7 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

သခွားသီး ရခိုင်သုပ်

ရခိုင်တွေရဲ့ ပင်တိုင်နည်းအတိုင်း ငရုတ်သီးနဲ့ ငပိကို သုံးပြီး သုပ်မှာပါ .............

ချက်နည်း .............

သခွါးသီးကို ရေဆေးပြီး နှစ်ခြမ်းခြမ်းပေးပါ ....... အစေ့နဲ့ အူတွေကို ဖယ်ပေးပါ ....... ပြီးရင်တော့ သခွါးသီးအသားကို အမျှင်သိပ်မထူစေဘဲ သေချာခြစ်ပေးပါ ....... ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးပေးထားပါ ......

ငရုတ်သီး ၊ ငပိ မီးကင်ပြီး ထောင်းပေးပါ ....... ပြီးရင်တော့ ခြစ်ထားတဲ့ သခွါးသီး ၊ လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီနဲ့ ထောင်းထားတဲ့ ငရုတ်သီးငပိထောင်းကို ရောနယ်ပေးပါ ....... အပေါ့ အငံ မိမိကြိုက်သလိုထည့်ပေးပါ ....... သံပုရာသီး ညှစ်ပေးပါ ..........
နောက်ဆုံးမှာ အဖြူရောင် နံနံပင် ပင်ပေါက်လေးကို ထည့်လေ့ ရှိပါတယ် ..... ချဉ် ငံ စပ် အရသာနဲ့ သခွါးသီးရခိုင်သုပ်လေးကို ရပါပြီရှင် .........

ဒီမှာ နံနံပင်ပေါက် ရှာမရလို့ နံနံပင်အကြီးကို သုံးလိုက်ရပါတယ် ............

အစားအသောက်ကို ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ စေတနာထား ချက်ပြုတ်ခြင်းဟာ အနုပညာတစ်မျိုးပါ ........ 🙂

Credit : Yadana Moe

image