#မန်ကျည်းမှည့်နှစ်
မှိုလည်းမတက် နှစ်နဲ့ချီ အထားခံတဲ့ မန်ကျည်းမှည့်နှစ် ပြုလုပ်နည်း
ဟင်းချက်ဖို့ မန်ကျည်းရည်သုံးရတော့မယ်ဆို ဟင်းတအိုးစာအတွက် လုပ်တိုင်းအမြဲပိုနေတော့ နှမျောမိတာအမှန်ပဲ
အခုဒီနည်းနဲ့ လုပ်ထားကြည့်လိုက်တာ မဆိုးဘူး။
လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းများကတော့ ......
-မန်ကျည်းမှည့် ၁ ကီလိုဂရမ်
- ဗီနီဂါ ၅ ဇွန်း ( ရှာလာကာရည် )
- ရေသန့် ၁ လီတာ
ပြုလုပ်နည်း .....
မန်ကျည်းမှည့် တကီလို ရေသန့် ၁ လီတာထည့်ပြီး ၁၀ မိနစ်ခန့်စိမ်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင်မန်ကျည်းမှည့်အဖတ်တွေ အရည်ပျော်သွားအောင် လက်နဲ့ချေလိုက်ပါ။ ချေပြီး ဇကာနဲ့ မန်ကျည်းမှည့်ရည် စစ်လိုက်ပါ။ ရလာတဲ့မန်ကျည်းမှည့်ရည်ကို ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း ထည့်လိုက်ပါ။
မီးအေးအေးလေးနဲ့တည် မန်ကျည်းမှည့်ရည်ပွပွ ဆူလာတဲ့ထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးပါ။ ဆူလာပြီးဆို ရှာလကာရည်အနံ့ပျောက်သွားပါလိမ့်မယ် ပြီးရင် ဂတ်စ်မီးဖိုပိတ် အအေးခံပြီး ပုလင်း သို့ ဗူးထဲထည့်သိမ်းလို့ရပြီး။ လိုအပ်တဲ့ချိန်လိုအပ်သလိုသုံးလို့ရပြီး ပိုတာ မလောက်တာတို့ မဖြစ်တော့ဘူး။
ရှာလကာရည်ထည့်ခြင်းက မန်ကျည်းမှည့်ရည်ကို မှိုမတက် မပျက်စီးအောင် အထားခံစေတယ်။ ရေခဲသေတ္တာမထည့်လည်း နှစ်နဲ့ချီအထားခံပါတယ်။ စမ်းလုပ်ကြည့်နော် 😍
ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်သိမ်းလည်းအဆင်ပြေတယ်။