#သွေးတိုး ရောဂါရှိသူများအတွက် #ဂျင်း #ကြက်သွန်ဖြူ #ကြက်သွန်နီ #ပျားရည် များရဲ့ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများ။
🫚ဂျင်းဟာ အစာခြေခြင်း၊ ရောင်ရမ်းခြင်းနှင့် ပျို့အန်ခြင်းတို့ကို ကူညီပေးပါတယ်။
🧄ကြက်သွန်ဖြူဟာ ကိုယ်ခံအားကို မြှင့်တင်ပေးပြီး ဘက်တီးရီးယားတွေကို ဆန့်ကျင်တဲ့ ဂုဏ်သတ္တိတွေရှိပါတယ်။
ကြက်သွန်ဖြူဟာ သွေးပေါင်ကို ထိန်းနိုင်ပြီး သွေးတိုးတာကိုလည်း ကျစေပါတယ်။
🧅ကြက်သွန်နီဟာ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါ၀င်ပြီး နှလုံးကျန်းမာရေးကို မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။
🍋သံပရာသီးဖျော်ရည်ဟာ ဗီတာမင် C ကြွယ်ဝစွာနဲ့ ကိုယ်ခံအားကို မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။
🍯ပျားရည်ဟာ လည်ချောင်းကို သက်သာစေပြီး ဘက်တီးရီးယားပိုးမွှားများဆိုင်ရာ ဂုဏ်သတ္တိများရှိပါတယ်။
#ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဂျင်း လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် ၁ လက်မ ခြစ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ၂-၃ မွှာ ခြစ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ ၁ လုံး ပါးပါးလှီးထားပါ။
သံပုရာရည် ၁ လုံး။
အရသာအတွက် ပျားရည် ၁-၂ ဇွန်း။
#ဆေးနည်း
ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ကြက်သွန်နီများကို အခွံနွှာထားပြီး ထုချေပါ။
သံပုရာသီးတစ်လုံးကို ဖျော်ရည်ညှစ်ပြီး ပါဝင်ပစ္စည်းများကို ရောမွှေပါ။
ပန်းကန်သေးသေးတစ်လုံးထဲမှာ ခြစ်ထားတဲ့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်နီနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူများကို ရောမွှေပါ။
သံပုရာရည်ကို ရောမွှေပြီး ပျားရည်ထည့်ပါ။
ပျားရည် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁-၂ ဇွန်းကို ရောစပ်ပြီး အချိုကြိုက်သလို ချိန်ညှိပါ။
အားလုံးကို ထူထဲချောမွေ့စွာ ရောမွှေပါ။
ရောမွှေထားတဲ့ ဖျော်ရည်ကိုလက်ဖက်ရည်တစ်ခွက်မှာထည့်ပြီး ရေနွေးနွေးလေးနဲ့ နေ့စဥ်သောက်ပါ။
#crd

image