ရှောက်ယို ထိုးနည်း (ပထမနည်း)
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
ရှောက်သီး.... ၂လုံး
ဆား....အနည်းငယ်
ထန်းလျက်....၂၅ကျပ်သားခန့်
နွယ်ချိုမှုန့်..... ၁ဇွန်း(မထည့်လည်းရ)
ရေ....အနည်းငယ်
​ရှောက်သီးကို ဆားနဲ့ပွတ်ပြီ ၂နာရီခန့်ထားထားပါ
ပြီရင်ရေဆေး ၄ခြမ်းပိုင်းပြီ အစေ့ထုတ်ထားပါ
ပါးပါးလှီးထားပါ
ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီ ၅မိနစ်ခန့်ပြုတ်ထားပါ
ပြီရင်ဆယ်ထားပါ
အိုးထဲ ထန်းလျက်အရင်ကျိုပါ
ဆူလာရင် ရေစစ်နဲ့စစ်ပြီ ပြန်ကျိုပါ
ရှောက်သီးထည့်ကျို ဆားထည့်ပါ
ညောင်စေးတဲ့အထိကျိုပေးပါ
အရသာက နည်းနည်းခါးပါတယ်
အအေးခံပြီရင် လေလုံဗူးထဲထည့်
ရေခဲ သေ တ္တာ ထဲ သိမ်းထားပါ
၅ရက်လောက်နေရင် စားကြည့်
မခါးတော့ပါဘူးနော်
ထိုးနည်းက အများကြီးပါ ကြိုက်သလိုထိုးနိုင်ပါတယ်နော်
#crd

imageimage