ဇရစ်ရိုး ကင်ပွန်းချဉ်ရွက် ကြော်
ထမင်းစားလို့ကောင်းသော ဟင်းလေ:တခွက်ပါရှင်။
ဇရစ်ရိုးလေးတွေကို ဓါးပြားလေးနဲ့ထုပေးပီး လက်တဆစ်စာလောက် လေး ပိုင်းဖြတ်ထားပါ။
ရင့်နေတဲ့ အပိုင်းမထည့်ရပါဘူး။
ကင်းပွန်းရွက်လေးတွေကို ချွေထားပေးပါ။
ကြော်မယ်ဆိုရင် အရင်ဆုံး အိုးထဲ ဆီထည့်ပါ။
ပူလာရင် ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးထားတာလေးထည့်ပေးပါရှင့်။
ကြက်သွန်နွမ်းရင် နနွင်းမှုန့်လေးထည့်ပါ။ငရုတ်သီးခွဲခြမ်လေး ထည့်ပါ။
သန့်စင်ထားတဲ့ ပုဇွန်ကို ထည့်ပေးပါ။
နှံ့အောင်မွှေပေးပြီရင် ၊ ဇရစ်ရိုးနဲ့ ကင်ပွန်းချဉ်လေးထည့်ကြော်ပေးပါ။
အရသာမှုန့် ထည့်ပေးပါ ။
ဆား ထည့်ပါ( ငါးပိကြိုက်တဲ့သူကတော့ စိမ်းစားငါးပိရေဖျော်ထည့်လို့ရပါတယ်)။
ရေအနည်းငယ်မျှထားပါ။
ကင်ပွန်းချဉ် ရွက်ထဲ အချဉ်ဓါတ််လေးထွက် ရေခြောက်ရင် ငရုတ်သီးစိမ်းလေးထည့်ပါ။
မိမိစိတ်ကြိုက် လိုအပ်တဲ့ အပေါ့၊ အငံ၊ အစပ်၊ အချဉ် အရသာရရင် ချလို့ရပါပြီ။
ထမင်းဖြူလေးနဲ့တွဲစားရင် အတော်လေးစားကောင်းပါတယ်။
-ငါးကြော်လေးကို ကိုက်၊
-ပဲကြီး + ဆူးပုပ်ရွက် + ပုဇွန် ( အရည်သောက်ဟင်းချို)
နဲ့တွဲစားတာ တော့ အတော်လေး စားကောင်းပါတယ်။
ကြိုက်တတ်ရင် ကြော်စားကြည့်ပါဦး ။

image