🍠 ကန်စွန်းဥ သာကူ ကျိုနည်း 🍠
********************************
အခုလို အချိန်ရာသီးလေး နဲ့ဆို အရမ်းမိုက်
ကန်စွန်းဥ သာကူကျိုနည်းလေးကို
မျှဝေ ပေးလိုက်ပါတယ်။
ဒီသာကူကျိုနည်းလေးက ကျမ ကျိုလေ့ရှိတဲ့
သာကူကျိုနည်းလေးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများကိုလည်း မှတ်ရလွယ်စေပြီး
မိမိကိုယ်တိုင် ကျိုနိုင်အောင်လို့ ရေးပေးထားပါတယ်။
မှတ်ချက်
*********
🥣 သာကူကျိုတဲ့အခါ
သာကူစေ့ကို ရေမဆေးရပါဘူး။
♥️ သာကူ ၁ ပိဿာ ကျိုပြီး ဗူးလေးတွေနဲ့ ထည့်ဝေရင်
ဗူး ၁၀၀ နဲ့ လူ ၁၀၀ စာ ရပါတယ်။
♥️ တစ်ကယ်လို့ အဝကျွေးမယ်ဆိုရင်တော့
လူ ၅၀ စာသာ ရပါမယ်။
🍠 ကန်စွန်းဥ ကတော့
အတုံးတုံးပြီး ရေစိမ်ထားရပါတယ်။
ရေမစိမ်ထားရင် မဲသွားတတ်ပါတယ်။
ကန်စွန်းဥ မရှိရင်တော့ ကန်စွန်းဥအစား
🥔 အာလူး
🥕 မုန်လာဥနီ
🍥 ပိန်းဥ အစရှိသဖြင့် ထည့်လို့ရပါတယ်။
🥛 နို့စိမ်း ထည့်စားလို့လဲ ရသလို
🥥 အုန်းနို့ကြိုက်ရင်လည်း အုန်းနို့ ထည့်စားနိုင်ပါတယ်။
🍭 အချိုကတော့
စားပွဲတင် ထညက်ဖြစ်စေ
ကြံသကာ ဖြစ်စေ
မုန့်လုပ် ထန်းလျက်ဖြစ်စေ
မိမိနှစ်သက်ရာကို သုံးနိုင်ပါတယ်။
ကျမကတော့ မုန့်လုပ်ထညက်ရဲ့
အနံ့နဲ့ အရသာကိုသာ ပိုကြိုက်ပါတယ်။
🍬 သကြား နဲ့ ကျိုတာ ကြိုက်ရင်လည်း
သကြား နဲ့ ချည်းပဲ ကျိုလို့ ရပါတယ်။
သကြားဖြူ နဲ့ သကြားဝါဆိုရင်
သကြား အဝါရောင်က ပိုချိုတာကြောင့်
သကြားအဝါကို သုံးပေးပါ။
_______________ူအေးသွားတဲ့အခါ _____________
စုစုပေါင်း ရေ ၂၀ လီတာနဲ့ကျိုရင်
သာကူအေးသွားတဲ့အခါ
မပျစ် မကျဲ အနေအထား ရှိပါမယ်။
စုစုပေါင်း ရေ ၁၇ လီတာနဲ့ကျိုရင်
သာကူအေးသွားတဲ့အခါ
ခပ်ပျစ်ပျစ် အနေအထား ရှိပါမယ်။
သာကူရဲ့ သဘာဝကတော့
ပူနွေးတုန်းလေး စားတာဟာ အကောင်းဆုံးပါပဲ။
♥️ အားလုံးပဲ ချမ်းမြေ့ကြပါစေ။ ♥️
#crd
