ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image

ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။

image
image
image
image
9 w - Translate

""စိတ်ချမ်းသားချင်ရင်မသိချင်ယောင်ဆောင်လိုက်ပါ""
"နေရာတကာ အလိုက်သိတာက ကောင်းတယ်ဆိုပေမဲ့
"တချို့အရာတွေက မသိချင်ယောင်ဆောင်တတ်ရတယ်
ဒါမှ စိတ်ချမ်းသာရမှာပါ ။
"သင်မရှိရင် မဖြစ်ဘူးဆိုတာ လောကမှာမရှိဘူး
"နေအလင်းရောင် တစ်ခုတည်းနဲ့ ကမ္ဘာကြီးလင်းနေရင်
"ညဆိုတာ ဖြစ်လာမှာမဟုတ်ဘူးလေ ။
"ဘဝမှာ နေရာတကာ လိုက်ပြီးတွေးပေးနေရင်
ကိုယ်ပဲပင်ပန်းရလိမ့်မယ်၊
"လွှတ်ချသင့်တဲ့အရာတွေကို
"လွှတ်ချတတ်အောင်သင်ယူပါ၊
"ဆွဲထားသမျှ ပူလောင်နေရင်
အဲ့ဒီရပ်ဝန်းမှာ ကြာကြာမနေနဲ့ မလိုအပ်တော့ဘူးဆိုရင်
သိသာစွာပြောင်းလဲတတ်တာ လူ့သဘာဝပါ ။
"ဒါကြောင့်မှန်နေရင်တောင် မငြင်းနဲ့ တိတ်ဆိတ်နေခြင်းက
ပညာပါ၊ မြင်နေရင်တောင် မပြောပဲနေရမဲ့အနေအထားဆိုရင်
မသိချင်ယောင်ဆောင်ထားလိုက်ပါ
"တချို့တွေက
စေတနာရဲ့ တန်ဖိုးကို နားလည်မှာမဟုတ်ဘူး ။
"ဘဝမှာအများကြီးပေးလို့ အများကြီးပြန်ရတာဆိုလို့
မေတ္တာပဲရှိတယ်
"ဒါပေမဲ့ မေတ္တာနဲ့ မထိုက်တန်တဲ့သူကိုပေးမိတဲ့အခါ
"ပြန်ရတာက နောင်တဆိုရင် အဲ့ဒီနောင်တအပေါ် ဒေါသဖြစ်ခြင်းကြောင့်
ပေးသမျှမေတ္တာတွေက ဒဏ်ရာအဖြစ်ပြန်ရမဲ့အတူတူ
"မသိချင် ယောင်ဆောင်လိုက်တာက ပိုအေးချမ်းပါတယ်။
Credit

image
9 w - Translate

Apple has introduced the iPhone 16e — a new, more affordable addition to the iPhone 16 lineup.

Introducing the iPhone 16e: Here's what you should know - Good Morning America
www.goodmorningamerica.com

Introducing the iPhone 16e: Here's what you should know - Good Morning America

Pre-orders begin February 21, with availability on February 28.
9 w - Translate

Part-1
ဘယ်နေရာ၊ ဘယ်အချိန်၊ ဘယ်သူနဲ့မဆို
ဘာပြောရပြောရ
အခန်း (၁)
စကားပြောနည်းသင်ရိုးအမှတ် ၁ဝ၁
အောင်မြင်စွာ စကားပြောဆိုမှုများ၏ အခြေခံများ
* ရိုးသားမှ
* စိတ်နေသဘောထား မှန်ကန်ခြင်း
• အခြားပုဂ္ဂိုလ်များကို စိတ်ဝင်စားခြင်း
• မိမိအကြောင်းနှင့် ပတ်သက်လျှင် ပွင့်လင်းမှုရှိခြင်း
စကားပြောဆိုခြင်းသည် ဂေါက်သီးရိုက်ခြင်း၊ ကားတစ်စီးမောင်းခြင်း၊ စတိုးဆိုင်တစ်ဆိုင်ကို ပိုင်ခြင်းတို့ကဲ့သို့ပင် များများလုပ်လေ၊ များများရလေ လုပ်ရတာ ပိုပျော်လာလေဖြစ်သည့် ကိစ္စတစ်ခုဖြစ်သည်။ သို့သော်လည်း အခြေခံအချက်များကို နားလည်ရန်လိုသည်။
ကျွန်တော့်အနေနှင့် စကားပြောဆိုသည့်နေရာတွင် အတိုင်းအတာ တစ်စုံတစ်ရာအထိ အောင်မြင်မှုရခဲ့သည့်အတွက် ကံကောင်းသည်။ သင့် အနေဖြင့် ဤစာအုပ်ကို ဖတ်နေစဉ် “သေချာတာပေါ့၊ သူကတော့ စကားပြောရတာ ပျော်စရာတဲ့၊ သူက အပြောကောင်းတာကိုး” ဟု တွေးနေမိလိမ့် မည်။ ထိုသို့ တွေးနေမိလောက်အောင် ကျွန်တော့်အနေဖြင့် အောင်မြင်မှ ရခဲ့သည်။ ကျွန်တော့်အတွက် သဘာဝအလျောက် စကားပြောကောင်းသူ ဖြစ်လာသည်မှာ မှန်ပါသည်။ သို့သော် တစ်စုံတစ်ခုနှင့် ပတ်သက်၍ မွေး ကတည်းက စွမ်းရည်ရှိလာသည့်သူများသည် ထိုစွမ်းရည် ဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်ရန် ကြိုးစားအားထုတ်ရသည်။
မူလက ပါရမီတစ်ခု၊ အစွမ်းအစတစ်ခုသည် အလေ့အကျင့်တစ်ခု၊ ကျွမ်းကျင်မှုတစ်ခုအဖြစ် ပြောင်းလဲလာခြင်းဖြစ်သည်။ ကျွန်တော်တွေ့ခဲ့သမျှ အကောင်းဆုံး ဘေ့စ်ဘောကစားသမား တစ်ယောက်ဖြစ်သော တက်ခ်ဝီလျံ သည် ကျွန်တော့်ဘဝတွင် တွေ့ ခဲ့သမျှ အခြားသူများထက် မွေးရာပါစွမ်းရည် များ ပိုင်ဆိုင်သူဖြစ်သည်။ သို့သော်လည်း သူကိုယ်တိုင်ပင်လျှင် အခြားသူ များကဲ့သို့ အလေ့အကျင့် လုပ်ယူရသည်ကို တွေ့ ရသည်။ လူစီယာနို ပါဘ ရောတီသည် အံ့သြဆန်းကြယ်သည့်အသံကို ပိုင်ဆိုင်မွေးဖွားလာသူ ဖြစ်သော် လည်း သူ့အနေဖြင့် သီချင်းဆိုသည့် လေ့ကျင့်ခန်းများကို သင်ကြားခြင်း၊ လေ့ကျင့်ခြင်းပြုရသည်။
ကျွန်တော့်အနေဖြင့် မွေးရာပါ စကားပြောဆိုနိုင်စွမ်းနှင့် စကားပြောဆို ချင်သည့် ဆန္ဒတို့ရှိသည်မှာ မှန်ပါသည်။ သို့သော် ကျွန်တော်သည်ပင်လျှင် လွယ်လွယ်ကူကူ စကားပြော၍ မရသည့် အချိန်အခါပေါင်းများစွာကို ကြုံ ကြိုက်ရသည်။

#ဆက်ရန်ရှိ

image

皎施(ကျောက်ဆည် )

image

皎施(ကျောက်ဆည် )

image