မုန်လာဥနီချဉ်ငံစပ်သုပ်
ဒီနေ.တော. မုန်လာဥနီသုပ်စားပါတယ်
ကြက်သားပာင်းရွက်ပာင်းချိုနဲ. ပုဇွန်ဆီပြန်
ပာင်းလေးနဲ.တွဲစားပါတယ်…
မုန်လာဥနီသုပ်အတွက်
မုန်လာဥနီကြီးကြီး- ၁ လုံး
ကြက်သွန်နီတစ်လုံး
ဆား၊ အရသာမှုန်.- ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊
ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း - ထမင်းစားဇွန်း 2 ဇွန်း
မြေပဲလှော်ထောင်း - ထမင်းစာဇွန်း 1 ဇွန်း၊
ငရုပ်သီးစိမ်း - ၃ တောင့်ကို ရေဆေးပြီးပါးပါးလှီးထားပါ။
ကုလားပဲ အလှော်မှုန်. - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
နှမ်းလှော် - ထမင်းစာဇွန်း ၁ ဇွန်း၊
နံနံပင်- ၁ ပင်ကို ရေဆေးပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ။
သံပုရာသီး - ၁ ခြမ်း
ပြင်ဆင်နည်း
-မုန်လာဥနီကို အခွံခွာ ရေဆေးပြီး သဘောင်္ခြစ်ပါ။ ခြစ်ထားတဲ.မုန်လာဥနီကို
အချိုရေထွက်သွားစေရန်ဆားနဲ.နယ်ကာရေဆေးပြီး
ရေနှင့် ရှာလကာရည်အနဲငယ်ထည်.ကာထားပါ။
-ကြက်သွန်နီကိုအခွံခွာကာ ပါးပါးလှီးကာရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
-ခြစ်ထားသောမုန်လာဥကိုရေညှစ်ကာ ပါးပါးလှီးထားတဲ. ကြက်သွန်နီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန်.၊ ငံပြာရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ ပုဇွန်ခြောက်ထောင်း ၊ မြေပဲလှော်ထောင်း၊ ကုလားပဲ အလှော်မှုန်.၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊နံနံပင်တို.ကိုထည်.ကာ သံပုရာရည်ညှစ်ပြီး သမအောင်နယ်ကာ နှမ်းလှော်ဖြူးကာသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီရှင်၊..
မုန်လာဥနီ သည် ချိုသော အရသာရှိ
သောကြောင့် အချဉ်ပို.ထည်.ပြီးသုပ်ဖို.လိုပါတယ်..
မုန်လာဥဖြူ နှင့်ရောပြီးတော.လဲသုပ်စားနိုင်ပါတယ်ရှင်