ငွေထမင်း
ပါဝင်ပစ္စည်း
ကောက်ညှင်း ၄ ခွက် (ပလတ်စတစ် ဆန်ချိန်ခွက်)
အုန်းနို့ ၂ ခွက်
သကြား ၁၅ ကျပ်သား
ဘိန်းစေ့ စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
ဆီ အနည်းငယ်
ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကောက်ညှင်းကို ရေ ၂ ခါလောက်ဆေးပြီး ၆နာရီခန့်ရေစိမ်ပါ။ ရရင်ရေ ၂ ခါလောက် ခပ်ဖွဖွပြန်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
၂။ ကောက်ညှင်းချက်ဖို့အတွက် အကျက်မြန်တဲ့ ထမင်းပေါင်းအိုးကို သုံးပါတယ်။ အိုးထဲကို ရေစစ်ထားတဲ့ ကောက်ညှင်း၊ ဆား၊ သကြား၊ အုန်းနို့ ၂ ခွက်၊ ရေ ၁ ခွက်တို့ကိုထည့်ပြီး ချက်ပါ။ အရသာနှံ့ဖို့အတွက် ပွက်ပွက်ဆူတဲ့အခါ ၁ ချက် ၂ ချက်လောက်တော့မွှေပေးပါ။
၃။ ကောက်ညှင်းကျက်ရင် အအေးခံပါ။ မုန့်ဖုတ်မည့်ဘန်းကို မုန့်မကပ်ဖို့အတွက် ဆီအနည်းငယ်သုတ်ပါ။ oven ကိုလည်း ၂၀၀ ဒီဂရီမှာထားပြီး ၁၀မိနစ်လောက်ကြိုပြီး အပူပေးပါ။
၄။ ကောက်ညှင်းများကို မုန့်ဘန်းထ ဲအထူအပါးညီအောင်ဖြန့်ထည့်ပါ။ ဘိန်းစေ့များကို မုန့်မျက်နှာပြင်မှာ ဖြူးပါ။
၅။ အပေါ်မီး၊ အောက်မီးနဲ့ ဘန်းကို oven ရဲ့ အလယ်အဆင့်မှာ ထားပြီး ၁၀ မိနစ်ဖုတ်ပါ။ အပေါ်မီးသီးသန့်နဲ့ ဖုတ်ဖို့အတွက် ဘန်းကို အပေါ်မီးအနီးရွှေ့ထားပြီး နောက်ထပ် ၁၀ မိနစ်ထပ်ဖုတ်ပါ။ အချိန်လည်းစေ့လို့ မုန့်သား အပေါ်ယံမျက်နှာပြင်လေး ရွှေရောင်သန်းလာရင် အအေးခံပြီး ဓားကို ဆီသုတ်ကာ မိမိနှစ်သက်သလို အရွယ်လေးများလှီးပါ။
ကောက်ညှင်းအနေအထားပေါ် မူတည်ပြီး ရေကို လိုတိုး၊ ပိုလျော့ပြုလုပ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ အချိုမကြိုက်ပါက သကြားကိုလည်း လျော့ထည့်ပေးပါနော်။
Credit
