4 w - Translate

ပဲပြားချဉ်စပ် ချက်နည်း 🥘

(တစ်ခါလောက် သားသတ်လွတ် ခံတွင်းတွေ့ ချဉ်စပ်လေး ချက်စားလိုက်ပါဦးနော်) 👇👇

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပဲပြား - ၄ တုံး ( လက် ၂ ဆစ်ခန့်အရွယ်တုံးပါ)
ကြက်သွန်နီ - ၃ လုံး( ပုံမှန်အရွယ်)
ကြက်သွန်ဖြူ - ၇ တက်(နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
ခရမ်းချဉ်သီး - ၂ လုံး( ခပ်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
ပန်းငရုတ်ပွ - ၁ လုံး( လက်မအရွယ်မျှ လှီးပါ)
ဂျုံမှုန်. - အနည်းငယ်
ငရုတ်သီးစိမ်း - ၆ တောင့်( အစပ်ကြိုက်ပါက ထပ်ထည့်ပါ )
ပဲငံပြာရည် - အနည်းငယ် (ဇွန်းနဲ့ချိန်ထည့်ပါ)
ပာင်းခတ်မှုန်. - အနည်းငယ်
ငရုတ်ဆီ - အနည်းငယ်
သံပုရာသီး - တစ်ခြမ်း
ငရုတ်ကောင်းစေ့ - ၈ လုံးခန့် (လှော်ပြီးထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်မြိတ် / နံနံပင် - ၃ ပင်စီ (အနေတော် လှီး/ညှပ် ထားပါ)

🔺ဆီကို ပဲပြားမြုပ်အောင် ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ

🔺ပဲပြားတုံးလေးတွေကိုဂျုံမှုန်.အနည်းငယ်ဖြူးပြီးဆီပူပူမှာ ကြော်ပြီး အဝါရောင်သန်းချိန်မှာ..ဆယ်ယူဆီစစ်ထားပါ။

🔺ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ / ဖြူတို.ကိုဆီသတ်ပြီးအနံ့မွှေးလာလျှင်လှီးထားသော ခရမ်းချဉ်သီး၊ ပန်းငရုတ်ပွသီး ၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတို.ထည့်ပါ။

‌🔺အ‌ပေါ်ကအနှစ်ရပြီးဆိုလျှင် ကျက်ရုံမျှ‌ ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားတို့ကို ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ ငရုတ်ဆီတို.ထည့်ပြီး အရသာစိမ့်ဝင်အောင် ဖြည်းဖြည်း မွှေပေးပါ ။
ထို.နောက်..သံပုရာရည်အနည်းငယ်ညှစ်ပြီးငရုတ်ကောင်းမှုန်.ထည့်ပါ။

🔺နောက်ဆုံးကျက်ခါနီးရင် ကြက်သွန်မြိတ်လေး/ နံနံပင် လေး ထည့်လိုက်ရင်...မွှေပျံ.ပြီး ချဉ်စပ်လေးနဲ့စားကောင်းတဲ့ ပဲပြားချဉ်စပ် ဟင်းလေးရပါပြီ....။

image