20 w - Translate

ပရီမီယားလိဒ်ရဲ့ နောက်ဆုံးပွဲစဉ်အတွက် အဆင်သင့်ဖြစ်ပြီးညီအကိုတို့

ဒီနှစ် ပရီမီယားလိဒ်ကတော့ အခုဆိုရင် နောက်ဆုံးပွဲစဉ်ကိုရောက်ရှိလို့ လာပြီးပဲဖြစ်ပါတယ်။ နောက်ဆုံး အချိန်တွေထိ ဆုဖလားလုတာကို ကြည့်ရမှာဖြစ်သလို ဥရောပ လုမယ့်လူတွေက သက်သက်ရှိနေကျပါတယ်။ဒီနေ့ ပြီးရင် ပျင်းစရင်ကောင်းတယ့် လေကြမ်းတွေမရှိတော့မယ့် ပျင်းစရာကောင်းမယ့် နေ့ရက်တွေကို ဖြတ်သမ်းရတော့မှာလည်းဖြစ်ပါတယ်။ကဲ ဒီ ၂၀၂၃/၂၀၂၄ ရဲ့ နောက်တုံးပွဲစဉ်တွေကို အတူတူကြည့်လိုက်ကျရအောင်။

image
20 w - Translate

ကဲ ညီအကိုတို့ရေ နောက်ဆုံး ပရီမီယားလိဒ် ပွဲစဉ် အတွက် လူစရင်းတွေတော့ ထွက်လာပြီးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ ရင်ခုံစွာနဲ့ စောင့်ကြည့်ရတော့မှာ‌ဖြစ်ပါတယ်။

image
20 w - Translate

ကဲ ညီအကိုတို့ရေ နောက်ဆုံး ပရီမီယားလိဒ် ပွဲစဉ် အတွက် လူစရင်းတွေတော့ ထွက်လာပြီးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ ရင်ခုံစွာနဲ့ စောင့်ကြည့်ရတော့မှာ‌ဖြစ်ပါတယ်။

image
20 w - Translate

ကဲ ညီအကိုတို့ရေ နောက်ဆုံး ပရီမီယားလိဒ် ပွဲစဉ် အတွက် လူစရင်းတွေတော့ ထွက်လာပြီးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ ရင်ခုံစွာနဲ့ စောင့်ကြည့်ရတော့မှာ‌ဖြစ်ပါတယ်။

image
20 w - Translate

ကဲ ညီအကိုတို့ရေ နောက်ဆုံး ပရီမီယားလိဒ် ပွဲစဉ် အတွက် လူစရင်းတွေတော့ ထွက်လာပြီးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ ရင်ခုံစွာနဲ့ စောင့်ကြည့်ရတော့မှာ‌ဖြစ်ပါတယ်။

image
20 w - Translate

ကဲ ညီအကိုတို့ရေ နောက်ဆုံး ပရီမီယားလိဒ် ပွဲစဉ် အတွက် လူစရင်းတွေတော့ ထွက်လာပြီးဖြစ်ပါတယ်။ ကဲ ရင်ခုံစွာနဲ့ စောင့်ကြည့်ရတော့မှာ‌ဖြစ်ပါတယ်။

image
image
image
image
20 w - Translate

ဌက်ပျောကောက်ညှင်းထုပ် ပြုလုပ်နည်း

ကောက်ညှင်းဆန်ကို ရေစိမ်ထား
၄ နာရီစိမ္ပါ
ဌက်ပျောသီးကို တခြမ်းခြမ်းထားပြီး
ဆား / သကြား ထည့်နယ်
ဌက်ပျောရွက်နွမ်းအောင် မီးကင်
ဌက်ပျောရွက် နွမ်းရင်
ဌက်ပျောရွက် ဆီသုတ်ပြီး
ကောက်ညှင်းဆန်ထည့်
ဌက်ပျောသီးထည့်
ကောက်ညှင်းဆန်ကို
ဌက်ပျောသီးပေါ်ပြန်အုပ်
ဌက်ပျောဖက်ကို ကြိုးနဲ့ သေချာချည်
အိုးထဲရေထည့်
ကောက်ညှင်းထုပ် ထည့်ပြုတ်
တနာရီခွဲကြာအောင်ပြုတ်
ကောက်ညှင်းနူးရင် စားလို့ရပြီ

ပဲနဲ့ထုပ်ချင်ရင် ကောက်ညှင်းဆန်နဲ့ပဲ ရောနယ်ပြီးထုတ်နိုင်ပါတယ်။
.

