7 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Crispy Fried Sweet Corn
(ပြောင်းဖူးအြွကပ်ကြော်)
ဒီပြောင်းဖူးအြွကပ်ကြော်လေးကို နံနက် စာဘူဖေးမှာ လုပ်ကျွေးကြည့်တာပါ။ ဟိုတယ် မှာ နိုင်ငံခြားသားတွေများပေမယ့် အတော် ကြိုက်ကြတယ်ဗျ။ ဒီလိုနဲ့ နောက်သုံးရက် လောက်ကြာတော့ နိုင်ငံခြားဧည့်သည် တစ်ယောက်က နံနက်စာ ကျွေးဖူးတဲ့
ပြောင်းဖူးအြွကပ်ကြော်တစ်ပွဲစာလုပ်ပေးပါ။ ငွေရှင်းပေးပါမယ်ပြောလို့ သီးသန့်တစ်ပွဲ လုပ် ပေးလိုက်ရပါတယ်။ ဒါကြောင့် ဒီပုံစံလေးကို မျှဝေပေးတာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ပြောင်းဖူး - ၂ ဖူး
• မုန်လာဥနီ - အနည်းငယ်
• ပန်းငရုတ်ပွ - အနည်းငယ်
• ပြောင်းဖူးမှုန့် - ၅၀ ဂရမ်
• ဂျုံမှုန့် - ၁၀ဝ ဂရမ်
• ဆိုဒါမှုန့် - ၁၀ ဂရမ်
• ဆား၊ ငရုတ်ကောင်း - သင့်တော်ရုံ
• ကြက်ဥ - ၁/၂ လုံး

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပြောင်းဖူးကို ဓားနှင့်လှီးထားပါ။ မုန်လာ ဥနီနှင့် ပန်းငရုတ်ပွကိုလည်း အနေ တော် လှီးထားပါ။
၂။ ပြောင်းဖူးမှုန့်၊ ဂျုံ၊ ဆား၊ ငရုတ်ကောင်း၊ ကြက်ဥ၊ ဆိုဒါမှုန့်တို့ကို ရေဖြင့် သင့် တော်ရုံဖျော်ပါ။ ပြီးမှ လှီးထားတာတွေ အားလုံးရောပြီး သမအောင်မွှေပါ။ ပထမ ဆီ လက်တစ်ဆစ်ရှိတဲ့ အိုးထဲမှ ပုံစံခွက်အဝိုင်းဖြင့် ပုံဖော်ကာ ကြော်ပါ။ ပြီးမှ ဆီထဲနှစ်ကြော်လျှင် ြွကပ်၍ ကျက် ပါပြီ။

image