9 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🌞 နွေရာသီမှာ သရက်သီး ဆားရည်စိမ်ကြမယ်။
❄️ ဆောင်းရာသီမှာ မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်ကြမယ်။
✅ မကြာခင်မှာ မရမ်းသီးတွေ လှိုင်လှိုင်ပေါလာတော့မှာမို့
✅ နှစ်ပေါက် မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်ဖို့
✅ အကောင်းဆုံးအချိန်အခါလေး ရောက်တော့မှာပါ။
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်တဲ့အခါ
မရမ်းသီးတွေ အရမ်းရင့်နေရင်
အရောင်တွေ ဝါသွားမှာမို့
အရမ်း မရင့်ခင် အချိန်ကောင်းလေးမှာ
ဆားရည်စိမ်ထားရမှာပါ။
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်နည်းကတော့ တင်ထားပြီးသားပါ။
သိလိုသူတွေ အတွက် ထပ်ပြီးတင်ပေးလိုက်ပါတယ်။
အချို့က ကျောက်ချဥ်ထည့်တာ ခါးတယ်ပြောပါတယ်။
ကျောက်ချဥ်က မရမ်းသီး အသားကျစ်ဖို့ ထည့်တာပါ။
တစ်ပိဿာမှ ကွမ်းသီးလုံးလေး ၂ လုံးခန့်သာထည့်ပါ
မခါးပါဘူး။
တစ်နှစ်ပတ်လုံး အသားလေး တင်းနေပါတယ်။
၂ နှစ်ကြာတဲ့ အထိတောင် ဘာမှ မဖြစ်ပါဘူး။
ဒါပေမယ့် ဆောင်းရောက်တိုင်း
တစ်နှစ်တစ်ခါ ဆားရည်စိမ်စားတာ ပိုကောင်းပါတယ်။
ကျောက်ချဥ်မပါရင်တော့
အသားပျော့အိကြီး ဖြစ်နေတတ်ပါတယ်။
နောက်တစ်ခုက
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်တဲ့အခါ
အနာအဆာပါတဲ့ အသီးတွေကို ထည့်မစိမ်ပါနဲ့။
ဖယ်ရှားပေးပါ။
အနာအဆာပါတဲ့ အသီးတွေကို ထည့်စိမ်မိလည်း
နောက်ဆို လွှင့်ပစ်ရတာပါပဲ။
ဒါကြောင့်မို့
မြေပေါ် ပြုတ်မကျအောင် ခူးထားတဲ့
အနာအဆာ မပါတဲ့
ဆွတ်မရမ်းပဲ ရွေးချယ် ဝယ်ယူတာအကောင်းဆုံးပါ။
သရက်သီး ဆားရည်စိမ်တဲ့အခါလည်း
မြေပေါ် ပြုတ်မကျအောင် ခူးထားတဲ့
အနာအဆာ မပါတဲ့
ဆွတ်ထားတဲ့ သရက်သီး ပဲအကောင်းဆုံးပါ။
စ် လုပ်ထားသင့်ပါတယ်။
မိမိအိမ်မှာ မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်ရှိရင်
ဝက်မရမ်း, ကြက်မရမ်းစသဖြင့်
အအီပြေအသားဟင်းလျာ ချက်စားနိုင်သလို
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်သုပ်,လည်း
အအီပြေသုပ်စားနိုင်ပါတယ်။
ငါးနီတူသုပ် နဲ့လည်း တွဲဖက်သုပ်စားနိုင်သလို
ဟင်းလျာအတော်များများနဲ့
တွဲဖက်ပြီး ချက်စား, သုပ်စားနိုင်ပါတယ်။
သနပ်လည်း လုပ်စားနိုင်ပါတယ်။
အရင်ဆုံး နှစ်ပေါက်ထားနိုင်တဲ့
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်နည်းကို ပြောပြပါမယ်။
ဒီနည်းနဲ့လုပ်ရင် တစ်နှစ်မကလည်း ထားလို့ရပါတယ်။
