5 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပုဇွန်ချဉ်ပေါင်ကြော်ကြိုက်တဲ့သူများ..ရှိလားမသိ..😊😊

ပုဇွချဉ်ပေါင်ကြော်နည်းလေး မျှဝေပေးချင်ပါတယ်ရှင်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ချဉ်ပေါင်ရွက်..၅စည်း .ခြွေပြီးသား..၂၀သားခန့်
မျှစ်ပြုတ်...ခြစ်ပြီးသား...၂၀သား
မျှင်းငါးပိ.. .၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ.. ၁၀သား
ကြက်သွန်ဖြူ...၅ကျပ်သား
မြေပဲဆီ...၃၀သား
ငရုပ်ပု...၅ကျပ်သား
ငရုပ်သီးစိမ်း...၁၅တောင့်ခန့်
ပုဇွန်..၂၀သား
ဆား..ထမင်းစား ဇွန်းဝက်
နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်
ဟင်းခတ် ကြက်သားမှူန့်..ကြိုက်ပါက လက်ဖက်ဇွန်း၁ဇွန်းခန့်ထည့်နိုင်ပါတယ်ရှင်။

ပုဇွချဉ်ပေါင်ကြော်နည်း
============
ကျွန်မကတော့ ချဉ်ပေါင်နဲ့မျှစ်ကိုဆတူထည့်ပါတယ်ရှင်။
ပထမဦစွာ ချဉ်ပေါင်ရွက်နှင့်မျှစ်တို့ကိုဆေးကြောသန့်စင်ပြီး ရေနွေးဆူအောင်တည်၍ပြုတ်ပါ..ချဉ်ပေါင်ရွက်များ နွမ်းလာပါက ဇကာဖြင့်စစ်ထားပါ။

ငရုပ်ပုကို အစေ့ဖယ်၍ ရေနွေးဖြင့် ပွလာအောင်စိမ်ထားပါ ပြီးပါက ကြက်သွန်နီ့်၁၀သားနှင့် ကြက်သွန်ဖြူ ၂ကျပ်ခွဲသားတိုနှင့်ရောထောင်းထားပါ။
ဒုတိယအဆင့်အနေနဲ့ ကြော်မည့် ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်ပါ
ဆီပူလာပါက ထောင်းထားသော ငရုပ်အနှစ်များ ဆီသတ်ပါ နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်ထည့်ပါ..ပုဇွန်ထည့်ပါ
မျှင်းငါးပိ နှင့်ဆား..ဟင်းခတ်မှူန့် တို့ထည့်ပါ။
မွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပြီး ငရုပ်သီး စိမ်းနှင့်ကျန် ကြက်သွန်ဖြူ ၂ကျပ်ခွဲသားကို ခပ်ပါးပါးလှီး၍ထည့်ပါ။ပြီးပါက
ပြုတ်ထားသော ချဉ်ပေါင်ရွက် နှင့်မျှစ်များထည့်၍
သမအောင် ရေ စစ်သည်ထိကြော်ပေးပါ။

မီနစ်၂၀လောက်မီအေးအေးနဲ့ကြော်ပြီး
ရေခန်း ဆီပြန်လာပြီးဆိုရင်တော့ မီးပိတ်
အအေးခံပြီးသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီးရှင်။
ရေ လုံးဝထည့်စရာမလိုပါဘူးနော်။

image