံးရန်အသင့်ရပါပြီရှင်။
#cooking