image
20 w - Translate

ခါကြက်ဥ ကျောက်ကျော ခေါ် မုန်လာဥနီကျောက်ကျော

ပထမဆုံး
ဗမာ မုန်လာဥနဲ့ အလတ် ၇လုံးကို အခွံခြစ်ပီး ရေဆေး အတုံးပဲနီစေ့လေညက်တုံး သစ်သီးဖျော်စက်ထဲထည့် နို့ဆီ နို့ဆီဗူး တဝတ် သကြား ထမင်းစား ၁ဇွန်းအမောက် ရေ လက်ဖက်ရည်ပုဂံ ၁လုံးထည့် စက်နဲ့ဖျော်ထားပီး ခွက်တခုထဲဖျော်ပီးထည့်ထားပါ
ကျိုပါမယ် ဒုတိယ
အာဂါးအပြာ အမှုန့်၂ထုတ်ကို ပုဂံတခုမှာထည့် သကြား ထမင်းစားဇွန်း ၅ဇွန်းအမောက်ရောထား
ရေ သန့်၂ လီတာ အိုးတခုမှာထည့် တူအောင်ကျိုပါ ရေ ဆူလာရင် အစောက သကြားနဲ့ ကျောက်ကျောမှုန့်ရောထားတာ ထည့်မွှေပါ အဆက်မပြက်မွှေပါ အရည်လေး လက်နဲ့စမ်းလိုက်ရင် ခဲ ကျိကျိနေရင် ပထမ စက်နဲ့ဖျော်ထားတဲ့ မုန်လာဥနီ ဖျော်ရည်ထည့်မွှေပါ လက်လေးပေါ်တင်လို့ ခဲ ကျိကျိနေရင် မုန့်ထည့်ဗန်းထဲ လောင်းထည့်ပီး အအေးခံထားပါ အေးလာပီဆို ဓားလေးနဲ့လှီး ဗူးလေးထဲထည့် အအေးခန်းသိမ်းပီး သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်ရှင်
.

image
20 w - Translate

ထမင်းပေါင်းအိုး နဲ့ အလွယ်တကူ လုပ်နိုင်တဲ့ ကိတ်မုန့်

နူးညံ့တဲ့ စားချင်စဖွယ် ကိတ်မုန့်တစ်လုံး ဖြစ်လာဖို့ ကြက်ဥ၊ သကြား၊ ပျားရည်၊ ဂျုံး၊ ဆော်ဒါ (လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဝက်)၊ နို့၊ ဆီ ၊ ခရင်မ် နဲ့ ထမင်း ပေါင်းအိုး လိုအပ်ပါတယ်။

(၁) သကြား (၅၀)ဂရမ်၊ ကြက်ဥ (၁၂၆)ဂရမ် နဲ့ ပျားရည်(၁၉)ဂရမ်ကို ရောပြီး စေးကပ်တဲ့ အထိ မွှေပါ။

(၂) ဂျုံ (၅၀)ဂရမ် နဲ့ ဆော်ဒါ စကာစစ်ချအမှုန့်ကို ရောထည့်ပြီး သမအောင် ထပ်မွှေပါ။

(၃) ပြီးနောက် ဆီ(၁၂)ဂရမ် နဲ့ နို့(၁၉)ဂရမ်ကို ရောမွှေပြီး ထည့်ပေါင်းပါ။ အရောင်နဲ့ အနံ့အတွက် ကြိုက်နှစ်သက်ရာဆိုးဆေး (၁)စက်လောက်နဲ့ ဗနီလာ လက်ဖက်ဇွန်း တစ်ဝက်ကို ထည့်မွှေ ပေါင်းစပ်နိုင်ပါတယ်။

(၄) ပုံမှာ oven ကို အသုံးပြုထားပေမယ့် အားလုံး ထည့်မွှေပြီးနောက် မုန့်နှစ်ရည်ကို ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ လောင်းထည့်ပြီး ထမင်းချက်သလို ချက်နိုင်ပါတယ်။ ခလုတ်တက်လာလို့ မကျက်သေးရင် ခလုတ်ထပ်နှိပ်ပါ။

(၅) ခလုတ်တတ်လာရင် သွားကြားထိုးတံလေးနဲ့ ထိုးကြည့်လို့ မုန့်သားကပ်ပါမလာရင် ရပါပြီ။

(၆) နောက်ဆုံး အသဲပုံလိုချင် အသဲပုံ၊ အဝိုင်းလိုချင် အဝိုင်းအတိုင်း လိုသလို လှီးဖြတ်ပြီး အအေးခံပါ။ ပြီးနောက် ခရင်မ် ထည့်ပါ။ ကိတ်ကို တစ်လွှာချင်းစီ ထပ်တာ ဒါမှမဟုတ် မိမိကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ အသီး၊ ချောကလတ်တို့နဲ့ အလှဆင် စားသုံးနိုင်ပါပြီရှင်။
.

image
20 w - Translate

Touch Pen ပါတဲ့ဖုန်းဆိုရင် ပြေးမြင်တာ Samsung Note ၊ အခုတော့ S-Series Ultra တွေပေါ့

စျေးသက်သက်သာသာထဲကဆိုရှားတယ် အခုက Moto G Stylus ဆိုတဲ့ဖုန်း ၊ ဘာထူးလဲဆိုရင် Touch Pen ပါတယ် စျေးသက်သာတယ် ဆိုတာ ထူးတယ်ဗျာ

$400 စျေးရှိမယ် Snapdragon 6 Gen 1 သုံးပေးထားတယ် OLED Display ဖြစ်မယ် Wireless Charging ပါမယ် ဆိုတော့ ကာ သူ့အနေအထားလေးနဲ့သူတော့ မဆိုးဘူးပေါ့လေ

Stylus ဆိုတဲ့ Touch Pen ကဖုန်းထဲမှာ Built-in ပါနေတာက သူ့ရဲ့အားသာချက်ပဲ

image