10 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မေမေချက်တဲ့ #ဂဏန်းမဆလာချက်နည်း

ကြက်သွန်နီထောင်း၊
ကြက်သွန်ဖြူထောင်း၊
နှစ်ခုလုံးကို ဆီများများနဲ့ဆီသပ်။

မွှေးပြီးပြဲပြဲကြီးမဖြစ်တော့တဲ့အခါ...ဟင်းချက်မှုန့်ထည့်ဆီသပ်။

ငရုပ်သီးစိမ်းထက်ခြမ်းခွဲပြီးထည့် လိမ့်လာရင်...မဆလာထည့်၊

ပြီးရင် ဂဏန်းဖျင်ထားတာထည့် မွှေပြီး၊ ရေနွေးထည့်ဆားဟင်းချိုမှုန့်ထည့် အဖုံးဖုံးလိုက်မွှေလိုက်ပေါ့၊

ကျက်ခါနီးမှာ မကျည်းရည်ပျစ်ပျစ်လေးအပေါ်ကလောင်း၊
ကုလားနံနံခေါ်ရှမ်းနံနံများများကို လက်နဲ့ပိုင်းထည့်၊
မဆလာထပ်အုပ်ပြီး အဖုံးဖုံး၊ ပြီးရင်မွှေ။
အရသာက...ကြက်သွန်နီအရသာ ချိုတာရယ်...မကျည်းချဉ်တာရယ် ငရုတ်သီးစပ်တာရယ် ရောပြီး ချိုချဉ်စပ်လေးပေါ့။

အဓိကကအနှစ်ပဲ အနှစ်များများနဲ့ ဆီများများထည့်ရတယ်။
မဆလာနဲ့ရှမ်းနံနံလည်းနိုင်နိုင်ထည့်ရတယ်။ စားခါနီးကျရင်တော့ ဆီစစ်ပြီးထည့်ပါ ဆီကိုလိုသလောက်ပဲယူပါ။ ကျန်တာလွှတ်ပစ်တာတွေ့တယ်။ ချက်တဲ့အချိန်အရသာကောင်းအောင်ဆီများများထည့်ပေမယ့် စားတဲ့ခါစစ်စားတာပေါ့။
အမေချက်တာ အဲ့အတိုင်းပဲ
ကွကိုယ်အဲ့အတိုင်းလိုက်ချက်တာတော့... တူကိုမတူဘူး😆
အမေချက်တာပိုကောင်းနေတယ်
ဘာကွာမှန်းကိုမသိဘူး😁

#credit Win Pa
#ဂဏန်းမဆလာဟင်း
#ဂဏန်းမဆလာချက်နည်း

image