8 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

နံရိုးပေါင်း ကော်ရည်ခေါက်ဆွဲ

ခေါက်ဆွဲခွေ ၅၀သား
နံရိုး ၃၀သား
ကြက်ရိုး ၃၀သား
ကြက်ဥ ၁လုံး
ကော်မှုန့် ၁၀သား(ရေဖျော်ထားပါ)
ပဲပင်ပေါက် ။
ကိုက်လန် ၁စည်း(ရေဆေးပြီး ခြွေထားပါ)
ကန်စွန်းရွက် ၁စည်း( ။ )
ကြက်သွန်မိတ် ၅ပင်(ရေဆေးပြီး လှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၃လုံး
ဂျင်း လက် ၁ဆစ်
နာနတ်ပွင့် ၁ပွင့်
ငရုတ်ကောင်းစေ့ ၅စေ့
။ မှုန့် အနည်းငယ်
ရှီတာကီ မိူ ၆ပွင့်(ရေစိမ် ပါးပါးလှီးပါ)
တရုတ်မဆလာ အနည်းငယ်
ပဲငံပြာရည်အပျစ် ၁ဇွန်းခွဲ
ဆား/သကြား အနည်းငယ်
(အချိုမှုန့်/ကြက်သားမှုန့် အနည်းငယ်)သုံးလျှင်ထည့်ပါ။

-နံရိုးပေါင်းရန် နံရိုးကို ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်းထောင်းရည် ဆား ပဲအပျစ် ငရုတ်ကောင်းနှင့်နယ်၍ ခဏနှပ်ထားပါ။ဆီ၁ဇွန်း
ထည့်ပါ။ပူလာလျှင် သကြား ၁ဇွန်းထည့် ရဲလာလျှင် နံရိုးထည့်
ကြော်ပါ၊နံရိုးပါ ရေခမ်းလျှင် pressure cookerထဲသို့
ပြောင်း၍ ရေ နို့ဆီဘူး ၁ဘူးခွဲထည့် ကြက်သွန်ဖြူ ၄မွှာ ထောင်းထည့်ပြီး မိနစ်၂၀ခန့်တည်ပါ။ရေခန်းဆီပြန်လျှင်ရပါပြီ။
-ခေါက်ဆွဲ ပဲပင်ပေါက် ကိုက်လံ ကန်စွန်းရွက်တို့ကို ရေဆူဆူ
မှာ ထည့်ပြုတ်ပြီး ရေအေးမှာစိမ်၍ ရေစစ်ထားပါ။
-ကြက်သွန်ဖြူကိုကြော်ထားပါ။
-ကြက်ရိုးများကို ကြက်သွန်ဖြူ၄မွှာ ဂျင်း နာနတ်ပွင့် ငရုတ်
ကောင်းစေ့ထည့်၍ကြာကြာပြုတ်ထားပါ။မိူထည့်ပါ။ဆူတာ
ကြာလျှင်တရုတ်မဆလာ၊ပဲငံပြာရည်အပျစ်ထည့်ပါ။ကြက်ဥခ
လောက်၍ထည့်မွှေပါ။၅မိနစ်ခန့်ကြာလျှင်အရသာအပေါ့အငန်
ပြင်၍ကော်ရည်ထည့်မွှေပါ။ခဏကြာလျှင် ရပါပြီရှင်။
-ပန်းကန်ထဲသို့ ခေါက်ဆွဲ အရွက် နံရိုးထည့်ပါ။အရည်ထည့်၍
ကြက်သွန်ကြော် ကြက်သွန်မိတ်ငရုတ်ကောင်းမှုန့် ဖြူး၍ရပါပြီ
ရှင်။

## ငပိထောင်း

မျှင်ငပိ ကွမ်းသီးလုံးခန့် (မီးကင်ထားပါ)
ပုစွန်ခြောက် ၁ဇွန်း (ညက်အောင်ထောင်းထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၁လုံး (မီးကင်ပြီး နွှာထားပါ)
ငရုတ်စိမ်း ၈တောင့်( မီးကင်ထားပါ )
အချိုမှုန့် အနည်းငယ်
သံပုရာသီး

-ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးစိမ်းကို ထောင်းထားပါ။ပုစွန်ခြောက်
ငပိ ထည့်ပါ။အချိုမှုန့်သုံးလျှင်ထည့်ပါ။ခဏရောထောင်းပြီး
လျှင် ရပါပြီ။သံပုရာသီးကြိုက်ရင် ညှစ်ထည့်ပါ။
Crd

image