Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
🌵 ငရုတ်ပင်ပုကို ဗူးနဲ့စိုက်ပြီး အသီးသီးအောင်လုပ်နည်း 🌵
🌶 လိုအပ်သောပစ္စည်းများ........
၁။ ငရုတ်သီးအစိမ်း
၂။ ၅ လီတာပလပ်စတစ်ဗူးခွံ
၃။ နုံးမြေ
၄။ မြေဆွေး (နွားချေး/ကြက်ချေး)
၅။ အုန်းမှုန့် (အုန်းဆံဖက်)
၆။ ပါရာ (ပါရာစီတမော)
🌶 စိုက်ပျိုးနည်း..........
၁။ ၅ လီတာ ပလပ်စတစ်ဗူးကို ထက်ဝက်ပိုင်း၍ စိုက်ပျိုးရန်
ပြင်ဆင်ပါ။
၂။ နုံးမြေ ၃ ပုံ၊ မြေဆွေး ၁ ပုံ၊ အုန်းမှုန့် ၁ ပုံတို့ကို ရောမွှေပြီး
ပြင်ဆင်ထားသော ဗူးထဲသို့ ထည့်ပါ။
၃။ အကောင်းဆုံး ငရုတ်သီးအစိမ်းမှ အစေ့များကို ထုတ်ယူ
၍ ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ပျိုးအိတ်ထဲတွင် အပင်ပေါက်
အောင် ပြုလုပ်ပါ။ အရွက် ၃-၄ ရွက် စပေါက်လာသည်
အထိ စောင့်ပါ။
၄။ ပျိုးပင်ပေါက်များကို ဗူးထဲရှိ ပြင်ဆင်ထားတဲ့ မြေနေရာ
လွတ်ထဲတွင် စိုက်ထည့်ပြီး မြေကြီးကို သေချာဖုံးဖိပေးပါ။
ရေဝအောင်လောင်းပြီး နေရောင်ကောင်းစွာရရှိသည့်နေရာ
တွင် ထားပါ။
၅။ စိုက်ပျိုးပြီး ရက် ၃၀ ကြာသောအခါ အပွင့်နှင့် အသီးများ
ပိုမိုထွက်ရှိစေရန် ငရုတ်ပင်၏ အပေါ်ပိုင်းကို ဖြတ်ပေးပါ။
၆။ အပင်ကြီးထွားမှုနှင့် ပန်းပွင့်ခြင်းကို အားပေးရန်အတွက်
ပါရာစီတမော ဆေးပြား ၁ ပြားကို ရေသန့် ၁ လီတာနှင့်
ရောပြီး တစ်လလျှင် တစ်ကြိမ် ဖြန်းပေးပါ။
၇။ ရက် ၆၀ မှ ၉၀ ကြာသောအခါ ငရုတ်ပုပင်မှ အသီးများ
စတင်သီးလာမည်ဖြစ်ပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
အဆင်ပြေကြပါစေ......! 🌱
😊ပဲဇောင်းရမ်းသီး အရသာရှိပြီး ကျန်းမာရေးနှင့်ညီညွတ်သော ထိုင်းဒေသထွက် ဟင်းသီးဟင်းရွက်တစ်မျိုးဖြစ်သည်။ အရွက် ၊ အပွင့် ၊ အစေ့ တွေ အကုန် စားလို့ ရပါတယ် ။ သူတို့ရဲ့ ထူးထူးခြားခြား ဂုဏ်သတ္တိတွေနဲ့ ဘယ်လိုအသုံးပြုရမလဲဆိုတာ ကြည့်လိုက်ရအောင်။
ပဲဇောင်းရမ်းသီး၏ ဂုဏ်သတ္တိများနှင့် အကျိုးကျေးဇူးများ✅✅
အရိုးနှင့် သွားများကို အာဟာရဖြစ်စေသည်။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ကယ်လ်စီယမ် ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်တာကြောင့် အရိုးနဲ့ သွားတွေကို သန်မာစေပြီး အရိုးပွရောဂါ ဖြစ်နိုင်ချေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို အားကောင်းစေတယ်။
