2 w - Translate

ပျော်စရာတွေရယ်လို့
တကူးတက လိုက်မရှာမိတော့ဘူးလေ ။

ကိုယ့်မှာ ဖိစီးမှုတွေများလာရင်
ကော်ဖီခါးခါးလေး တစ်ခွက်ဖျော်ပြီး

အဲဒီကော်ဖီတွေကိုပဲ တစိမ့်စိမ့် သောက်ရင်းနဲ့
ဘဝရဲ့ မွန်းကျပ်မှုတွေကို အန်တုဖြစ်ပါတယ် ။

-ပုရစ်

image
2 w - Translate

တစ်နေ့နေ့တော့ ငါ့ကို ပိုင်ဆိုင်ရတာ ကံကောင်းတဲ့သူ တစ်ယောက်ကို တွေ့မှာပါ

image
2 w - Translate

နည်းပြ ကက်စ်ထရိုကို အယ်နာဆာအသင်း ထုတ်ပယ်
--------------------------
ဆော်ဒီကလပ် အယ်နာဆာအသင်းဟာ အခုနှစ်ရာသီအစပိုင်းမှာ ရလဒ်ဆိုးရွားမှုတွေကြောင့် နည်းပြ ကက်စ်ထရို ကို စက်တင်ဘာ ၁၇ ရက်က ထုတ်ပယ်လိုက်ကြောင်း အတည်ပြုခဲ့ပါတယ်။ တိုက်စစ်မှူး ရော်နယ်ဒိုပါဝင်နေတဲ့ အယ်နာဆာအသင်းဟာ အခုရာသီ ဆော်ဒီပရိုလိဂ် ရာသီအစ ၃ ပွဲမှာ ၁ ပွဲသာအနိုင်ရခဲ့ပြီး ရမှတ် ၅ မှတ်နဲ့ အဆင့် ၇ နေရာကို ရောက်နေသလို အာရှချန်ပီယံလိဂ် အဖွင့်ပွဲစဉ်မှာလည်း အယ်ရှော်တာအသင်းနဲ့ တစ်ဂိုးစီသရေကျခဲ့ ပြီးနောက် နည်းပြ ကက်စ်ထရိုကို ထုတ်ပယ်ဖို့ ဆုံးဖြတ်လိုက်တာဖြစ်ပါတယ်။

အယ်နာဆာအသင်းဟာ လာမယ့် သောကြာညမှာ ကစားရမယ့် အယ်အီတီဖတ်အသင်းနဲ့ ပွဲမတိုင်ခင်မှာ နည်းပြသစ် ခန့်အပ်နိုင်ဖို့ကို ကြိုးစားသွား ရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ အစောပိုင်းသတင်းတွေအရတော့ အယ်နာဆာအသင်းဟာ အေစီမီလန်နည်းပြဟောင်း ပီအိုလီ ကို နည်းပြသစ်အဖြစ် ခန့်အပ်နိုင်ဖို့အတွက် ဆွေးနွေးမှုတွေ ပြုလုပ်နေတယ်လို့ သိရပြီး အခုနောက်ဆုံး ကြားသိ ရတဲ့ သတင်းတွေအရလည်း ပီအိုလီနဲ့ အပြီးသတ်ဆွေးနွေးမှုတွေ ပြုလုပ်ဖို့ပဲ ကျန်တော့တယ်လို့ သိရပါတယ်။ နည်းပြ ပီအိုလီဟာ အေစီမီလန်အသင်းကို စီးရီးအေချန်ပီယံဆု ရရှိအောင် ဦးဆောင်ပေးနိုင်ခဲ့သူ ဖြစ်ပြီး ၂၀၂၃-၂၄ ဘောလုံးရာသီအကုန်မှာ အီတလီကလပ်အသင်းနဲ့ လမ်းခွဲခဲ့ပြီးနောက် ကလပ်အသင်းလက်မဲ့ ဖြစ်နေသူလည်း ဖြစ်ပါတယ်။

image
2 w - Translate

အေးလေ😏

image
2 w - Translate

ငါဆို အောက်လမ်းနဲ့တိုက်မှာ ဆိုပြီးတော့ကို ခြိမ်းခြောက်ထားတာ😏😏🤌🤌
#kuukuu

image
2 w - Translate

ငါးကချင်ချက်

ငါးကို ဒီအတိုင်း ချက်စားတာထက် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေး ကချင်ချက် ချက်စားရင် ထမင်းပိုမြိန်တာပေါ့နော်။ ကချင်ချက် ချက်ဖို့အတွက် မဖြစ်မနေ လိုအပ်တာက ချဉ်စော်ခါးသီး အခြောက် ဖြစ်ပါတယ်။ ကချင်ပြည်နယ်မှာတော့ မက်လင်ချဉ်သီး အခြောက်ကိုလည်း သုံးလေ့ရှိပါတယ်။ ရှမ်းပြည်ဘက်မှာတော့ အချဉ်ဟင်း အတွက် ချဉ်စော်ခါးသီးခြောက်ကို သုံးကြပါတယ်။

