`` ရခိုင် ရှောက်သီးသုပ် ´´
ရခိုင်ရှောက်သီးသုပ်နည်းကို မရေးခင် ရှောက်သီးအကြောင်းကို အရင်ပြောပါမယ် ...........
ရခိုင်က ရှောက်သီးဟာ ရန်ကုန်နဲ့ တခြားနေရာတွေက ရှောက်သီးနဲ့ မတူပါဘူး ...... ရခိုင်က ရှောက်သီးဟာ အလုံးအရွယ်အစားကော ၊ အတွင်းက အချဉ်အိတ်လေးတွေပါ ကြီးပါတယ် ........ ချဉ်တာလည်း ချာတူးလန်အောင် ချဉ်ပါတယ် ...........
ကဲ သုပ်နည်းကို ရေးပါတော့မယ် ...........
ရှောက်သီးကို သေချာအခွံခွါပြီး ရေထဲ စိမ်ပေးထားပါ ... (ဒါတော့ အားလုံးသိပြီးသားနေမှာပါ )
ငရုတ်သီးအခြောက် ၊ စိမ်းစားငပိကို ညက်အောင် သေချာထောင်းပါ ...... ဝမ်းလျှောဝမ်းနာမဖြစ်အောင် ငရုတ်ကောင်းထည့်ပေးပါ .... ရှောက်သီးရဲ့ အချဉ်ဓါတ်ကိုထိမ်းအောင် ကန်စွန်းရွက်ပါးပါးလှီးထည့်ပေးရမှာပါ ..... ပြီးရင်တော့ အချို ၊ အငန် လိုသလောက် ထည့်ပြီး အကုန် ရောနယ်ပေးရုံပါပဲ .........
ဒါဆိုရင်တော့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အရသာနဲ့ ရခိုင်ရှောက်သီးသုပ်ရပါပြီတဲ့ရှင် ...........
အားလုံးကို ကျေးဇူးပါ .................
Credit : အစားအစာကမ္ဘာ
