ပုဇွန်လုံးကြော် ကြော်နည်း
ကြယ်ငါးပွင့်ဟိုတယ်ကြီးတွေမှာတောင် အကန့်အသတ်နဲ့ပဲထုတ်တဲ့ အာလူး ပုဇွန်လုံးကြော် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြပေးသွားပါမယ်။ အလွယ်ကူဆုံးပါဆိုတဲ့ လုပ်နည်းကိုရွေးချယိပေးထားတာမို့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့မမတွေကိုယ်တိုင် မီးဖိုချောင်ထဲဝင်လို့ရပါပြီနော်။ အရင်ဆုံးအပေါ်ယံ အသားကို လုပ်ဖို့အတွက် အာလူးကို ပါးပါးလှီး ၊ ပန်းကန်လေးတစ်ခုပေါ်တင် ပြီး ရေနွေးငွေ့နဲ့ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာအောင်ပေါင်းပေးလိုက်ပါမယ်။ ကိုယ်ညာဏ်ကောင်းရင် ညာဏ်ကောင်းသလောက် မိနစ်နှစ်ဆယ်ပဲကုန်မှာမို့ အလူးကိုပေါင်းထားတဲ့အချိန်မှာ ပုဇွန်တွေကိုအရေခွံနွှာပြီး သေချာ သန့်စင်ပေးနေလိုက်ပါမယ်။ ပြီးရင်တော့အညှီနံ့လေးပျောက်အောင် ကြက်သွန်မြိတ် အရည်ကိုပါလောင်းထည့်ပေးမယ်။ အပေါ်ကနေလည်း အရသာမှုံလေးပါးပါးနဲ့ငရုတ်ကောင်းပါးပါးကိုထည့်ပြီး နှံ့နေအောင်ရောသမမွှေပေးလိုက်ပါဗျာ။ မိနစ်နှစ်ဆယ်ကြာလို့ရလာတဲ့အာလူးတွေကိုဆားထည့် ၊ ဂျုံထည့် ၊ ပြီး ထူထူထဲထဲလေးဖြစ်အောင် နယိပေးလိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မုန့်သားတွေကို အပြားလေးဖြစ်အောင်လုပ်ပြီး အလယ်ကနေ ပုဇွန်လေးတွေ ထည့်ပေးလိုက်မယ်ဆိုရင်အမြီးထောင်နေတဲ့အလုံးတစ်လုံးရလာတာကိုတွေ့ရမှာပါ။ ပြီးရင်တော့တန်ပူရာအမှုံ့လေးနှံ့နေအောင်ကပ်ပြီး ဆီပူပူမှာ ဒယ်တင်ပြီး ကြွပ်နေအောင်ကြော်ပေးလိုက်လို့ရပါပြီဗျာ။ ဒါဆိုရင်တော့တစ်လုံး စားရင်တစ်လုံးဆိုသလိုအရသာကစွဲနေမှာဖြစ်ပြီး စားပြီးရင်းစားချင်နေမှာကတော့အာမခံတာမို့ လုပ်စားကြည့်ကြပါအုံးနော်။ နောက်လည်း အရသာရှိပြီးလွယ်လွယ်ကူကူနဲ့လုပ်စားလို့ရမယ့် တန်ဖိုးကြီးဟင်းလျာတွေကိုတင်ဆက်ပေးသွားမှာမို့စောင့်ကြည့်ပေးထားကြပါအုံးနော်။
