6 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အရမ်းစား‌ကောင်းတဲ့ ဌက်ပျောပေါင်း🍌ပြုလုပ်နည်းလေးကိုဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်ခင်ဗျာ💛
‎-----------------------------------
‎ပါဝင်ပစ္စည်းများ

‎ရခိုင်ဌက်ပျောသီး - ၁ဖီး (မှည့်ပြီးသား)
‎အုန်းနို့ရည် - ၂၅၀ မီလီလီတာ
‎သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၄ဇွန်း
‎ဆား - အနည်းငယ်
‎-----------------------------------
‎ပြုလုပ်နည်း

‎၁။ ပထမဆုံးရေနွေးပွက်ပွက်ဆူအောင်တည်ထားပါ။တည်ထားသောရေဆူအိုးထဲသို့ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ (ငှက်ပျောသီးအဖန်ဓာတ်ပျောက်စေရန်)

‎၂။ အခွံနွှာထားသောငှက်ပျောသီးများအားအိုးထဲသို့ထည့်၍ (၁၀)မိနစ်ခန့်အဖုံးအုပ်၍ပြုတ်ပေးပါ။ ငှက်ပျောသီးများသေချာအနှံ့ပြုတ်စေရန်ဇွန်းဖြင့်လှည့်ပေး၍ဖြည်းဖြည်းချင်းစီမွှေပေးပါ။(ငှက်ပျောသီးများမကြေစေရန်အားနှင့်မလုပ်ပဲဖြည်းညှင်းစွာမွှေပေးပါ)

‎၃။ ပြုတ်ထားပြီးသောငှက်ပျောသီးများအားဆယ်ယူထားလိုက်ပါ။ အိုးတစ်လုံးထဲသို့အုန်းနို့ရည် (၂၅၀ မီလီလီတာ)ထည့်ပါ။ ရေ (၅၀၀ မီလီလီတာ) နှင့် သကြား (ထမင်းစားဇွန်း ၄ဇွန်း)ထည့်ပါ။( အချိုကြိုက်လျှင်ပိုထည့်၍အချိုမကြိုက်ပါကလျှော့ထည့်နိုင်ပါသည်)

‎၄။ ပြုတ်ထားပြီးသောငှက်ပျောသီးများအားအိုးထဲသို့ထည့်၍အဖုံးနည်းနည်းဟ၍ပြုတ်ပေးပါ။ အိုးဆူလာလျှင်ငှက်ပျောသီးများမကြေစေရန်အသာအယာမွှေပေးပါ။

‎၄။ (၂၅-၃၀မိနစ်)ခန့်ကျိုပြီး အရည်များ ၃ပုံ ၁ပုံခန့်ခမ်းသွားလျှင်အပူပေးတာရပ်၍အအေးခံပြီးပါကအုန်းနို့ရည်မပျစ်မကျဲနဲ့စားလို့ကောင်းတဲ့ငှက်ပျောပေါင်းလေးကိုအဆင်သင့်ပန်းကန်ထဲသို့ထည့်၍သုံးဆောင်နိုင်ပါတယ်ခင်ဗျာ🥰

image