Myat Min Maung shared a post  
49 w

49 w

ဆေးဖက်ဝင် နဂါးမောက်သီး

နဂါးမောက်သီးဟာ ဆေးဖက်ဝင်သလို အရသာကလည်း ချိုးအေးပါတယ်။ အခွံအရောင်မှာ အများအားဖြင့် နီညိုရောင် အဆင်းရှိပြီး တချို့အမျိုးအစား၏ အခွံအရောင်မှာ ပန်းရောင် သို့မဟုတ် အဝါရောင် ရှိပါတယ်။ စားရတဲ့ အတွင်းသား အရောင်ကတော့ အနီ နဲ့ အဖြူ နှစ်မျိုး ရှိပါတယ်။

ကိုလက်စတော (Cholesterol) ကို လျော့ချပေးနိုင်သဖြင့် နှလုံး ကျန်းမာရေး အတွက် သင့်လျော်ပါတယ်။ ဗီတာမင်စီ (Vitamin C) များစွာ ပါဝင်သည့် အတွက် အသားအရည် ကျန်းမာရေး အတွက်ရော၊ ဝိတ်ချဖို့ အတွက်ရော အထောက်အကူ ပြုပါတယ်။ အန်တီအောက်စီဒန့် (Antioxidants) ပါဝင်မှုကြောင့်လည်း ကင်ဆာ ဖြစ်စေတဲ့ ဆဲလ်များကို တားစီးပေးနိုင် ပါတယ်။

နဂါးမောက်သီးမှ အနက်ရောင် အစေ့လေးများဟာ စားလို့ရပြီး ကောင်းမွန်တဲ့ အဆီဓာတ်နှင့် ပရိုတင်းဓာတ် (Fats and Protein) ကို အားဖြည့်ပေးပါတယ်။ အမြှင်ဓာတ် (Fiber) ပါဝင်မှုကြောင့်လည်း ဝမ်းချုပ်တတ်သူများ အတွက် စားသင့်တဲ့ ဓာတ်စာ အသီးအဖြစ်လည်း ညွှန်းဆိုပါရစေ။

Ref: Natural Food Benefits Website

image