ပုစွန်ငရုတ်သီးအစပ်ချက်
************************
ပုစွန် ၃၀ ကျပ်သား အတွက်
ဆီ ၅ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီအနေတော် ၄လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ မွှာ
ငရုတ်သီးစိမ်းအစပ် ကြိုက်သလောက်
ချယ်ရီခရမ်းချဥ်သီး ၁၀ လုံး
စိမ်းစားငါးပိအရည်ဖျော်ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
ရေနွေး ၁ဖန်ခွက် တို့လိုအပ်ပါတယ်ရှင်
သ
ဆီအိုးတည်ပြီး ဆီပူလာရင်ကြက်သွန်ဖြူနီ ထောင်းထားတာထည့်ပါ နနွင်းအနည်းငယ် ထည့်ပါ
ပုစွန်အခွံတဝက်ခွာထားတာထည့်ပါ
ခရမ်းချဉ်သီးခြမ်းထားတာထည့်ပါ
ပြီးရင် ငရုတ်သီးစိမ်း မညက်တညက်ထောင်းထားတာထည့်ပါ
ရေနွေးတဖန်ခွက် ထည့်ပီး အပေါ့အငန်စိတ်ကြိုက်ထည့်ပါ
၂မိနစ်လောက်နေရင်တော့ ပုစွန်ငရုတ်သီးအစပ်ချက်
ပူစပ်ပူစပ်လေးကို ထမင်းပူပူလေးနဲ့ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