27 w - Translate

ခြအကြောင်းနှင့် ခြရှင်းနည်း.....
----

သင့်အိမ်ထဲမှာ ဘယ်ပိုးမွှားကောင်မဆို ရှိနေပြီဆို စိတ်အနှောင့်အယှက်ဖြစ်စရာပါပဲ၊ ဒါပေမဲ့ အချို့ပိုးမွှားတွေကတော့ အဲဒီထက်တောင် ပိုပါသေးတယ်။ ဥပမာဆိုရရင် ခြ။ ခြတွေဟာ သင့်အိမ်ရဲ့ အခြေခံအုတ်မြစ်တွေ၊ အကာအရံတွေ၊ သစ်သားထည်တွေ၊ နဲ့ ရေကန်အနားကွပ်တွေကိုပါ တဖြည်းဖြည်းဝါးမျိုသွားနိုင်ပါတယ်။ ခြစားသွားနိုင်တယ်ပေါ့။ ပြီးတော့လည်း အိမ်အာမခံမူဝါဒတွေထဲမှာလည်း ခြစားလို့ ပျက်စီးဆုံးရှုံးခြင်းအတွက် အကျုံးမဝင်ပါဘူး။

အမေရိကန်မှာတော့ လုပ်ငန်းရှင်တွေနဲ့ အိမ်ပိုင်ရှင်တွေဟာ ခြတွေကြောင့် ပျက်စီးမှုကို ပြုပြင်ကုသခြင်းအတွက် နှစ်စဉ် အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၂ ဘီလျံကျော် ကုန်ကြကြောင်း အမေရိကန်ပတ်ဝန်းကျင်ကာကွယ်ရေးအေဂျင်စီ (EPA) ရဲ့ ထုတ်ပြန်ချက်တစ်ရပ်အရ သိရပါတယ်။ သင်လည်း အဲဒီလိုမျိုး ငွေကုန်ကြေးကျမရှိရအောင် သင့်အိမ်ကို အခုချက်ချင်းပဲ စတင်ပြုပြင်ချင်နေပါလိမ့်မယ်။

ခြအမျိုးအစားတွေထဲကမှ သစ်ခြောက်ခြနဲ့ မြေအောက်ခြတွေက အဓိကနှစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ ဒီခြမျိုးစိတ်နှစ်မျိုးစလုံးက သင့်အိမ်အတွက် အန္တရာယ်ရှိပါတယ်၊ တစ်မျိုးစီက သင့်အိမ်ရဲ့ မတူညီတဲ့ဧရိယာတွေမှာ နေထိုင်ကျက်စားကြတာလည်းဖြစ်ပါတယ်။

သစ်ခြောက်ခြများ

သူ့နာမည်အတိုင်းပဲ သစ်သားအထည်တွေပစ္စည်းတွေထဲမှာ နေထိုင်စားသောက်ပါတယ်။ အ‌ရောင်အားဖြင့် အဝါရင့်ကနေ အညိုနုအကြား ရောင်စဉ်တွေရှိနိုင်ပြီး တောင်ပံတွေလည်း ရှိနိုင်ပါတယ်။ အရွယ်အားဖြင့် မြေအောက်ခြတွေထက် ပိုကြီးပြီးတော့ လက်မဝက်လောက်အထိတောင် ကြီးထွားနိုင်ပါတယ်လို့ သိရပါတယ်။ ဆွေမျိုးမိတ်ဆွေအပေါင်းအသင်းရောင်းရင်းပေါင်း ၂,၅၀၀ အထိနဲ့အတူတကွ အုပ်စုဖွဲ့နေထိုင်လေ့ရှိပါတယ်။

မြေအောက်ခြများ

သူတို့ရဲ့နာမည်အတိုင်း မြေအောက်ခြတွေဟာ မြေကြီးအောက်မှာ နေထိုင်ကြကာ ရွှံ့ပြွန်လေးတွေကနေတစ်ဆင့် အိမ်ထဲကို ဥမင်လိုဏ်ခေါင်း‌ဖောက်လုပ်ကြတာပဲဖြစ်ပါတယ်။ မြေအောက်ခြတွေဟာ ဆွေမျိုးမိတ်ဆွေအပေါင်းအသင်းရောင်းရင်းပေါင်း ၁ သိန်းမှ ၁ သန်းအထိနဲ့အတူတကွ အုပ်စုဖွဲ့နေထိုင်လေ့ရှိတာကြောင့် မြေအောက်ခြအုပ်စုဟာ သစ်ခြောက်ခြအုပ်စုထက် အတော်လေးကို ကြီးမားပါတယ်။

ခြစားတဲ့အခါ မြန်ဆန်ထိရောက်တဲ့ နှိမ်နင်းကုသမှုက အရေးပါလှပါတယ်။

ဒီခြတွေကို ရှင်းဖို့ ယေဘုယျနည်းလမ်းတွေကတော့ ၁။ ဘိုးရစ်အက်စစ်လောင်းခြင်း၊ ၂။ လိမ္မော်ခွံဆီကို ပန်းကန်‌ဆေးဆပ်ပြာဆီအနည်းငယ်၊ ရေအနည်းငယ်တို့နဲ့ရော၍ ဖျန်းခြင်း၊ ၃။ အလွယ်ကူဆုံးအနေနဲ့ အိုကီ သို့မဟုတ် ဖူဂျီဆပ်ပြာခရင်မ်ကို အရည်ဖျော်၍ ဖျန်းခြင်းတို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။

