အာဗြဲခြောက်ကြော်မွှေးမွှေးလေး
************************
အာဗြဲခြောက်ကို ကြွပ်ရွအောင် အကောင်သေးသေးပိန်ပိန်လေးတွေပဲ အသုံးပြုထားပါတယ်။ ကျမက မြန်မာဟင်း ပရိတ်သက်မဟုတ်ပေမယ့် အိမ်ကလူတွေက အခုလိုကြော်တာမျိုး ဆီသတ်ချင်ရတာမျိုးကို ကြိုက်ကြပါတယ်။ မြန်မာဖြစ်ပြီး မြန်မာထမင်းဟင်း မကြိုက်ဘူးလားဆိုတော့ ကြိုက်ပါတယ် ဆီနဲ့အကြာကြီးကြော်ထားတာမျိုး ဆီပြန်ဟင်းလိုမျိုးကလွဲရင်ပေါ့။ ဆီမများတဲ့ အရည်သောက်ဟင်းတွေ စွတ်ပြုတ်တွေ အသုပ်တွေကို ကျမအကြိုက်ဆုံးပါ။ ကဲ အခုတော့ အာဗြဲခြောက်ကို သာမာန်ရိုးကျကနေ အနည်းငယ်ခွဲထွက်ပြီး ကြော်ကြည့်ရအောင်နော်....
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
*****************
- အာဗြဲခြောက် အချိုခြောက် အကောက်သေးလေးများ
- အပေါ်ယံအခွံသာနွှာထားတဲ့ ဗမာကြက်သွန်ဖြူအမွှာလေးများ
- ဆီ
- ဆား
ကြော်လှော်နည်း
************
- အခွံပါးသာနွှာထားတဲ့ ကြက်သွနိဖြူများကို ငရုတ်ဆုံထဲတွေ ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ
- အာဗြဲခြောက်များကို ရေသုံးထပ်ခန့် သဲစင်အောင်ဆေးပြီး ကတ်ကြေးဖြင့် အတုံးသေးလေးများ ရအောင် ကိုက်ဖြတ်ပါ
- ဆီဆူလာလျှင် ဆနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်ထည့်ပြီး ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူများ ထည့်ကြော်ပေးပါ. မီးအေအေးဖြင့်သာ ကြော်ပါ
- ကြက်သွန်ဖြူများ ရွှေဝါရောင်သန်းလာလျှင် ဆယ်ယူပြီး အအေးခံထားပါ
- လက်ကျန်ဆီနဲ့ အာဗြဲခြောက်များကို မီးအေးအေးဖြင့် ကြွပ်သည်အထိ ကြော်ပေးပါ
- အရသာထည့်ပါ
- အာဗြဲခြောက်များ ကြွပ်ရွလာလျှင် အနံ့မွှေးလာလျှင် အားလုံးကို ဆယ်ယူပြီး အအေးခံပါ
- အနည်းငယ် အေးသွားလျှင် အာဗြဲခြောက်ကို စောစောက ကြော်ထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကြော်များနှင့် သမအောင်ရောပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ
အာဗြဲခြောက်ကြော် ကြွပ်ကြွပ်ရွရွ မွှေးမွှေးလေးကို ကုလားပဲဟင်းအချိုချက်လေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးက အင်မတန်စားကောင်းပါတယ်ရှင့်။
