1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ရှယ် ရေချိုပုဇွန်ထုတိကြီးဆီပြန် ချက် 🦐
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. ပထမဦးဆုံး ပုဇွန်ထုတ်ကို ဦးခေါင်းအခွံခွါ အညစ်အကြေးအိတ် ကို ပုဇွန်ဆီအနှစ်တွေမပေါက်အောင် အသာ​လေးခွါထုတိပါ

2. ကိုယ်ထည်အခွံခွါ ပီး အမြီးအဖျားလေးပဲချန်ထားပါ

3. ပုဇွန်လက်တံရှည်တွေ ဖြုတ်ပေးပါ

4. သံပုရာသီးလေး အနည်းငယ်ညှစ်ပေးပီး ပုဇွန်
ကို ပွတ်ပေးပါ ဒါမှ ပုဇွန်ထုတ်က မွှေးပီး ချက်ရင် အရောင်လေးလှပါတယ်

5. ဆားအနည်းငယ် နဲ့ ဆနွင်းလေး နည်းနည်းလေး ထည့်ပီး ၅ မိနစ်လောက် အရသာလေးဝင်အောင် နှပ်ထားပေးပါ

6. ကြက်သွန်အဖြူအနီ ကြိတ်ထားတာလေးကို ဆီလေးထည့် ပီး ဆနွင်းအနည်းငယ် ၊ အရောင်တင်မှုန့်အနည်းငယ် ထည့်ပီး မွှေးလာအောင်ဆီသတ်ပါ

7. ကြက်သွန်မွှေးလာရင် ခရမ်းချဉ်သီး အလုံးကြီး ၂ လုံးကို ပါးပါးလှိးပီး ကြေနေအောင်ထည့်ပီး လုံးချက်ပါ ၊ ပုဇွန်ငံပြာရည် အနည်းငယ် ထည့်ချက်ပါတယ် ပိုစား​ေကာင်းပါတယ်၊ခရမ်းချဉ်သီး အနှစ် ရပီဆိုရင် စောက နှပ်ထားတဲ့ ပုဇွန်ထုတိကို ထည့်လုံးပါ

8. ပုဇွန်ထုတိ အသားလေးတင်းသွားရင် ရေအနည်းငယ် ရေနွေးကြမ်းသောက် ပုဂံလုံး တလုံးစာထည်.ပီး အဖုံးလေး ခဏအုပ်ပေးပါ

9. ရေလေးခနိးပီး ဆီပြန်လာရင် နံနံပင် ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းအုပ်ပီးမီးဖိုပေါ်က ချလို့ရပါပီ

❤️ အရမ်းကို မှ စားကောင်းတဲ့ ရှယ်ရေချိုပုဇွန်ထုတိဆီပြန်ဟင်းလေးရပီပေါ့ ❤️

image