________________________________________________
💎 မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ် 💎
**************************
မရမ်းသီး 👉 ၁ ပိဿာ ( ရေဆေး, ရေစစ်ထားပါ။ )
ဆား 👉 ၁၀ သား
ကျောက်ချဉ် 👉 ကွမ်းသီး ၂ လုံးခန့် ( အမှုန့်ထောင်းထားပါ။ )
ရေဆေး, ရေစစ်ထားတဲ့မရမ်းသီးကို
ဆား, ကျောက်ချဉ်မှုန့်နဲ့ ဖွဖွနယ်ပီး
ပုလင်း ( သို့ ) စဉ့်အိုး ထဲထည့်၍ အဖုံးလုံအောင် ပိတ်ထားပါ။
၂ ပတ်ကြာရင် မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်ရပါပြီ။
ရေထည့်စရာ မလိုပါဘူး။
သူ့ဟာသူ ရေတွေ ထွက်လာပါလိမ့်မယ်။
ထွက်လာတဲ့ အရည်တွေကိုလည်း သွန်မပြစ်ရပါဘူး။
________________________________________________
အကယ်၍ ပိဿာချိန်များလို့ မနယ်နိုင်ရင်တော့
မရမ်းသီးကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပြီးရင် ဆားရည်စိမ်မယ့်
စဥ့်အိုး ( သို့ ) ပုလင်းအောက်ခြေမှာ ဆားခင်းပါ။
ဆားပေါ်မှာ မရမ်းသီး ခင်း၍
ဆားတစ်ထပ်, မရမ်းသီး တစ်ထပ်ဖြင့်
မိမိ စိမ်ချင်သလောက် ပိဿာချိန်ထည့်ပီး
အပေါ်ဆုံးမှ ဆား ထပ်ဖြူးပါ။
နောက်မှ ကျောက်ချဥ်ကို ရေကျက်အေး အနည်းငယ်နဲ့ ဖျော်ပြီး
အပေါ် မျက်နှာပြင်မှ ဖြည်းညင်းစွာ
လောင်းထည့် ပေးလိုက်ပါ။
နှစ်ပေါက် မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်တဲ့အခါ
စဉ့်အိုး ( သို့ ) ဖန်ပုလင်း နဲ့ပဲ စိမ်ပါ။
ကော်ဗူးက သိပ် မကောင်းပါဘူး။
အစေ့ယှက်ပီး အလုံးရင့်တဲ့ မရမ်းသီးထက်
အစေ့မယှက်သေးတဲ့ မရမ်းသီးကိုစိမ်ရင်
အလုံးပိုကျစ်ပီး ပိုအထားခံပါတယ်။
ဆားရည်စိမ် နှိုက်တဲ့အခါမှာလည်း
လက်နဲ့ မနှိုက်ပဲ ဇွန်းနဲ့နှိုက်ပေးပါ။
ပျော့အိတွဲနေတဲ့ အသီးတွေကိုလည်း ဖယ်ထုတ်ပစ်ပေးပါ။
🔺 မှတ်ချက် 🔺
****************
သရက်သီးဆားရည်စိမ်လို
ရေနွေးထဲ ဆားထည့်ကျို၍ အအေးခံပြီး
မရမ်းသီးထဲ လောင်းထည့်ကာ
ဆားရည်စိမ်ရင်လည်း ရတော့ရပေမယ့်
ရေမထည့်ပဲ စိမ်တဲ့ ခုနည်းကို ပိုကြိုက်လို့
နှစ်စဥ် ခုပြထားတဲ့နည်းအတိုင်း ရေမထည့်ပဲ
မရမ်းသီး ဆားရည်စိမ်ပါတော့တယ်။
ရေမထည့်လဲ ဆား နဲ့ မရမ်းသီးတွေပေါင်းစပ်ပြီး
မရမ်းသီးတွေ အိကာ သူ့ဟာသူ ရေထွက်လာပါလိမ့်မယ်။
ထွက်လာတဲ့ ရေတွေကို သွန်ပြစ်ရန် မလိုပါဘူး။
တစ်နှစ်ပတ်လုံး ဒီအတိုင်းပဲထားပါ။
⭐️ ဖြစ်နိုင်ရင်တော့ မိမိအိမ် ( သို့ ) မိမိခြံရဲ့
⭐️ နေ့လယ်ခင်း နေရောင်ခြည်ကျရောက်တဲ့နေရာမှာ
⭐️ ဆားရည်စိမ်အိုးကြီးတွေ
⭐️ ဆားရည်စိမ်ပုလင်းကြီးတွေကို ထားပေးထားပါ။
🌟 မှိုလုံးဝမတက်ပဲ ပကတိ သန့်ရှင်းနေပါလိမ့်မယ်။
crdပဲခူး‌ေဲဒါ်််ထွေးရီ

image