ချက်နည်း
ငါးကို အနေတော် အတုံးလေးတွေ တုံးပြီး ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့နဲ့ နယ်ပါ။ (မနယ်ပဲ ဒီတိုင်းချက်လဲ ရပေမယ့် ဆားနယ်ပြီး နပ်ထားတော့ အသားထဲ အရသာပိုဝင်ပြီး စားလို့ပိုကောင်းပါတယ်)
ကချင်ချက် ချက်ရင် အသားနဲ့ ကြက်သွန်နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီးတို့ကို တစ်ခါတည်း အိုးထဲ ထည့်ပြီး ချက်လေ့ရှိသလို ၊ ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ တို့ကို ဆီသတ်ပြီး ချက်ရင်လည်း ရပါတယ်။
(ဆီသတ်ပြီး ချက်ရင်တော့ အရောင်ပိုလှပါတယ်)
အိုးပူပူမှာ ဆီအနည်းငယ် ထည့်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူထောင်း၊ ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီး ထားတာကို နနွင်း၊ အရောင်တင်မှုန့်အနည်းငယ် ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး ပါးပါးလှီးထားတာကို ထည့်ပြီး ခရမ်းချဉ်သီးတွေ လိပ်သွားပြီဆိုရင် ငါးကို ထည့်ပါ။
ချဉ်စော်ခါးသီးခြောက် ပါးပါးလှီး၊ ငရုပ်သီးစိမ်း ပါးပါးလှီး( စားနိုင်သလောက် စပ်စပ်လေး ထည့်နိုင်ပါတယ်) ၊ ငံပြာရည် ထည့်လိုပါက အနည်းငယ် ထည့်ပြီး သာသာလေး မွှေပါ။
သမသွားရင် ရေအသင့်တင့်လောက် ထည့်ပြီး အိုးအဖုံး ပိတ်ထားလိုက်ပါ။
ရေဆူလာတဲ့အခါ ဟင်းအိုးကို မွှေရင် ငါးတွေကြေသွားမှာ စိုးတဲ့အတွက် အိုးလေးကို အသာလေး လှုပ်ခါပြီး မွှေပါ။
ရေခမ်းလို့ငါးအကျက် လိုသေးရင် ရေထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
ငါးတွေ ကျက်လာရင် ချဉ်စော်ခါးသီးခြောက်ကလည်း အချဉ်အရသာ ထွက်လာပြီမို့ဟင်းအရသာ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေး ဖြစ်လာမှာ ဖြစ်ပါတယ်။
လိုအပ်တဲ့ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ကို ထပ်ထည့်ပါ။ အရည်စပ်စပ်လေးနဲ့ ကြိုက်ရင်တော့ ရေအများကြီး မခမ်းခင် ချနိုင်ပါတယ်။ ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ဖက်ဖယ်ရွက်၊ ရှမ်းနံနံရွက်၊ နံနံပင်တို့ကို ပါးပါး လှီးထားတာလေး ထည့်လိုက်ပြီး အိုးကို ချလိုက်ရုံပါပဲ။ ဒါဆိုရင် ဖက်ဖယ် ၊ ရှမ်းနံနံအနံ့လေး မွှေးကြိုင်နေတဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အရသာရှိသော ငါးကချင်ချက် ရပါပြီ။
ချဉ်စော်ခါးသီး မရှိဘူးဆိုရင်တော့ ချဉ်စော်ခါးသီးအစား အိုးချခါနီးမှာ သံပုရာသီးကို ညှစ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
ဟင်းတွေကို ဆီများများနဲ့ချက်တာ မကြိုက်တဲ့သူတွေအတွက်တော့ ဆီနည်းနည်းနဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ကချင်ချက်လေးက အဆင်ပြေစေမယ် ထင်ပါတယ်။
ငါးအပြင် ကြက်သား ဝက်သား၊ အမဲသားတို့ကိုလည်း ခုလို ချက်စားနိုင်ပါတယ်။ ဖက်ဖယ်ရွက်ကိုတော့ ရန်ကုန်မှာဆိုရင် သံစျေးတို့၊ City mart တို့မှာ ရနိုင်မယ် ထင်ပါတယ်။
Source: Chaw Su Su Khaing
#credit

