ငါးခူငါးဆုပ်ဟင်း
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
• ငါးခူ – ၃၀သား
• ကြက်သွန်နီ – လေးလုံး
• ကြက်သွန်ဖြူ –ခြောက်မွှာ
• ချင်း - သင့်ရုံ
• အရောင်တင် - သင့်ရုံ
• ဆား၊ ငံပြာရည် – သင့်ရုံ
• နနွင်း – သင့်ရုံ
• ဆီ – ငါးကျပ်သား
• ခရမ်းချဉ်သီး – လေးလုံး
• နံနံပင် အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
• ငါးကို အရိအချွဲများ ကုန်စင်အောင် ပြာနှင့်တိုက်၍ ဆေးပါ၊ ခေါင်းဖြတ်၍ အူများထုတ်ပါ၊ အလယ်ရိုးနားမှကပ်၍ အသားကို လွှာယူပါ။ ထို့နောက် ၎င်းအသားလွှာကို နုပ်နုပ်စဉ်းပါ။
• ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီတို့ကို ထောင်း၍ တစ်ဝက်ကို ချန်ထားပြီး ကျန်တစ်ဝက်ကို စဉ်းကောများနှင့်အတူ ရောထောင်းပါ။ ဆား၊ နနွင်းထည့်ထောင်းပါ။
• ထောင်း၍ အသားများ စေးပိုင်လာလျှင် အဆုပ်ကလေးများဆုပ်ပါ။ ဆီပူတွင်ငါးဆုပ်များကို နီလာအောင် ကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ။
• စောစောက ချန်ထားသော ချင်း၊ ကြက်သွန်ထောင်းကို ဆီသတ်ပါ။ ဆီသတ်ပြီးလျှင် ပါးပါးလှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီးများ ထည့်၍မွှေပါ။ ဆား၊ ငံပြာရည် သင့်အောင်ထည့်ပါ။
• ခရမ်းချဉ်သီးနွမ်းလျှင် ငါးခူငါးဆုပ်များထည့်ပါ။ ရေအနည်းငယ်ထည့်၍ အဖုံးဖုံးပြီး ချက်ပါ။ ဆီပြန်လာလျှင် နံနံပင်အုပ်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