#knowledge

image

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
27 w - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
image
image
image
image
27 w - Translate

အာလူးချောင်းကြော် (French Fries) (အေးနေလဲ စားလို့ကောင်းတဲ့နည်း)

အာလူးချောင်းကြော်မေးထားတဲ့သူတွေအတွက်ကော အခြားသူငယ်ချင်းတွေအတွက်ကောရေးပေးလိုက်ပါတယ်။
အာလူးချောင်းကြော်က ကြော်နည်းအမျိုးမျိုးရှိတဲ့ထဲက ဒီနည်းကတော့ အေးသွားလဲ စားလို့အရမ်းကောင်းတဲ့နည်းပါ။ အိမ်မှာကြော်တာတော့ အားပေးလွန်းလို့ဓါတ်ပုံရိုက်ဖို့အဲ့တာလေးပဲကျန်တော့တယ်။ အာလူးကြော်က ပူနေတုံးမှာတော့ ဘယ်နည်းနဲ့ပဲကြော်ကြော်စားလို့ကောင်းပါတယ်။ တချို့ကတော့ အလုံးလိုက်ကို ချက်ချင်း လှီးပြီးကြော်တယ်။ တချို့ကရေခဲသေတ္တာအခဲထဲထည့်ပြီးမှ ပြန်ကြော်ကြတယ်။ ရေခဲသေတ္တာအခဲတဲ့ထည့်တဲ့နည်းက တကယ်တော့ ဆိုင်ကြီးတွေမှာ သူတို့ရဲ့မူရင်းနေရာကနေ ယူရတာ အခက်အခဲရှိလို့အခဲရိုက်ပြီးမှ သယ်တာပါ။ အဲတာကိုမှ
ပြန်ကြော်ထားတာပါ။ ပူပူလေးစားမယ်ဆိုရင်တော့ ဘာမှမခဲပဲ ဒီအတိုင်းကြော်နိုင်ပါတယ်။ ဒါမှမဟုတ်
ဖြေးဖြေးချင်းနဲ့တီဗွီကြည့်ရင်းပဲ စားစား အစာပြေစားစား အေးလဲ စားကောင်းတဲ့နည်းကတော့ အခုနည်းလေးနဲ့ကောင်းပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်နော်။

ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ
၁။ အာလူးအကြီး - ၂ လုံး
၂။ သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း (မထည့်လဲရ)
၃။ ဆား - အနည်းငယ်
၄။ ကြော်ရန်ဆီ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အာလူးကို အခွံခွာ အချောင်းလေးတွေလှီးပါ။
၂။ ထို့နောက် ဇလုံတခုထဲတွင်အာလူးထည့် ပြီး ရေအေးကို အာလူးအားလုံးမြုပ်အောင်ထည့်ပါ။ သကြားထည့်ပါ။ (သကြားတွေအရည်မပျော်လဲရပါတယ်။) ရေအေးထဲမှာ အနည်းဆုံး နာရီ ၀က်မှ တနာရီအထိ စိမ်ထားပါ။
၃။ ပြီးလျှင် ရေစစ်ပြီး ရေခြောက်အောင် စက္ကူဖြင့် သေချာသုတ်ပါ။ (တဘက်တခုကို ယူပြီးအာလူးတွေတင်ပြီး တဘက်နဲ့အသာလေးလှိမ့်လိုက်တယ်။ အလွယ်နည်းပေါ့။)
၄။ အာလူးကြော်ရာမှာ ဆီမြုပ်အောင်ကြော်မှ အနောက်တိုင်းနိုင်ငံတွေရဲ့ကြော်နည်းနဲ့တူမှာပါ။ ထို့ကြောင့် ဆီကိုအများကြီးသုံးပါ။ အာလူးကြော်ရန်အတွက် ဒယ်အိုးထဲတွင်ဆီ ထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် မီးဖို ကို medium heat (မီးလျော့) ထားပြီး ၅ မိနစ်ခန့်ထည့်ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် ဆယ်ထားပါ။
၅။ ဆယ်ထားသော အာလူးများကို ဆီစစ်ရ်ျ ဆီခြောက်အောင် လုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ်ထဲတွင် အနည်းဆုံး ၃ နာရီ ခန့်ထည့်ထားပါ။ (ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ်အအေးခန်းထဲထည့်ပြီးကြော်ရင် ပိုကြွပ်ပါတယ်။)
၆။ ပြီးလျှင် ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အာလူးချောင်းများကို ပြန်ထုတ်ပြီး ဆီပူပူထဲမှာ ရွှေဝါရောင်သန်းလာသည်အထိကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် ဆီစစ်ပါ။ ဆီစစ်နေတုံး ပူပူလေးမှာ ဆားအနှံ့ဖြူးပြီး နှံ့သွားအောင်ဇကာကိုလှုပ်ပေးပါ။
၇။ ကြွပ်ကြွပ်လေးနဲ့အေးနေလဲ စားလို့ကောင်းနေမယ့် အာလူးချောင်းကြော်ကို ခရမ်းချဉ်သီးဆော့၊ ငရုတ်ကောင်းတို့နဲ့သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image
27 w - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image