မရမ်းသီးထောင်း

ထမင်းစားရာတွင် ငပိထောင်း၊ ပဲပုတ်ထောင်း
စသည်ဖြင့် အထောင်းတစ်ခုခုပါလျှင် ပာင်းဖာပြီး
ထမင်းစားမြိုင်တယ်လို. ငယ်ငယ်ကလူကြီးတွေကပြော
တာကြာဖူးတယ်... ခုလဲမရမ်းသီးထောင်းလေး ကိုအားပေး
ကြပါအုံးနော်..

-ပါဝင်ပစ္စည်းများ

-မရမ်းသီး (150 g) ကိုရေဆေး ထိပ်ဖြတ် နှစ်ခြမ်းခြမ်း အစေ.ထုတ်ထားပါ။
-မျှင်ငပိကင် (သို.) ငပိထောင်း- ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဇွန်း
-ဆား၊ အရသာမှုန်.
-ပုဇွန်ခြောက် - ထမင်းစားဇွန်း 2 ဇွန်း
-ငရုပ်သီးအလှော်မုန်. - ထမင်းစားဇွန်း 2 ဇွန်း

ပြင်ဆင်နည်း

မရမ်းသီးကို ကို ငရုပ်ဆုံထဲသို.ထည်.ကာ အရင်ထောင်းပါ။
မရမ်းသီးမညှက်ထောင်းပြီး ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း ၊ ငပိနှင့် ငရုပ်သီးအလှော်မုန်.တို.ကိုထည်.ကာထောင်းပြီး ဇွန်းနှင့်သမအောင်မွေကာ
ထပ်မံထောင်းပြီး ချဉ်စပ် မရမ်းသီးထောင်းကို မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာ
ပာင်းတွဲများနှင့်တွဲကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်၊..

မရမ်းသီးအစား သရက်သီးကိုလဲထောင်းစားနိုင်ပါတယ်ရှင်..

Credit : မူရင်းရေးသားသူ

image