image
2 w - Translate

😷 ငါးငါးပိရည်ကြိုတော့မယ်ဆိုရင်ရေနွေးဆူအောင်တည်ပါဆူလာရင်နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါကျမကတော့နနွင်းမှုန့်အနံ့ကြိုက်လို့ပိုထည့်ထားပါတယ်ဝါဝါမွှေးမွှေးလေးပေါ့ပြီးမှငါးငါးပိထည့်ပြီး၃မိနစ်မီးအေးအေးနဲ့ကြိုပါတယ်ပြီးမှငရုတ်သီးစိမ်းရယ်ကြက်သွန်ဖြူရယ်ကိုဆားထည့်လှော်ထားတာကိုထောင်းပြီးငါးငါးပိရည်ထဲထည့်ပါတယ်ငါးပိရည်အရသာပိုရဖို့ငါးပြုတ်ပြီးသားတွေထပ်မထည့်ပါဘူးရှင်ကြိုက်ရင်တော့ထည့်လို့ရပါတယ်ရှင်
Crd

image
2 w - Translate

ဝက်နံရိုး မီးတောက်
~~~~~~~~~~~

ဝက်နံရိုး ပြုတ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ဝက်နံရိုး (သို့) ဝက်လည်ပင်ရိုး - ၈၀ကျပ်သား (ရေသန့်စင်အောင် ဆေးထားပေးပါ)
ဆား - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း
ပဲငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ဇွန်း
အသားမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
ဟင်းခတ်မှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း
ရေ - ၂လီတာခွဲ
စပါးလင် (သို့) ပဒယ်ဂေါ - ၂ပင် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူချဉ် - ၁ခု
ကြက်သွန်နီ - ၁လုံး (ထပ်ခြမ်းခြမ်းထားပါ)
နံနံပင် အမြစ် - လက်တဆုပ်စာ
----------------------------------
ဝက်နံရိုး ဟင်းချက်ပြင်ဆင်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ

- ငရုတ်သီးစိမ်း - အတောင့် ၃၀ (ညက်အောင် ထောင်းထားပါ)
- သံပရာသီး - ၇လုံး (အစေ့ထုတ်ထားပါ)
- နံနံပင် - စည်းဝက် (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ကြက်သွန်မြိတ် - ၁စည်း (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ရှောက်ရွက် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်းစာ (ပါးပါးလှီးထားပါ)
- ငါးငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၃ဇွန်း
----------------------------------
ဝက်နံရိုး ပြုတ်နည်း

၁။ အရင်ဆုံး ဝက်နံရိုးများကို သန့်စင်အောင် ဆေးထားပေးပါ။ အတုံးရှည်များ ပိုင်းဖြတ်ပါ။
၂။ ဝက်နံရိုးကို ဆား(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်)၊ အသားမှုန့် (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ဇွန်း) တို့ဖြင့် သမအောင် ရောနုယ်ထားပေးပါ။
၃။ ပြီနောက် ဒယ်အိုးကြီးထဲ ရေ၂လီတာခွဲ ထည့်ပြီ ဆူအောင် တည်ထားပါ။
၄။ ဆူလာလျှင် ဆား(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း) ထည့်ပါ။
၅။ ပြီနောက် ဝက်နံရိုးများကို ထည့်ပြီ ပြုတ်ပေးရမှာပါ။
၆။ ပြီမှ နံနံပင်အမြစ်၊ ကြက်သွန်ဖြူချဉ်၊ ကြက်သွန်နီ၊ စပါးလင်(သို့)ပဒယ်ဂေါ တို့ကို ထည့်ပြီ ရောမွှေလိုက်ပါ။
ရ။ အရသာအတွက် ပဲငံပြာရည် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်များ ထည့်ပေးပါ။
၈။ ထို့နောက် ဝက်နံရိုးပြုတ်ရည် ဆူအောင် ပြန်တည်ထားပြီ ဆူလာလျှင် ပြုတ်ရည်မှ အမြုပ်များကို ဇွန်းဖြင့် ဖယ်ပေးပြီ မီးလျှော့လိုက်ပါ။
