7 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒီဟင်းလေးချက်မယ်ဆိုရင်လေ ထမင်းပိုတည်ထားနော်။
တော်ကြာ စားရင်း ထမင်းကုန်သွားရင် အဆင်မပြေမှာ စိုးလို့ 😊😊😊

အမဲသားရယ် (အမဲအကြောဆိုပိုကောင်း)၊
မျှစ်ချိုနုရယ်၊
ထောပတ်ခရမ်းသီးရယ်ကို
ငရုတ်သီး အနီ အစိမ်း နှစ်မျိုးပေါင်းနဲ့ ချက်ထားတာပါ။

မျှစ်ကိုသုံးရင် ပြုတ်ပြီးမှ သုံးပါနော်။ ဘေးထွက်ဆိုးကျိုူနည်းအောင်ပါ။

ပထမဆုံး ကြက်သွန်နီ၊ကြက်သွန်ဖြူ ၊ငရုတ်သီးစိမ်း အနီနဲ့အစိမ်း အဲ့လေမျိုးကိုဆုံထဲထောင်းပါ(တြိတ်မယ်ဆို မညက်တညက်ပဲတြိတ်နော်)။
ပြီးရင် မီးဖိုပေါ် ဆီပူလာရင် ခုနက ထောင်ထားတဲ့ ၄ မျိုးလုံးထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ ဒီနေရာမှာ ငရုတ်သီးစားလို့ ဗိုက်နာသူများရှိတတ်ရင် ငရုတ်သီးနည်းနည်းလေးထည့်ပြီ အစပ်အစား ငရုတ်ကောင်းမှုန့်လေးသာ ထည့်ပါ။ ငရုတ်ကောင်းက ဘေးထွက်ဆိုးကျိုးမရှိသလို ဝမ်းလည်းမပူ ဗိုက်လည်းမနာပါဘူး။
ဆီသတ်တာ နည်းနည်း နွမ်းပြီဆိုရင် ဆနွင်းထည့်ပါ။ ငံပြာရည် ၊ငါးပိ ​ကြိုက်သူများ ဒီနေရာမှာ ကြိုက်ရင်နည်းနည်းထည့်ပါ။
ကျမတော့ ဆားနဲ့ပဲထည့်ချက်ထားတာပါ။ အဆင်ပြေပါတယ်။
ပြီးရင် အမဲသားထည့်ပါ ရေထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ ချက်ပါ။ မျှစ်ပြုတ်ပြီးသားလေးထည့်ပါ မျှစ်ကကြာကြာချက်လေ နူးအိလေပါပဲ။
နံနံပင် အမြစ်လေးကို ရသလောက် ရေသေချာဆေးပြီးထည့်ပါ။ သူက ဟင်းကိုတအားမွှေးစေလို့ပါ။ နံနံပင်အမြစ်က အရွက်ထက်ပိုမွှေးပြီး အနံ့တအားမွှေးပါတယ်။
အမဲသား နူးကာနီးဖို့ နည်းနည်း လိုချိန်ကျ အခွံနွှာ ထားတဲ့ ခရမ်းသီးလေးတွေထည့်ပါ။
အသားလည်းနူး ခရမ်းသီးလည်းနူး ဆီပြန်ရေကျန်ချိန်လေးကျရင် ရှမ်းနံနံနဲ့နံနံပင်လေး အုပ်ပြီး ချလိုက်တော့နော်။
အင်မတန် မွှေးကြိုင်ပြီး ပူစပ်စပ်နဲ့ ခံတွင်းတွေ့မယ့်ဟင်းလေးတခွက်ရပါပြီ။
တခါလောက် ချက်ကြည့်ဖို့ အကြံပေးပါရစေ အိမ်းရှင်မတို့ရေ။
လွယ်ကူ အဆင်ပြေကြပါစေနော်။
🥰🥰🥰

ချစ်ခြင်းဖြင့် ချက်သော စားဖွယ်စုံ
#crd

image