- ဗီတာမင် C ကြွယ်ဝသောကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်၏ ခုခံအားစနစ်ကို လှုံ့ဆော်ပေးပြီး ရောဂါပိုးများကို တိုက်ဖျက်ပေးသည်။
အသားအရည်ကို အာဟာရဖြည့်ပေးတယ်။
- ဗီတာမင် A နှင့် antioxidants များ ပါဝင်သောကြောင့် အသားအရေကို ကြည်လင်စေပြီး အိုမင်းရင့်ရော်မှုကို နှေးကွေးစေပါသည်။
အူတွင်းရှိ ဓာတ်ငွေ့များကို ဖယ်ရှားပေးသည်။
- ပူနွေးသောအာနိသင်ရှိပြီး ဝမ်းချုပ်ခြင်း၊ ဝမ်းပျက်ခြင်းနှင့် ဝမ်းချုပ်ခြင်း၏ လက္ခဏာများကို လျှော့ချပေးသည်။
မျက်လုံးကို အာဟာရဖြစ်စေတယ်။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာပါတဲ့ ဗီတာမင် A က မျက်စိအမြင်အာရုံကို ထိန်းပေးပြီး ညဘက်မျက်စိကွယ်တာကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
သွေးကို အာဟာရဖြစ်စေတယ်။
- သံဓာတ် ပါ၀င်ပြီး သွေးနီဥများထုတ်လုပ်ရန် ကူညီပေးသောကြောင့် သွေးအားနည်းနေသူများအတွက် သင့်လျော်ပါသည်။
အပင်ပရိုတင်း
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ပရိုတင်းဓာတ် မြင့်မားစွာပါဝင်တာကြောင့် သက်သတ်လွတ်စားသူများအတွက် သင့်လျော်ပါတယ်။ သို့မဟုတ် အစားအသောက်တစ်ခုတွင်
ပဲဇောင်းရမ်းသီး အသုံးပြုနည်း
1. လတ်ဆတ်သောအသီးအရွက်အဖြစ်စားပါ။
- ငရုတ်သီး၊ မက်ကရယ် (သို့) သင်္ဘောသီးသုပ်ဖြင့် လူကြိုက်များသည်။ အရသာရှိပြီး ကြွပ်ဆတ်ပြီး သဘာဝအတိုင်း ချိုမြိန်ပါတယ်။
2. ပဲဇောင်းရမ်းသီး
- လူကြိုက်များသော မီနူးတစ်ခုတွင် သုပ်ပါဝင်ပစ္စည်းများ၊ အုန်းလှော်၊ ပုဇွန်ခြောက်၊ မြေပဲနှင့် အစပ်သုပ်များကို ရောစပ်ထားသော ပဲစေ့ပြုတ်ကို အသုံးပြုသည်။
3. ကြော် သို့မဟုတ် ဟင်းထဲထည့်ပါ။
- ပဲတောင့်များကို ကမာဆီချက်ဖြင့် မွှေကြော်၊ ကြက်ဥနှင့် မွှေကြော်၊ သို့မဟုတ် အစပ်ဟင်း (သို့) တောတွင်းဟင်းတွင် ထည့်နိုင်သည်။ အတူတူသွားမယ်။
4. ပဲဇောင်းရမ်းသီး (အမှည့်လွန်သောအခါ)၊
- အပင်အခြေခံပရိုတင်းအရင်းအမြစ်အဖြစ် အသုံးပြုသော မုန့်ညက် (သို့) မုန့်ညက်တွင် လှော်ပါ။
သတိထားပါ။
- ပဲအမျိုးမျိုးမှာ ဓာတုဓာတ်အကြွင်းအကျန်တွေ ပါဝင်တာကြောင့် မစားခင် သေချာဆေးကြောသင့်ပါတယ်။
- ဝမ်းပျက်စေနိုင်သောကြောင့် အစာတစ်နပ်တွင် အလွန်အကျွံမစားပါနှင့်။
#ကျမ်းမာရေးဗဟုသုတ