၉။ မီးနည်းနည်းဖြင့် slow cook ၁နာရီခွဲမှ ၁နာရီ၄၅မိနစ်ခန့် တည်ပေးရမှာပါ။
၁၀။ ဝက်နံရိုးများ နူးအိပြီဆိုလျှင် နံရိုး မီးတောက်ကို စတင်ပြင်ဆင်ပါတော့မည်။
---------------------------------
နံရိုး မီးတောက်ပြုလုပ်နည်း

၁။ ဒယ်အိုးထဲမှ နံရိုးများကို ဇောက်ပန်းကန်ပြားထဲ ထည့်လိုက်ပါ။
၂။ ပြီလျှင် ထောင်းထားသော ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင်၊ ရှောက်ရွက် တို့ကို ဝက်နံရိုးပေါ်မှ ဖြူးပေးလိုက်ပါ။
၃။ ပြီနောက် ဝက်နံရိုးပြုတ်ရည် (၃ခွက်) စာကို ငါးငံပြာရည်(စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ဇွန်း)၊ သံပရာရည် (စားပွဲတင်ဇွန်း ၇ဇွန်း) တို့ဖြင့် သမအောင် ရောမွှေလိုက်ပါ။
၄။ ပြီမှ ရောမွှေထားတဲ့ ပြုတ်ရည်များကို ဝက်နံရိုးပေါ်သို့ ပူပူလေး လောင်းချပေးပြီ အရသာရှိသော နံရိုးမီးတောက် ချဉ်စပ် ဟင်းချိုကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ...

Credit: WutYee Food House

image
2 w - Translate

လက်ဖက်သုပ်

လက်ဖက်
အကြော်စုံ
ပုစွန်ခြောက်
ငရုတ်သီးစိမ်း
ခရမ်းချဉ်
ငံပြာရည်
ဆီ
အချိုမှုန့်/ကြက်သားမှုန့်
သံပုရာရည်

Credit photo ဘုန်းဘုန်း

image
2 w - Translate

Your skin but better ဆိုတဲ့အတ်ိုင်း

ဝက်ခြံ/ဝက်ခြံအမာရွတ်ရှိနေတဲ့ ကိုယ့်မျက်နှာကို full coverage နီးနီးပေးချလ်ိုက်ပြီး

ကိုယ့်လက်နဲ့ကိုယ် cleansing မလုပ်သရွေ့makeup တစ်နေ့ကုန် မရွေ့မပျက်ပဲ ကြာရှည်ခံလွန်းတဲ့

🌟Bella super star perfect matte foundation 🌟

အရောင်ကတော့ နှစ်ရောင်ရှိတယ် နှစ်ရောင်လုံးက warm tone type အဝါဖောက် မို့ cool tone တွေဆိုသိပ်အဆင်ပြေမယ်မထင်

အဝါဖောက် ကိုမှအသားဖြူသူအဆင်ပြေမယ့်ကာလာလေးပေါ့

20ကအသားလတ်သူအဆင်ပြေမယ်

ဆောင်းဒီ super star ကိုကြိုက်ရတဲ့ပထမဆုံးအကြောင်းအရင်းက

အသားအရေနဲ့တစ်ထပ်တည်းနီးနီးကျပြီး ကိုယ့်
အသားအရေကိုမှ တစ်ဆင့်လင်းတစ်ဆင့်ဝင်းပိုလှသွားစေတဲ့ feeling ပေးချလိုက်တာပဲ founds လိမ်းထားတယ်လို့တောင်ထင်ရက်စရာမရှိအောင် lightweight ဖြစ်လွန်းတာ

နောက်တစ်ခု ပထမတစ်ထပ်တည်းနဲ့တောင်coverage တော်တော်ရနေတာကွာ ဝက်ခြံအမာရွတ်ရှိသူဆိုနှစ်ထပ်လောက်ဆို full coverage နီးနီးရတယ်

နောက်ပြီး အချ်ိန်ကြာလေ မိတ်ကပ်သားတက်လေလှလေ တစ်စေ့လေးမှရွေ့မသွားတာ သူ့အားသာချက် ချွေးထွက်လေလှလေဆိုတာမျိုးကွာ

Primer effect ပါပါတော့ တစ်ချို့foundation တွေလိုမလိမ်းခင် primer တစ်ထပ်ခံနေစရာမလိုဘူးကွယ်

ပေါ့ပေါ့ပါးပါး အထုတ်လေးကိုကောက်ညှစ်ချပြီး လိမ်းချသွားရုံပဲ

အမာရွတ်များရင်အဲ့နားလေးကို မလိမ်းခင် color corrector ခံ concelar သဘောတစ်ထပ်အုပ် ပြီးမှ foundation လို့တစ်ထပ်ထပ်ဖြန့်လိမ်း ရှယ်ပဲအေ

အိတ်ဆောင်size လေးဆိုတော့
အရောင်ကိုက်မကိုက်စမ်းသုံးချင်လဲအဆင်ပြေသွားတယ် budget ချိန်သုံးချင်လဲအဆင်ပြေတယ်

ခရီးဆောင်လဲအဆင်ပြေသွားတယ်ကွယ်

#beautypartneringbysaung
#myanmarbeautyblogger
#bellabeastar
#bellasuperstarfoundation

image